Kepez Belediyesi'nin yemekhanesinde verilen iftar yemeğinde konuşan Hakan Tütüncü, zabıta çalışanlarının kuruluş yıl dönümünü kutladı. Tütüncü, zabıta personeliyle iftar yemeğinde bir araya gelerek yol arkadaşlığı, birlik ve beraberlik içerisinde bir takımın oyuncusu olma duygularını pekiştirdiklerini, güçlendirdiklerini belirtti.
Kamu düzenini sağlamakla görevli olan zabıtanın çok meşakkatli bir iş yaptığının altını çizen Başkan Tütüncü, ''Belediyelerin vitrini zabıtalardır. O yüzden kamu hizmetini sağlarken, böyle bir algının oluştuğunu bilerek hareket edilirse üretilen hizmetin kalitesini yükseltecektir'' dedi.
Zabıta personeline, ''Bizim anlayışımızda her şeyin temelinde insan vardır. Belediyecilik görevlerimizi yaparken önemli olanın insanın huzuru ve mutluluğu olduğunu asla unutmamalıyız'' hatırlatmasını yapan Tütüncü, şunları söyledi:
''Yanlış bir anlayış vardır. Bir insan üniforma giydiğinde ya da makam masasının arkasına geçtiğinde büyük bir kamu gücüyle donatıldığını düşünür. Şahin gözüken bir devlet görüntüsünü o memurun hareketlerinde tavırlarında görürsünüz. Bu son derece yanlış bir anlayıştır. Belediye de, devlet de, zabıtada da insanımıza hizmet üretmek için var. Bir anlamda lokantada yemek yiyen insanlar var. Belediye başkanı da dahil bütün belediye çalışanları orada masalara hizmet yapan garsonlar gibidirler.''
Zabıta, Kamu kurumlarının, kamu düzenini, insanların can, mal, ırz, namus emniyetini, yaşama haklarını sağlar. Ama kırıcı, yıkıcı, ezici de olmadan böyle bir dengenin üzeride çalışmalarımızı yürütmeliyiz. Kanunun bize verdiği görevlerde acziyet içerisine düştüğümüz zaman kurumun itibari zedelenmiş olur. Bizler ne elimizdeki kamu gücünü kullanarak vatandaşın ensesinde poza pişiren, vatandaşa dünyayı dar eden bir anlayışa sahip olacağız; ne de kamunun bize vermiş olduğu görevleri yapamayan idare olacağız.''
Kamu görevlisinin, vatandaşla iletişim halinde olduğu zamanlarda sergilediği bazı olumsuz tavırlarla insanların gönüllerini buldozer gibi yıkıp geçtiğine dikkat çeken Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, ''O insanlar, hem belediyeyi hem de zabıtayı düşman gibi görürler. Çok haksız taleplerle gelenler oluyor. Onları muhatap almamak ayrıdır, onları adam yerine koymamak ayrı bir şeydir. Biz sizin işinizi yapmak istiyoruz ama şu, şu nedenlerden dolayı yapamıyoruz. Bu tavrı sergileyebilmek kişiye şahsiyet kazandırır. Böyle yaparsak vatandaş kamu kurumundan memnun bir şekilde ayrılır'' diye konuştu.
Bir yerde başarının olması için o ortamda huzurun temin edilmesi gerektiğinin altını çizen Tütüncü, personeline ''Birbirimizi Allah için sevelim'' çağrısı yaparak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Hiçbirimizi, hiçbirimiz hiçbir ayrımcılığa tabi tutmasın istiyorum. Hepimiz eşitiz ve hepimiz Allah katında aynı haklara, aynı statüye sahip olan kimseleriz. Biz farklılıklarımızla güzeliz. Aynı düşünmeyebiliriz. Bazı yerlerde farklı şeylerden hoşlanabiliriz. Cenabı Allah, bizleri farklı fıtratlar olarak yarattı. Hiç kimse karşısındakini kendisi gibi yapmaya çalışmamalıdır. Çünkü biz Cenabı Hak'tan daha mı iyi biliyoruz? O isteseydi, hepimizi aynı karakterde, tek bir dünya görüşünde, tek bir kafa yapısında yaratabilirdi. Kendisi bize bir şey söylüyor: Farklılıklarınızı yaratan benim, diyor. O farklılığı içerisinde güzellik var. O yüzden birbirimizi Allah için sevmeye devam ettiğimiz sürece, ne fitne fesat bizim aramıza girebilir ne de dedikodu girebilir. O zaman huzur ortamı olur.''
''Mahkeme kadıya asla mülk değil'', hatırlatmasını yapan Tütüncü, ''Bu makamlar bize baki değil. Herkes belli bir süre için bir yerde durur. Ondan sonra bayrak başkalarının eline geçer. Bu makamlarda hepimiz geçiciyiz. O yüzden dönüş yalnız Cenabı Hakkadır. Her şeyden de, her attığımız adımda da hesaba çekileceğiz. Bu duygular bizi hayata daha farklı bağlıyor. Hizmetlerimizi daha farklı yapmamızı sağlıyor'' şeklinde konuştu.
Başkan Hakan Tütüncü, konuşmasının ardından temsili olarak bir zabıta çalışanına çiçek vererek, Zabıta Teşkilatının 184. kuruluş yıl dönümünü kutladı