UKÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Seçim, Şanlıurfa'da, Anadolu Lisesi, Sabiha Özlek Lisesi ve Sistem Dershanesi, Diyarbakır'da, Ortadoğu Koleji, Kadro, Aşama, Final ve Kültür Dershanesi, Mardin'de Fen Lisesi, Uğur Dershanesi, Kızıltepe ilçesinde de Çözüm ve Birey Dershanesi'ndeki öğrencilerle 'Meslek ve İyi Bir Üniversite Seçimi' konusundaki deneyimlerini paylaştı. Prof. Dr. Seçim, insan yaşamında evlilik kadar, meslek seçiminde önemli olduğunu, çünkü insanın eşi gibi mesleğiyle de bir nevi evli olduğunu belirterek, "İnsan, yaşamını sürdüreceği eş konusunda ne kadar titiz davranıyorsa, meslek seçiminde de aynı titizliği göstermesi gerekir. Bunun içinde eşi gibi seveceği ve yapabileceği mesleği seçmelidir. Unutulmamalı ki kişi, ömrünün büyük bölümünü seçeceği mesleğiyle geçirecektir. Dolayısıyla mutlu ve huzurlu bir hayat sürdürebilmesi için de seveceği ve mutlu olabileceği bir meslek seçmelidir. Bu da iyi ve altyapısı düzgün bir üniversiteyle olur. Bu nedenle meslek seçimi kadar üniversite seçimi de önemlidir" dedi.
Batman ve Siirt'te öğrencilerle buluşan UKÜ Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Adalıer de, iyi bir meslekte yer alabilmenin en önemli faktörünün kaliteli bir eğitimle mümkün olduğunu ifade ederek, "Globalleşen dünyada rekabette, her geçen gün artmaktadır. Kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra, özel sektörde kaliteli eğitim almış, birkaç dil bilen, alanında iyi eğitim almış kalifiyeli elamanlara öncelik vermektedir. Bunun için üniversite seçerken çok dikkatli olunmalıdır. Üniversite, sadece tabela ve bir-iki öğretim görevlisinden ibaret olmamalıdır. Mesleğin de iyi olabilmek için bir üniversite seçerken altyapısına, akademik kadrosuna, laboratuar imkanlarına, kütüphane zenginliğine, sosyal imkanlarına ve eğitim diline önem vermek gerekir" diye konuştu.
Bingöl'de öğrencilerle buluşan Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ertan Akgün ise, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bir eğitim adası olduğunu, bu nedenle üniversitelerinin eğitime büyük önem verdiklerini kaydederek, "Öğrencilerimiz bizim için çok değerlidir. Bu nedenle açık kapı politikası uygulamaktayız. Tüm bölümlerde görev yapan akademik kadromuzun kapısı öğrenciye her zaman açıktır. Öğrencilerle ders dışında da bire bir görüşmeler yaparak, daha iyi eğitim almalarını sağlıyoruz" şeklinde konuştu.
UKÜ Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Adalet Yıldırım, sorumluluk alanı olan Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Batman, Siirt ve Bingöl'de öğrencilerle bire bir temas kurduklarını belirterek, ''Parolamız daha kaliteli bir eğitimdir. Bunun için üniversitemiz mütevelli heyeti, hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor. Altyapıya büyük yatırımlar yapıyor. UKÜ ailesi olarak, durmadan daha kaliteli bir eğitim için çabalıyoruz. Bölgemizden UKÜ'ye büyük ilgi var. Öğrencilerimiz UKÜ'de kaliteli bir altyapıda 42 ülkeden gelen öğrencilerimizle birlikte eğitim almaktadır" şeklinde konuştu.
Yıldırım, öğrencilerine paket programlar kapsamında yurt ve yemek hizmeti de verdiklerini kampus üniversitesi olan UKÜ'de, öğrenci ve veliler için tüm imkanların düşünüldüğünü belirterek, bu dönem Eczacılık Fakültesi bünyesinde Eczacılık, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi bünyesinde ise Biyosistem Mühendisliği ve Bitkisel Üretim ve Teknolojileri bölümlerinin de açıldığını sözlerine ekledi.