GÖZTEPE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ'NDEKİ OLAY
Sistemin esasının, önce aile hekimine uğrayıp, gerektiğinde bir hastaneye sevk üzerine kurulu olduğunu anlatan Akdağ, birinci basamak olarak bu kurumlardaki sağlık hizmetinin ücretsiz olduğunu, hastanelerde ise muayene katkı payı ödendiğini hatırlattı.
Bu sistem öncesinde sağlık ocaklarında hekim seçme hürriyeti olmadığını, bu uygulamada ise isteyenlerin aile hekimlerini değiştirebileceğini anlatan Recep Akdağ, hekim değişikliğinde hastanın bilgilerinin yeni doktoruna aktarılacağını kaydetti.
Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kazan dairesindeki arızadan kaynaklanan olayla ilgili bir soru üzerine Akdağ, buradaki ısıtmayla ilgili problemin 3-5 saatte giderildiğini, basına yansıyan görüntülerin de o sırada alındığını bildirdi.
Çekimlerde yer alan hastanın başka bir odaya nakil önerisini kabul etmediğini anlatan Akdağ, soruşturmanın sürdüğünü, bunun sonucuna göre hareket edileceğini söyledi.
Ek ödemelerle ilgili hükümlerin bir torba yasaya konulabileceğini, kamudaki hekimlerin dışarıda görev yapmalarıyla ilgili düzenlemeler konusunda da muhalefet partileri ile bir uzlaşma arayışı içinde olduklarını bildiren Akdağ, "CHP, MHP ve BDP'nin grup başkan vekilleri ile görüştüm. Bir anlaşmaya varırsak bu torba yasaya ifade ettiğim konuda 2 madde daha koyabiliriz. Anlaşamazsak ayrı küçük bir yasa olarak getirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.
Bu düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararını göz önüne alarak çıkaracaklarını anlatan Sağlık Bakanı Akdağ, "Profesörlerin SGK ile anlaşması olmayan özel hastanelerde çalışmasının önünü açacağız. Aynı zamanda özgürce bilimsel araştırma ve inceleme yapabilmeleriyle ilgili hükümler de yer alacak. Sadece üniversitelerde görevli olanlar değil, aynı zamanda Sağlık Bakanlığı'nın eğitim ve araştırma hastanelerinde görevli profesörler de SGK ile anlaşması olmayan özel hastanelerde çalışabilecek. Bu memleketin insanını muayenehanelere mahkum etmeyeceğiz" bilgisini verdi.