Varsak Kasabaydı, Şehir Oluyor

3 Ocak 2011 Pazartesi  14:16

Varsak, Antalya şehir merkezine 10 km uzaklıkta bulunan, tarihin ve yeşilin bir arada olduğu, modern sitelerin yanında, geleneksel yaşamın sürdürüldüğü bir yerleşim yeri. Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Düden Şelalesi de bölgeye turizm kimliği kazandırdı. Tarihi göç yolları üzerinde bulunan Varsak, uygun konut fiyatlarıyla da insanların tercih ettiği bir yerleşim yeri oldu. Bu olumlu özelliklerine rağmen Varsak, yıllarca kasaba kimliğinden kurtulamadı. Günü kurtarıcı hizmetlerle bölgenin çözüm bekleyen problemleri çözülemedi. Bölge, modern sitelerin yanında yazın tozlu, kışın çamurlu yolları olan, insanların dinlenebileceği, çocukların oyun oynayabileceği yeşil alanları olmayan, imar problemleri nedeniyle mülkiyet sıkıntısı yaşanan bir yerleşim yeri haline geliyor. Büyükşehir sınırları içerisinde ilçe oluşturulmasıyla ilgili kanun gereği Varsak Belediyesi’nin, Kepez Belediyesi ile birleştirilmesi ile birlikte bölgenin kaderi değişmeye başladı.  
 
Varsak’a 166 km asfalt
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, göreve başlar başlamaz Varsak’daki mahalleleri birçok kez ziyaret ederek, vatandaşları dinledi, sıkıntıları yerinde tespit etti. Tütüncü, plan ve program dahilinde Antalya’nın en güzel yerleşim yeri yapacağım, dediği Varsak’ta, hizmet seferberliği başlattı. İlk neşter, köstebek yuvasına dönen, toz ve çamur içerisindeki mevcut yollara vuruldu. 20 ay gibi bir dönemde bölgedeki Ayanoğlu Mahallesi, Altıayak Mahallesi, Demirel Mahallesi, Varsak Esentepe Mahallesi, Varsak Karşıyaka Mahallesi, Varsak Menderes Mahallesi, Şelale Mahallesi ve Zeytinlik Mahallesi’nin tamamında sıcak asfalt ve sathi kaplama asfalt çalışması yapıldı. Gerçekleştirilen 166 km asfalt çalışmasıyla mahalleler, kaliteli, konforlu yollara kavuşmuş oldu.
 
İmajı bozuk caddelere şehir kimliği
Asfaltın yanı sıra refüj hizmetiyle de Varsak, Avrupa kenti caddelere kavuştu. Fen İşleri Müdürlüğü’nün asfalt, Park Bahçeler Müdürlüğü’nün refüj, yeşillendirme ve aydınlatma çalışması sonucu, yolları köstebek yuvası gibi olan Şahin Bey Caddesi ile Fatih Terim Caddesi’ne modern bir şehir kimliği kazandı.
 
47 km yeni yol açıldı
Varsak bölgesinde asfalt hizmetiyle birlikte yıllardır açılamayan imarlı yollar da ulaşıma açıldı. 8 mahallede 47 km yeni yol hizmete girdi. Yeni açılan yolların asfaltı da döküldü. Fen İşleri Müdürlüğü, 2011’de de Varsak’ta parke kaldırım hizmeti ile birlikte asfalt ve yeni yol açılması çalışmalarını sürdürecek.
 
Varsak’a 8 park
Kepez Belediyesi’nin, Varsak’ta yol hizmetinin yanında önem verdiği diğer yatırım da yeşil alan oldu. Tütüncü döneminde Varsak’a, 22 bin m2 yeşil alanda 8 park kazandırıldı. Su havuzu temalı, basketbol sahasının, fitness aletlerinin bulunduğu parklar ile bölge halkının dinlenme ve çocukların oyun alanı ihtiyacı karşılandı. Park Bahçeler Müdürlüğü, plan ve program dâhilinde ihtiyaç olan mahallelere park yapmaya devam edecek.
Başkan Tütüncü, alt yapı hizmetinin yanında bölgeye sosyal alanda da yatırım yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı ve ücretsiz olan Antalya Kepez Meslek Eğitim Kursları (AKMEK)’in bir şubesi de Varsak’ta açıldı. Varsak’a, butik kültür merkezi gibi kadınlara ve gençlere yönelik sosyal projelerin yapılması da yatırım programına alındı.  
Varsak’a, bir adet açık semt pazarı ve iki adet köprü de kazandırıldı.
 
En güzel yerleşim yeri yapma sözünü tuttu
Varsak’ın, belediyecilik tarihinde almadığı hizmeti, 20 ayda aldığının altını çizen Başkan Hakan Tütüncü, “Yollarıyla, parklarıyla, imar sıkıntılarının çözümüyle Varsak'ta ciddi bir hizmet ürettik. Varsak'ı imar planlarıyla, şehircilik hamleleriyle Antalya'nın gözdesi yapmamız konusunda önemli hizmetler yaptık. Yıllardır yapılmayan belediyecilik hizmetlerini yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bölge insanı hizmetin en güzelini hak ediyor. Yaptıklarımızı yeterli görmüyoruz. Daha çok çalışacağız." diye konuştu.



Sayfa Adresi: http://byturco.com/haber/Varsak-Kasabaydi-Sehir-Oluyor/350389