Konuyla ilgili haberleri gördüğünü belirten Gordon, ancak bu kararla ilgili ve her bir vakaya yönelik konu bazlı değerlendirmede bulunmayacağını söyledi. Gordon, "Ancak daha genel anlamda şunu söyleyebilirim; kapsayıcı bir siyasi sürecin olması ve insanların siyasi nedenlerle saf dışı bırakıldığına yönelik bir algının oluşmasından kaçınılması kritik önem taşıyor" dedi.
Bir gazetecinin, ABD Dışişleri Bakanlığının insan hakları raporunda Türkiye'de basın özgürlüğünün gerilediğine yönelik tespitlere dair bir sorusu üzerine de Gordon, "Raporda yazanların arkasındayız. Birçok şekilde, birçok yerde, Türkiye ve diğer birçok ülkeyle ilgili olarak, ifade özgürlüğünün ve bağımsız medyanın sahip olduğu kritik önemin altını çizdik. Bence insan hakları raporu, Türkiye'de görmekte olduğumuz gidişatlar konusunda ve bağımsız ve özgür bir medyanın olmasının önemi hakkında net" diye konuştu.
Gordon, "Ergenekon" soruşturması kapsamındaki tutuklamalarla ilgili bir soru üzerine de bu konuda da özel bir yorumda bulunmayacağını vurgulayarak, "Bu çok karmaşık bir konu. Bir önceki soruya verdiğim cevaba benzer bir cevap vereceğim. Burada önemli olan, hukukun üstünlüğü, şeffaflık ve kapsayıcılık gibi belli ilkelere saygı gösterilmesi. Bu kadar mesafeden, belirli davalar hakkında neler olduğunu tam olarak anlayabilmek mümkün değil" dedi.
"Sizce Türkiye'de şu anda bu ilkelere saygı gösteriliyor mu?" sorusuna da Gordon, "Bu mesafeden, her bir tutuklamanın hukukun üstünlüğüne uygun olup olmadığı yönünde bir değerlendirme yapamam" yanıtını verdi.