Sıcak havalarda kronik hastalıkları olan risk gruplarının dikkat etmesi gereken bazı hassas noktalarla ilgili bilgi veren Mehmet Demircioğlu, özellikle de diyabet hastalarına önerilerde bulundu.
Demircioğlu tarafından yapılan yazılı açıklamada, kan akış hızının normal şartlar altında 200-250 mililitre olduğu fakat sıcakların artmasıyla kan akış hızının 7-8 kat daha fazla arttığı vurgulandı. Kan akımı artış hızının dolaşım sisteminin ve kalbin iş yükünü artırdığına dikkat çeken Demircioğlu, özellikle kalp, tansiyon, şeker hastaları, yaşlılar, bebekler, hamileler, kronik hastalığı olanlar kalp ve dolaşım sisteminin aşırı yüklenmelerine, aşırı sıvı ve tuz kayıplarına adapte olmakta güçlük çektiğini dile getirdi.
Sıcaklara adapte olabilmek için sıcak ortamlardan kaçınılması gerektiğini belirten Demircioğlu, "Serin, gölge, havalandırması iyi yerlerde durmak gerekir. Mümkünse klimalı ortamlarda bulunmalı, bol su ve sıvı tüketilmelidir. Ve yağlı olmayan gıdalar tüketmek gerekir. Eğer sıcaktan uzaklaşamıyorsanız sık duş alarak vücut ısısı dengelenmeye çalışılmalıdır." şeklinde konuştu.
Diyabet hastalarının sahil kenarında kumda yürürken veya yüzerken ayaklarının kesilmemesine dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Dr. Mehmet Demircioğlu, diyabet hastalarının parmak arası terlik giymemeleri gerektiğini söyledi.
Demircioğlu, kronik hastalığı olanlara da şu önerilerde bulundu: "Saat 10-16 arası açık havada bulunulmamalı, bol, açık renkli, pamuklu giysiler giyilmeli, alkol ve kafeinli içeceklerden uzak durulmalı, susuz kalınmamalı, bol su ve sıvı tüketilmelidir."