Görüşme öncesi yaptığı açıklamada, Kıbrıs sorununun uluslararası bir boyutu olduğuna işaret eden Bildt, "Adanın yeniden birleşmesi için müzakereler sürüyor. Bu büyük bir fırsat. Konu AB için de büyük önem arz ediyor. Tüm bu konuları görüşmemizde ele alacağız" dedi.
KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ise, "Kıbrıs Türk halkının seçtiği bir cumhurbaşkanı olarak İsveç'i ziyaret ediyorum. Sayın Bildt'e teşekkür ediyorum. Kendisi ile hem New York zirvesini hem de devam eden süreçle ilgili düşüncelerimizi aktaracağız" diye konuştu. İsveç'i ilk kez ziyaret ettiğini kaydeden Eroğlu, ancak İsveçlileri 1960'lı yıllardan BM Kıbrıs Barış Gücü'ne asker gönderdikleri günden beri iyi tanıdıklarını ifade etti. Ocak ayındaki görüşmenin bir son tarih olup olmadığının sorulması üzerine Eroğlu,
"Bunu Sayın Bildt ile tartışacağız" dedi.
"Eğer süreçte bir sonuç alınmazsa ileride ne olacak" sorusuna ise Eroğlu, "Onun kararını ben verecek değilim. Biz anlaşma olsun diye yoğunlaştırılmış sürece başlayacağız ve Genel Sekreter'in daveti ile Cenevre'de yeniden bir araya geleceğiz. Benim gündemimde sorunu çözmek var" yanıtını verdi. "Çözüm için umutlu musunuz" sorusu üzerine Eroğlu, "Bu sadece bana bağlı değil" dedi. Eroğlu "Çözüm olmazsa ne olacak" sorusu üzerine ise, "Her iki liderin de görevi sorunu çözmek. Bunu başarmaya çalışacağız" diye
konuştu.
Cumhurbaşkanı Eroğlu, İsveç'in tarafsızlığını korumasının da kendilerini memnun ettiğini kaydetti. "İsveç arabulucu görevi üstlenebilir mi" sorusuna karşılık Eroğlu, Hristofyas'ın arabuluculuğu kabul etmediğini hatırlattı.
İsveç Dışişleri Bakanı Bildt ise, İsveç'in arabuluculuk göreviyle ilgili, "Uzun süredir görüşmeler sürüyor. Müzakere edilen konuları taraflar iyi biliyor. Burada önemli olan soru siyasi iradenin nasıl hızlandırılacağıdır. Bizim iki tarafla da iyi iletişimimiz var. Ama süreç ve siyasi irade onlara ait. Yakın zamanda Sayın Downer ile görüştüm. New York zirvesinin detaylarını öğrendim. Şimdi artık ilerleme tarafların iradesine bağlı" dedi.
Kuzey Kıbrıs'taki bazı siyasi partilerin bölünme istediği şeklindeki iddialara karşılık ise Bildt, adanın birleşmesiyle büyük bir ekonomik gücün doğacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Eroğlu da bölünme talebi iddialarına karşılık, "Bölünme değil, yaşayabilir bir anlaşma istiyoruz" dedi.
Açıklamaların ardından görüşmeye geçildi ve toplantı yaklaşık bir saat sürdü. Görüşme sonrası açıklama olmadı. Görüşmede Eroğlu'na Özel Temsilci Kudret Özersay, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Osman Ertuğ ve İkinci Sekreter Güneş Onar; Bildt'e ise Dışişleri Bakanlığı yetkilileri eşlik etti.