Türkiye’nin dört bir yanından gelen müdür ve müdür yardımcıları eylemi Gelir İdaresi Müdürleri ile birlikte yapıyorlar.
REKOR KATILIM
Yaklaşık 1200 kişinin katıldığı eylemde katılımcıların önünde eşit ücrete eşit iş kokartı bulunuyor. Müdürler bugün eşit işe eşit ücret kararnamesi ile mağdur olduklarını, iş yüklerinin çok fazla olmasına rağmen altlarında çalışan uzmandan daha düşük maaş aldıklarını ve bu durumun düzeltilmesini isteyecekler
Bugünkü eyleme en büyük katılım İstanbul’dan gerçekleşiyor. İstanbul ekibi eyleme 5 otobüs 2 minibüs olmak üzere 350 kişi ile katılıyor.
EN AZ 6 SINAVI GEÇMEK ZORUNDAYIZ
Türkiye genelinde 536 tane vergi dairesi müdürü ile 1130 tane müdür yardımcısı görev yapıyor. Bir müdürün kimi zaman hakim kimi zaman avukat, kimi zaman müfettiş görevi üstlendiğine dikkat çeken yöneticiler, “Bugün kamuda çalışan hangi müdür ve yardımcısı işini mevzuata uygun yapmak için bir hâkim kadar bilgi sahibi olmak zorundadır? Biz görev yaptığımız unvanları kazanana kadar en az altı eleme sınavında başarı göstermek zorundayız. Bu nedenle, görevde yükselme sınavlarında başarılı olarak elde ettiğimiz unvanların tamamı kazanılmış haklarımızdır. İdari göreve başladığımız günden itibaren yer değiştirme suretiyle atamaya tabi olarak çalışıyoruz. Bugün, kamuda kaç kurumda rotasyon uygulaması vardır?” diye soruyorlar.
Vergi mükelleflerinin tarhiyat ve tahsilât işlemleri ile ilgili, idare aleyhine açmış olduğu davalarda hazineyi temsilen savunma yaptıklarını söyleyen bir müdür, “Gerektiğinde itiraz, temyiz ve tashihi karar talebinde bulunulması ve yargı kararlarının uygulanması görevleri karşısında bir avukat gibi idareyi savunmakla görevliyiz” diyor.
İNCELEMELERİN YÜZDE 40'INI YAPIYORLAR
Vergi Usul Kanununun 135. maddesinde vergi dairesi müdürlerinin de incelemeye yetkili kişiler arasında olduğu belirtilirken, 2007-2008-2009 yıllarında yapılan toplam incelemelerin yüzde 39'unun vergi dairesi müdür ve müdür yardımcıları tarafından yapıldığı vurgulanıyor.