Kıbrıs’ın incisi olarak nitelendirilen Girne’nin, doğal güzellikleri, dağ ve deniz manzarası ile hem turistik, hem de tarihsel bir yapısı olduğuna dikkat çeken Varoğlu, kentin plansız bir şekilde yapılanmaya açılarak, bu doğal ve tarihi dokunun bozulmasının geri dönülemeyecek zararlara yol açacağı uyarısında bulundu.
Varoğlu; Kıbrıs Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği (KTMMOB) başta olmak üzere ilgili örgütler, Girne Belediye Meclisi, iktidar dışındaki tüm siyasi partilerin ve Girne halkının büyük çoğunluğunun karşı çıktığı bir projede ısrar etmenin kafalarda soru işaretlerine neden olduğunu kaydetti.
Varoğlu, Lefkoşa’nın Terminal Bölgesine yapılması planlanan külliye konusu tartışılmaya devam ederken, bu kez de Girne’ye gökdelen inşasının gündeme getirilerek ısrar edilmesinin birçok soruyu da beraberinde getirdiğini belirtti.
TDP olarak gerekli düzenlemelerin yapılması ve uygun bölge olması halinde dikey büyümeye karşı olmadıklarını söyleyen Varoğlu, bunun olabilmesi için de Mimar Mühendis Odaları Birliği, Şehir Planlama Dairesi, Şehir Plancıları Odası, Yüksek Anıtlar Kurulu, Belediyeler, ilgili Sivil Toplum Örgütleri ve bilim adamları ile birlikte çalışma yapılması gerekliliği üzerinde durdu.
Kıbrıs’ın başka bölgelerinde yüksek katlı binalar yapılabileceğini, bunun o bölgelerin kalkınmasına yardımcı olabileceğini de belirten Varoğlu, “Ancak Kıbrıs’ın incisi turistik Girne bölgesine gökdelen yapılması doğru değildir ve bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir ” dedi.