Kazıdan elde edilen veriler, M.S. 2’nci yüzyılda yapıldığı sanılan tarihi kulenin restorasyon ve çevresinin yeniden düzenlenmesi projesine altlık oluşturacak.
Antalya Koruma Bölge Müdürlüğü’nün kararıyla, Antalya Müzesi gözetiminde Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığı’nda görevli arkeologlar tarafından yürütülen kazılarda, dolgu topraktan arındırılan Hıdırlık Kulesi’nin, mimari karakteristik özellikleri ortaya çıkarıldı. Kazılarda, tarihi yapının 3 basamaklı bir podyum üzerine yerleştirildiği görüldü. Kulenin çevresinde gerçekleştirilen kazıda, eski sur bağlantıları ile olan ilişkisini ortaya koyan sur kalıntıları bulundu. Ayrıca tarihi bir su kanalı gün yüzüne çıkarıldı.
Projenin üç ayağının olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Aktekin, “Uzun soluklu bir proje. Kazı çalışmalarının ardından ikinci ayakta çıkan arkeolojik bulgulara göre bir restorasyon projesi hazırlanacak. Restorasyonla yapıyı onarıp, sağlamlaştıracağız. Projenin son ayağında Hıdırlık Kulesi’nin çevresi yeniden düzenlenecek. Burayı yerli ve yabancı ziyaretçilerin görmeden gitmek istemeyecekleri bir çekim merkezi haline getirmek istiyoruz” dedi.