Antalya'nın Elmalı ve Korkuteli ilçelerinde bulunan çiftliklerde üretimi yapılan hindiler, Döşemealtı'nda bulunan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) tesislerde kesimi yapıldıktan sonra tek tek temizlenip paketlenerek, süpermarketlere gönderiliyor. Yılbaşı akşamı için 20 bin hindi kesimi yapıldı.
Uzun yıllardır tavukçuluk sektöründe faaliyet gösteren ve bu yıl ilk kez hindi üretiminden kesimine kadar kendi tesislerini kullanan Bahar Tavukçuluk'un iştiraki Bahar Hindi'nin yönetim kurulu başkanı Ali Bahar, yılbaşı akşamlarının geleneksel tadı haline gelen hindiyi, kesimi yapılmış, temizlenmiş ve pişirmeye hazır şekilde süpermarketler aracılığı ile müşterilerine sunduklarını kaydetti. Kilogramı 8 liradan satılan bir hindinin yaklaşık 7-8 kilogram ağırlığında olduğunu belirten Ali Bahar, 2012 yılı hedeflerinin ise 2 bin 500 ton hindi üretimi olduğunu söyledi.
Ali Bahar, 2013 yılında ise bölgedeki kümesleşmeyi artırmak için özellikle Korkuteli, Elmalı ve Bucak gibi iklim olarak uygun olan bölgelerde canlı üretimde büyüyerek üretim miktarını da 4 bin 500 tona çıkaracaklarını belirtti.
Hindi etinin kırmızı etten daha çok protein içerdiğini ve beyaz ete göre de daha az kalori ve enerji içeren sağlıklı ve besleyici et türü olduğunu dile getiren Ali Bahar, şunları söyledi:
"Türkiye kümes hayvancılığı konusunda önü açık bir ülke. Krizin derinleştiği Avrupa'ya hiç ihracatı olmadığı halde gerek piliç eti gerekse hindi eti, Türkiye'nin ciddi bir ihracat hammaddesidir. Kaliteli üretim anlamında şu an sektörde Avrupa'nın çok ilerisindedir. Bu itibarla, Avrupa'daki kriz üretim gücünü etkilememiş, bilakis Türkiye kümes hayvancılığının rekabet gücünü artırarak ihracatını büyütmüştür."