Buna göre geçen yıl Türkiye'nin en yaşanılır kenti, genel sıralama itibariyle yine Ankara olurken, ikinci sırayı ise 2008'de olduğu gibi Eskişehir kaptırmadı. İstanbul listeye 5'inci sıradan girerken, İzmir ise 9'uncu sırada.
Daha önce 7. sırada bulunan Isparta ise 3. sıraya yükseldi. Altı ana kategoride ve 37 alt parametreye göre hazırlanan bu yılki çalışmanın sonuçları, derginin Ekim sayısında yer aldı.
Türkiye'nin en yaşanılır kentleri araştırmasında genel sıralamada birinci olan Ankara, 6 ana kategori içerisinde bulunan eğitimde ilk, ekonomide ikinci sırada yer alırken, sağlıkda 9'uncu, sanatda 11'inci, güvenlikde (zemin güvenliğive suç istatistikleri itibariyle) 25'inci ve kent hayatında ise 71'inci.
Başkent refah göstergesi sayılan pek çok alanda da iddialı. Altsektörlerden, yetişkin başına düşen otomobil sayısı ve yetişkin nüfus içindekiüniversite mezunu oranında Ankara yine ilk sırayı alırken, kişi başına düşenkonut sayısında ve kişi başına düşen banka mevzuatında ise ikinci, ilköğretimdekiöğretmen yeterliliğinde ise ancak 68'inci sırada.
Eskişehir 2. sırada
"Türkiye'nin En Yaşanılır Kentleri" genel sıralamasında ikinci olan Eskişehir ise 6 ana sektör içerisindeki eğitim, sağlık ve sanat'da 4'üncü, ekonomide 9'uncu, güvenlikde 18'inci ve kent hayatında ise 24'üncü sırada yer aldı.
Türkiye'nin üniversite ve sanat kenti durumunda da olan Eskişehir, altsektörlerde yer alantiyatro seyircisinin ve sinema koltuk kapasitesinin nüfusaoranında da ilk sırada, üniversitemezunu oranında ikinci, okur yazar oranındaise üçüncü oldu. Ayrıca kişi başına düşen doktor ve hastane yatağı sayısında vekişi başına düşen mevduat miktarında beşinci olan Eskişehir'in anaokullarındaise öğretmen sıkıntısı mevcut.
2008 yılındaki aynı araştırmada, genel sıralamada 7'inci sırada bulunan Isparta, geçen yıla ait sıralamada 3'üncü sıraya yerleşti. Gül diyarı Isparta'nınen büyük refah göstergesi sağlık alanındaki kıskandıran performansı. Ana sektörolarak sağlıkda birinci sırada yer alan Isparta, alt sektörlerde yer alan kişibaşına düşen doktor ve hastane yatağı sayısında ikinci sıraya yerleşti.
Yine Isparta, ana sektörlerden eğitimde 3'üncü, sanat da 9'uncu, ekonomide 20'inci,kent hayatında 23'üncü ve güvenlikde de 68'inci sırada yer aldı. Alt sektörlerden yetişkin nüfus içindeki üniversite mezunu oranında isebeşinci sırada kendine yer bulan Isparta'nın, tiyatro ile arası ise hiç yok.