Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen organizasyon, yağmur nedeniyle, kapalı alandaki kulübün Kurtuluş Savaşı şehitlerinin adlarının yer aldığı Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.
Tevfik Fikret Salonu'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, açılış konuşmasını yaptı.
Dünyada çok az kurumun böyle şerefli bir konuma ulaştığını ve daha kısa süre önce yayınlanan bir araştırma raporuna göre Türkiye'nin en güçlü markasının Galatasaray olduğunu aktaran Aysal, "Ülkenin en değerli markası olmak, dünyada başka kulübe nasip olmuş mudur bilemiyorum, zannetmiyorum da. Galatasaray bu konuda bir ilktir. Galatasaray'ı bugünkü değerlerine getiren başta kurucumuz Ali Sami Yen olmak üzere tüm başkan, yönetici, üye, sporcu ve bu değerleri benimsemekten gurur duyan, desteğini esirgemeyen taraftarımıza çok şey borçluyuz. Bugün burada hepsini minnet ve şükranla anıyorum" dedi.
Gelinen noktada önceki yönetimlerden devraldıklarını devam ettirmenin kendilerine yetmeyeceğini ifade eden Aysal, şunları söyledi:
"Daha ileri götürmemiz gerekir. Unutmayalım ki, onlar bize bir vazife vermediler, sürekli olması gereken bir misyon verdiler. 106. yılını idrak etmiş, varlığını yeni bir yüzyıla taşımış ve kendine kültürel, toplumsal ve siyaset alanında rehberlik görevi biçilmiş bir kurum olmanın hepimize getirdiği önemli sorumluluklar var. Geçtiğimiz yüzyıldan devraldığımız önemli sorunlarla iç içe yaşadığımız bir dönemde, bu sorunların giderilmesi değil kurumların, hükümetlerin, devletlerin bile çözümünün ötesindedir.
Bu perspektiften baktığımızda, köklerini bu kurumdan almış Galatasaray, dünyaya örnek ve öncü olma yolunda çok önemli bir süreçten geçmektedir. İtiraf edeyim, başkan olarak benim şahsen ve yönetimdeki arkadaşlarımın en büyük sorumluluğu, kurumlarımızı güçlendirme ve sportif başarıları daha ileri taşımaktan öte, bu öncülük görevini daha da ileri götürmek olduğu kanısındayız. Şüphesiz bu ağır bir sorumluluk. 106 yıl öncesine baktığımızda, bizi bugünlere getiren değerlerimize ortaya koymuş kurucularımızın yaptıklarını düşündüğümde, omuzlarımızdaki yükün onlara oranla çok daha hafif olduğu kanaatindeyim. Bu camianın gücü, birlikteliğinden, değerlerinden taviz vermeyen çağdaş duruşundan geliyor. Hepimiz bu misyonun aktif birer parçası olmalıyız. Birbirine kenetlenmiş bir camia olmalıyız. Her birimiz örnek bireyler olmalı ve yetiştirmeliyiz. Galatasaray'ı yarına hakkıyla taşımak için hepimizin bu hedefi paylaştığımızı düşünüyorum. Bu da 25 milyon taraftarımızı, 25 milyon Ali Sami Yen'e dönüştürme hedefidir."
Törende, geleneksel olduğu üzere kulübün en yaşlı üyesi 106. yıl plaketini yaş kütüğüne çakarken, bu görevi 82 yaşındaki Prof. Dr. Oğuz İmregün üstlendi.
Yaş kütüğüne plaketi çakarken büyük mutluluk yaşadığını aktaran İmregün'e, milli yüzücü Tutku Gündoğdu çekici takdim etti.
Daha sonra 50 yılını dolduran Divan Kurulu üyelerine berat ve plaketleri verilirken, Galatasaray'ın tüm branşlarında geride kalan yılda kazanılan tüm ödül ve kupalar, katılımcılara tanıtıldıktan sonra kulüp müzesi yetkililerine teslim edildi.
Bazı üyeler, erkek basketbolda kısa süre önce kazanılan Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın okunmadığı uyarısı yaparken, bu kupanın gelecek yılın listesine eklendiği açıklamasında bulunuldu.
Organizasyon, Galatasaray pilavı yenilmesi ve müze ziyaretinin ardından sona erdi.