Özel Çevre Koruma Kurumu'nun desteklediği Boğazkent Kuş Halkalama çalışmalarının 5 yıldan bu yana sürdüğünü ifade eden Erdoğan, bölgede bugüne kadar 236 kuş türünün tespit edildiğini bildirdi. 48 türden binin üzerinde kuşa halka takıldığını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:
''Boğazkent ve Titreyengöl bölgesi ilkbahar ve sonbaharda en yoğun göç hareketlerinin olduğu bölgedir. Türkiye'de ve dünyada nadir görülen kuş türlerini burada gördük ve çalışmalara dahil ettik. Yaptığımız çalışmalarla Antalya'yı hem araştırma, hem de turizm açısından ilgi gören bir yer haline getirmeyi amaçlıyoruz.''
Titreyengöl'de kuş halkama çalışmalarına başlamak için incelemelerde bulunduklarını ifade eden Erdoğan, ''Titreyengöl bölgesini de Boğazkent bölgesi gibi yapmayı planlıyoruz. Hem eğitim, hem araştırma hem de turizme katkı sağlayacak bir çalışma yapacağız'' dedi.
Kuşlarla ilgili yaptıkları çalışmalara Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin yanında Türkiye ve dünyanın farklı üniversitelerinden öğrencilerin de katıldığına anlatan Erdoğan, doktora öğrencisi Leyla Özkan'ın bölgede Mahmuzlu Kızkuşu (Vanellus spinosus) göç hareketi ve üreme biyolojisini araştırdığını söyledi. Erdoğan, bu yıl yapılan çalışmada 28 yuva tespit ettiklerini, 13 ergin bireyin yakalanarak türle ilgili önlemli bilgiler sağlayacak veriler toplandığını, çok sayıda da yavru ölçümlerinin yapıldığını belirtti.
Özel Çevre Koruma Kurumu Antalya İl Müdürü Selahattin Eriç ise bu çalışma sayesinde dünyada çok sayıda bilim adamı ve kuş gözlemcisinin dikkatinin bölgeye yöneldiğini söyledi. Eriç, bu çalışmalarla hem bölgenin hem de Türkiye'nin doğal zenginliklerini daha iyi tanıttıklarını belirtti.