Kaddafi’nin Çılgın Planı

23 Şubat 2011 Çarşamba  14:23

Amerikan Time dergisinin, eski CIA mensubu istihbarat uzmanı köşe yazarı Robert Bear, Kaddafi'nin, kendisine sadık birliklere, "ülkedeki petrol tesislerine sabotaj düzenlenmesi emri verdiğini" iddia etti.
 
Bear, yazısında, "Libya'daki kaynaklarına göre, Kaddafi'nin çevresinde, 45 bin kişilik düzenli ordudan, kendisine sadık sadece 5000 kişilik bir güvenlik gücünün kaldığını" kaydetti. Yazarın kaynaklarına göre, Kaddafi, ülkedeki kaosu körüklemek için, aşırı dinci militanların hapisten çıkarılmaları yönünde de emir verdi.

Libya lideri Muammer Kaddafi, ülkesinde bir haftadır süren gösterilerin ardından, görevinden istifa etmeyeceğini bildirdi. 
 
Devlet televizyonunda bağırarak ve yumruğunu sallayarak halka hitap eden Kaddafi, istifasını isteyen göstericilerle mücadele edeceğini, ülkesinden ayrılmayacağını söyledi. 
Libya'da bir şehit olarak öleceğini belirten Kaddafi, ''Ben devrimin lideriyim, istifa edecek bir devlet başkanı değilim'' dedi. 

Kaddafi, yönetime karşı gösterilerin dünyada Libya'nın imajını bozduğunu kaydetti.
1980'li yıllarda ABD saldırısında bombalanan ve ''meydana okuma anıtı'' olarak korunup onarılmayan binanın girişinde oluşturulan kürsüde konuşan Kaddafi, yönetime karşı gösterilerin dünyada Libya'nın imajını bozduğunu belirtti ve olaylardan ''diğer Arap ülkelerindeki olayları kopyalayan gençleri'' sorumlu tuttu.

''Libyalılara şan ve şeref getiren bir bedevi savaşçısı olduğunu'' ifade eden Kaddafi, ''Biz Libyalılar geçmişte ABD ve İngiltere'ye direndik, teslim olmayacağız'' dedi. 
İstifa edecek bir makamı olmadığını belirten Kaddafi, yandaşlarına, gösteri yapmaları çağrısında bulundu. 

Henüz güç kullanmadığını, gerekirse kullanacağını vurgulayan Kaddafi, protestocuları ''Libya halkını temsil etmeyen çete üyeleri, sıçanlar ve paralı askerler'' olarak tanımladı.  
Libya yasalarına göre ölümü hak ettiklerini söylediği protestocuların Libya'yı ''bir İslam devletine, yeni bir Afganistan'a dönüştürmek istediğini'' ileri süren Muammer Kaddafi, ordu ve polise düzeni sağlama emri verdi.

İSPANYA ENERJİ TASARRUFUNU KONUŞUYOR

İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, Libya'da yaşanan olayları değerlendirmek için bu akşam bakanlarıyla acil bir toplantı yaptı.
Libya'daki olayların etkisiyle başta petrol fiyatlarının artmasından dolayı gelecek cuma günü yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında, bir "enerji tasarruf planı"nın kabul edileceği açıklandı.

LİBYA'DAKİ EN BÜYÜK PETROL ÜRETİCİSİ FAALİYETİNİ DURDURDU

İtalyan petrol ve doğalgaz şirketi Eni, Libya'daki petrol ve doğalgaz faaliyetlerini geçici olarak durdurdu.
Libya'daki en büyük enerji üreticisi Eni, bu ülkedeki faaliyetlerini geçici olarak durdurduğunu, tesislerinde güvenlik önlemlerini uygulamaya koyduklarını ve hiçbir tesisinin zarar görmediğini açıkladı. Şirket, 100 işçi ve ailelerinin İtalya'ya götürüleceğini, diğer 34 çalışanın ise başkent Trablus ve başka bölgelerde kalacağını belirtti.
Eni, Libya'da günde 244 bin varil petrol ve doğalgaz üretiyor. 
Uzun zamandır Libya'dan petrol ve doğalgaz satın alan Eni, İtalya ve Libya arasındaki yakın siyasi ilişkilerin merkezinde görülüyor. Eni'nin gelirlerinin yüzde 13'ü Libya'dan, yüzde 30'u Kuzey Afrika'dan geliyor.
İspanyol petrol şirketi Repsol YPF de dün Libya'daki faaliyetlerini durdurduğunu açıklamıştı. 
Repsol-YPF, geçen yıl günlük 34 bin 777 varil petrol Libya'nın üretiminin yüzde 3,8'ini karşıladı.

RESMİ RAKAMLARA GÖRE 300 KİŞİ ÖLDÜ
 

Libya makamlarının resmi açıklamasına göre, ülkedeki rejime karşı ayaklanmayla birlikte ortaya çıkan şiddet olaylarında 242 sivil ve 58 asker hayatını kaybetti.



Sayfa Adresi: http://byturco.com/haber/Kaddafi-nin-Cilgin-Plani-/352748