GAÜ’den Karpaz Eko - Çevre Araştırma ve Geliştirme Merkezi

11 Aralık 2011 Pazar  14:40

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, GAÜ Yaşam Kampüsü’nün Kuzey Kıbrıs ekonomisi, yükseköğretimi ve turizmi yanında Karpaz’ın sosyo - ekonomik ve kültürel gelişimi ve doğal mirasının korunmasına “önemli” katkılar yapacağı kaydedildi.
“TURİZM EĞİTİMİNDE YENİ DÖNEM”
Sürdürülebilir çevre ve kültür prensibi ile doğal çevreye uyumlu olarak inşaatına başlanacak Karpaz Yaşam Kampüsü bünyesinde kurulacak Eko - Çevre Araştırma ve Geliştirme Merkezi (INTEB ECO - ARGE) ile ilgili açıklama yapan GAU INTEB (Uluslararası Turizm Eğitim Birliği) Başkanı Yrd. Doç. Dr. İsmet Esenyel, Karpaz Yaşam Kampüsü’nün TC yetkili makamları ile KKTC Bakanlar Kurulu ve yetkili makamlarının iradesi ve desteği ile hayata geçtiğini hatırlatarak, merkez ile AB Turizm literatüründe bulunan Karpaz Nature Park ve buna ek olarak Dipkarpaz köylerinin Eko - Agro turizm potansiyelini yeniden hayata geçirmeye ve bölgenin sosyo - ekonomik gelişimine katkı koymak istediklerini vurguladı.
Karpaz Yaşam Kampüsü bünyesinde turizm eğitimini destekleyecek uygulama otelinin de bulunduğunu belirten Esenyel, GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü ile turizm yükseköğretimi ve eğitiminde yeni bir dönemin başlayacağını ifade etti.
Esenyel, GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü ile, “çevre, agro - turizm ve eko - turizm alanında uluslararası çekim merkezi haline gelecek” Karpaz yarımadasının kaderinin yeniden şekilleneceğine ve bu olgunun özelde bölge; genelde KKTC ekonomisi ve yükseköğretimine yapacağı katkıların önemine işaret etti.
“ULUSLARARASI TURİZM ÖRGÜTLERİ VE BİRLİKLERİ PROJEYİ DESTEKLİYOR”
INTEB ECO - ARGE ile Karpaz sosyo - ekonomik ve kültürel turizminde uluslararası bir hareketliliğin başlayacağını ifade eden Esenyel, sürdürülebilir turizm potansiyeli, bölgenin bozulmamış doğal dokusu ve geleneksel köy yaşamı, zengin tarım ve eko - turizm karakteristiğinin uygulanabilirliği ile uluslararası çekim merkezi olacağını belirterek, GAÜ Yaşam Kampüsü’ne destek veren ve inanan Dipkarpaz Belediyesi ve bölge halkının projenin gerçekleşmesinde önemli katkıları olduğunu ifade etti.
Kültürel miras ve mimarisi ile Karpaz Yarımadası’nın dünya turizmi için sıcak bir nokta olduğuna dikkat çeken Esenyel, Dipkarpaz köyü ve turistik potansiyeli ile sosyo - ekonomik yapısı göz önüne alınarak oluşturulan kampüs kurulum stratejisi ve araştırma merkezinin, dünya turizmine yön veren AMFORTH (Dünya Konaklama ve Turizm Birliği) ve diğer turizm örgütleri tarafından da desteklendiğini ve yakından takip edildiğini vurguladı.
 
 
 
 
 
 



Sayfa Adresi: http://byturco.com/haber/GAU-den-Karpaz-Eko-Cevre-Arastirma-ve-Gelistirme-Merkezi-/363462