Göksu Vadisinde bulunan Keben, Ortaören, Kargıcak, Senir, İmambekirli, Karakaya, Karahacılı, Senir ve Nuru köylülerinin evlerin damlarında ve önlerinde yetiştirilen sofralık ceviz üzümü, özellikle iç pazara sunuluyor.
Kilosu 1.5- 2.5 TL'den satılan üzümlerin her bir salkımının kilosu 2 ila 5 kilo arasında değişiyor. Üzüm, 800 rakıma kadar olan bölgelerde yetiştirilebiliyor.
Evinin damında yıllardan bu yana ceviz üzümü yetiştiren Nihat Köklü, mikro klima özelliği bulunan Göksu vadisi köylerinde yetişen bu üzümün bakımının kolay olduğunu kaydetti.
Üzümün oldukça lezzetli olmasının yanı sıra dayanıklı ve sofralık olarak satılmasının kendilerine önemli bir gelir getirdiğinin altını çizen Köklü, "Güzelliği lezzeti ve ağırlığıyla dikkat çeken ceviz üzümümüzü tadan bir daha almak istiyor. Her yıl çeşitli illerden müşterilerimiz geliyor. Kendimizde sofradan hiç eksik etmiyor severek yiyoruz" dedi.
Üzümün müşteriler tarafından beğenilerek alındığını belirten Kargıcak Köyünde manavcılık yapan Halil Uzun ise, "Bir çok yerden müşterisi olan bu üzümün satışı oldukça güzel. Bizlerde severek tüketiyoruz" diye konuştu.
Üzümü sofrasından eksik etmediğinin altını çizen Fatma Köklü de çocuklarının ve kendilerinin severek yedikleri ceviz üzümünü gelen konuklarına da ikram ettiklerini söyledi.
İlçe genelindeki toplam 18 bin 500 dekarlık alanda üzüm üretimin yapılıp yıllık yaklaşık 8 bin 500 ton üzüm hasadının gerçekleştirildiği öğrenilirken, Üzüm üretiminin Uzuncaburç beldesi ile Göksu Vadisi köyleri olan Keben, Sabak, Karakaya, Kargıcak, Gündüzler ve Kepez köylerinde yoğun olarak yapıldığı bildirildi.
Haziran ayı sonunda başlayan hasat ekim ayına kadar devam ediyor.