YGS’ye Geri Sayım Başladı

23 Mart 2011 Çarşamba  13:48

YGS, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da, 160 sınav merkezindeki 5 bin 727 sınav binasında, 89 bin 283 sınav salonunda gerçekleştirilecek. Sınav, 1 milyon 692 bin 345 aday katılacak.
Sınav, saat 10.00'da başlayacak ve tek oturumda 160 dakika sürecek.   
Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında en geç saat 09.00'da hazır bulunmaları gerekiyor.   
Adayların sınava gelirken yanlarında mutlaka 2011-YGS Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi ile nüfus cüzdanı veya pasaport bulundurmaları zorunlu tutuluyor. Üzerinde fotoğraf ve T.C Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları kabul edilmeyecek.
Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, 2011-YGS'ye alınmayacak. Bir aday bu belgeleri yanında olmadığı halde sınav merkezi yöneticilerinin, bina ve salon sorumlularının veya ÖSYM temsilcilerinin kararıyla herhangi bir salonda sınava alınmış olsa bile, bu adayın sınavı ÖSYM Başkanlığınca geçersiz sayılacak.
Adaylar, sınava gireceği yer bilgisini gösteren ''Sınava Giriş Belgesini'', T.C. Kimlik Numarası ve şifresi ile ÖSYM'nin
http://osym.gov.tr internet adresinden kendisi temin edecek.
SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ
YGS'de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak.    
YGS'nin değerlendirilmesi sonucunda her bir aday için YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 olmak üzere altı ayrı puan türü oluşturulacak.    
Sınavda 140-180 arası puan alan adaylar sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açıköğretim programlarını tercih edebilecek. YGS puanlarının en az biri 180 olan adaylar LYS'ye girmeye hak kazanabilecekler.    
Sınavda 180 ve üzeri puan alanlar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecek.    
Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için ise YGS puanlarından en az birinin 140 ve üzeri olması gerekecek.

STRES YAPMAYIN
ADANA - Durmuş Ali Başkan - Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Sosyolog Prof. Dr. Adnan Gümüş, yaptığı açıklamada,  sınava girecek öğrencilerin ve velilerin, bu konularda aşı stres yapmak yerine uzun vadeli ve daha çok hayata yönelik düşünmelerinin uygun olacağını vurguladı.

EN İYİ BİLDİKLERİ KONULARDAN BAŞLASINLAR
Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ragıp Özyürek de, adaylardan, sınav sırasında yapamadıkları sorular üzerinde fazla zaman kaybetmemelerini istedi.
Özyürek, adayları soruları çözmeye en iyi bildikleri konudan başlamaları konusunda da uyararak, ''Eğer soruları yanıtlamaya kendinize zor gelen konudan başlarsanız zaman kaybedebilirsiniz. Bu da çözebileceğiniz sorulara zaman ayıramamanıza yol açar'' diye konuştu.
Özyürek, sınavın güne kadar uyku düzeni açısından akşam erken yatıp sabah erken kalkılması yerinde olacağını sözlerine ekledi.



Sayfa Adresi: http://byturco.com/haber/YGS-ye-Geri-Sayim-Basladi/354147