Side'de Sentez Kitapevi'nin sahibi İbrahim Özdemir ve otel işletmecisi Mehmet Çelikten turizm beldesine gelen turistlerin en fazla çektikleri sıkıntıların başında kendi dillerinde Kur'an-ı Kerim bulamaması olduğunu ifade etti. Mehmet Çelikten, 40 Kur'an-ı Kerim alarak Side Fatih Camii kütüphanesine bağışta bulundu. Kendi eşinin de Alman asıllı bir Müslüman olduğunu belirten İbrahim Özdemir, eşinin de Türkiye'de tatilde aldığı Almanca Kur'an okuması sonrası İslam dinini seçmiş olduğunu ifade etti.
Diyanet İşleri Başkanlığı(DİB)'nın Kur'an'ın nüzulünün bin 400'ncü yılı etkinlikleri çerçevesinde 2010'u Kur'an yılı ilan ettiğini hatırlatan İbrahim Özdemir, bir kişinin hidayetine vesile olmak için İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, İtalyanca ve Felemenkçe Kur'an hediye etmenin çok önemli olduğunu kaydetti. Özdemir, "Kitapevine gelen turistler genelde Almanca, İngilizce ve Rusça Kur'anları inceliyor. Bazıları fiyatları pahalı bulup almıyor. Geçtiğimiz günlerde Hıristiyan bir Rus bayan, Moskova'da 15 yıl önce Müslüman ölen anneannesinin ruhuna fatiha okutmak için Rusça Kur'an aldı. Böyle durumlarda hediye edilmeli. Rabbimizin yüce kelamının her dilde insanlara ulaşması için bu kampanyayı başlattık. Hediye edilen Kur'anla yabancı bir kişi Allah'ın yüce kelamıyla tanışmış olur." diye konuştu.
Mehmet Çelikten, yabancı turistlerin ihtiyaç duymalarına karşı otelinin kütüphanesinde her dilden Kur'anı kerim bulundurmaya çalıştığını belirtti. Çelikten, hediyeyle yapılan jestler karşısında, yabancıların İslam dinine karşı olumsuz bakış açısı varsa bunun değişeceğine inandığını kaydetti.
Almanya'nın Karlsruhe Üniversitesi Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Sosyolog Doç. Dr. Andrea Kronethaler (Hatice Özdemir) de kendisine hediye edilen Almanca Kur'an'ı okuduktan sonra 7 yıl önce Müslüman olmuştu.