Antalya'dan 2011 yılının ilk dokuz ayında 791 milyon 974 bin dolarlık ihracat yapıldı. Sektör bazında en fazla ihracat 335 milyon 452 bin Dolar ile yaş meyve sebze ve turunçgillerde gerçekleşti.
Antalya İhracatçılar Birliği'nin iştigal alanında yer alan Antalya, Isparta ve Burdur bölgelerinden dokuz aylık dönemde 106 milyon 173 bin dolarlık demir-demir dışı metaller, 62 milyon 452 bin dolarlık toprak sanayi ürünleri, 58 milyon 272 bin dolarlık kimya, 57 milyon 880 bin dolarlık tekstil ve 28 milyon 525 bin dolarlık maden ürünleri ihraç edildi. Demir ve demir dışı metaller ihracatında ilk 9 ayda yüzde 24'lük artış kaydedildi. Kimya sektöründe yüzde 42, ağaç ve orman ürünlerinde yüzde 25, yaş meyve sebze sektöründe yüzde 116, tekstil sektöründe yüzde 15, canlı hayvan ve hayvansal ürünlerde ise yüzde 16 artış kaydedildi.
Antalya ve çevresinden yapılan ihracatta 123 milyon 526 bin dolarlık ihracatla geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 33 artış gösteren Rusya ilk sırada yer alırken, Rusya'yı Almanya, Bulgaristan ve İtalya izledi. Antalya İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, ihracat rakamlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, 2011 yılının ikinci çeyreğinde büyümenin yavaşlamasıyla, gelişmiş ülkelerin Mali sıkıntılarla karşı karşıya kaldığına dikkat çekti. Bu sıkıntılar ve Ortadoğu ülkelerinde yaşanan siyasi gelişmelerin negatif etkilerine rağmen Türkiye'nin 2011 yılının ilk çeyreğinde yüzde 11, 6, ikinci çeyreğinde ise yüzde 8, 8 oranında büyüme gösterdiğini hatırlatan Satıcı, bu gelişmede en önemli faktörün yurt dışı pazarlarda yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen ihracattaki artışın devam etmesi olduğunu dile getirdi.
Satıcı, şunları kaydetti: "Önümüzdeki günlerde de Yükselen döviz kurları ile ithalatın dengelenerek iç üretimde büyüme gerçekleşmesi iç üretimdeki büyümenin de ihracatta artış olarak yansımasını bekliyoruz. Döviz kurlarının bugünkü seviye ile devam etmesi, ihracat faaliyetlerinin daha hızlı ve Yükselen bir grafikle seyretmesine ortam hazırlayacak."
Birlik Başkanı Satıcı, güçlü bir ekonominin ancak ihracat odaklı büyüme ile mümkün olabileceğine vurgu yaparak, ihracatta meydana gelen artışın üretim sektörünün büyümesi, yeni yatırımların devreye girmesi ve işsizlik oranının azalması anlamına geldiğini belirtti.