İnternetin toplumsal hayatın bir parçası olması ile bu alanda alınacak tedbirlere dikkat çeken Köksal, özellikle çocuklara ve gençlere bunun belli yaşlarda eğitimini vererek bilinçlendirmenin önemine işaret etti. Teknoloji Bilgilendirme Platformu olarak çeşitli illerde bilinçlendirme çalışmaları yaptıklarını işaret eden Mehmet Ali Köksal, internetin yaşamın bir aynası, yansıması haline geldiğini belirterek, "Bugün dışarıda ne varsa internette de aynısı var" diye konuştu. Türkiye'de 30 milyona yakın internet kullanıcısı olduğuna işaret eden Köksal, "Nasıl evimizin kapısını kapatıyor ve kilitliyorsak, cüzdanımızı, kimliğimizi çalınmaması için koruyorsak internette de basit önlemler ile korunmayı bilmeliyiz" dedi.
Bilgisayar kullanırken orijinal yazılım kullanmaya özen gösterilmesi ve güvenlik seviyelerinin mutlaka güncellenmesi gerektiğine dikkat çeken Köksal, " ADSL şifresini kimseyle paylaşmayalım. En sık yapılan hata bir ADSL hat alınıyor ve tüm apartman bu hat üzerinden interneti kullanıyor. Birisinin bir suç işlemesi durumunda bu hattın sahibi o suçu işlemiş gibi soruşturmaya uğruyor. Mahkemede yıllarca suçsuz olduğunu ispat etmeye çalışıyor. Bu konuda bilinçli olunmasında yarar vardır. Bilgisayarı kullanmadığımız zaman modemle birlikte kapalı tutmak ayrıca güvenliği artıracaktır. 3G ile birlikte mobil modemler de yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Aboneler 3G modemlerini bir başkasıyla paylaşmamalıdır" diye konuştu.
Mobil ve sabit internet kullanımı ile sosyal ağların yaygınlığına dikkat çeken Köksal, burada iletişim kuran kullanıcıların özellikle banka, kullanıcı adı, şifre ve benzeri bilgilerini paylaşmamaları konusunda uyardı. Elektronik imza veya mobil imza kullanımı ile banka hesaplarının korunabileceğini belirten Köksal, kullanıcıya maliyetinin en fazla 4-5 TL olduğunu vurguladı.