Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Tatar kabulde, DAÜ’nün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde eğitim adına yaptığı çalışmaların çok önemli olduğunu ve ülkenin tanıtımı açısından da büyük bir misyon üstlendiğini vurguladı.
“DAÜ KKTC’de eğitimin amiral gemisi gibidir. Ülkemizdeki diğer üniversiteler ile birlikte Türkiye’den gelen köklü üniversitelerin faaliyetleri de memnuniyet vericidir. Üniversitelerin ekonomiye önemli katkıları vardır” diyen Tatar, DAÜ’nün son yıllardaki başarısına dikkat çekti.
“DAÜ’DEKİ EKİP ÇALIŞMASI DİKKAT ÇEKİCİ”
Maliye Bakanı Ersin Tatar, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde Rektör ve ekibinin yanı sıra Vakıf Yöneticiler Kurulu’nun çalışmalarının da okulun gelişmesinde büyük pay sahibi olduğunu belirterek, “Bu bir ekip işidir ve DAÜ’deki başarılı ekip çalışması dikkat çekicidir. Kendilerini kutluyorum” dedi.
Tatar, “Memnuniyetle öğreniyorum ki bu yıl üçüncü ülkelerden gelen öğrenci sayısı Türkiyeli öğrenci sayısını geçmiştir. 1800 Türkiyeli öğrenci sayısına karşılık 68 farklı ülkeden toplam 2200 öğrenci daha DAÜ’de eğitim görmeye başladı. KKTC’nin ve DAÜ’nün tanıtımı adına çeşitlendirme ve pazarlama bakımından yapılan çalışmalar başarılı olmuştur” şeklinde konuştu.
Ekonomik olarak alınan her tedbirin bir tepkiyle karşılandığını söyleyen Tatar, DAÜ’de son yıllarda alınan tedbirler ve mali disiplinin gerçekleştirilmesinin ekonomik olarak da iyileştirme sağladığını belirtti.
DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprakdea, üniversitenin mali yapısı ve öğrenci durumu hakkında bilgi aktararak, 2009 yılında VYK ve ekibi ile birlikte göreve başladıktan sonra geçen süre zarfında büyük yol katettiklerini belirtti.
DAÜ’yü hem dünya genelindeki üniversiteler arasında, hem de Kıbrıs adasında hakettiği konuma ulaştırma yönünde büyük çaba sarfettiklerini anlatan Öztoprak, TC ve KKTC devlet yetkililerinin DAÜ’ye desteğinden memnuniyet duyduklarını ifade etti ve el birliği ile üniversitenin çok daha güzel günlere kavuşacağına inancını belirtti.