Öğrenci sayısı hakem heyetinin kayıtlarına geçtikten sonra, salonun ortasındaki sahneye çıkan 4 öğrencinin 5'ten geriye doğru saymasının ardından bütün öğrenciler kahkaha atmaya başladı. Öğrencilere, öğretmenlerinin de eşlik ettiği görüldü.
Kural, 9'uncusu gerçekleştirilen Dünya Çocuk Rekorları'nın Guinness Rekorları gibi yarışmaya değil, birliğe dayalı olduğunu ifade ederek, ''Biz çocuklarımızı süt içmek, yoğurt yemek, spor yapmak gibi doğru davranışlara davet ediyoruz. Farklı alanlarda yaptığımız rekor denemelerinin bir halkasını da burada gerçekleştirdik'' dedi.
Gülmenin bir ilaç ve terapi olduğunu kaydeden Kural, şunları söyledi:
''Eskiler, 'Gülen insanın evine ilaç girmez' demişler. Gülmek kasları geliştirir, insanın stresini atar. Bütün bunları düşündüğümüz zaman burada yaptığımızın doğru olduğunu düşünüyorum. Bununla sadece Türkiye değil, uluslararası ajanslar vasıtasıyla bütün dünya ilgileniyor. 'Dünya Çocuk Rekorları' gibi yepyeni bir marka yarattık, mutluyuz.''
Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu da, birbirlerine güler yüzlü davranan toplumların daha mutlu ve daha müreffeh olduklarını söyledi.
Rekorun kırılmasının ardından çocuklar, kamuoyunda ''Apachi'' müziği olarak bilinen ezgilerle dans ederek eğlendiler.