Meclis Başkanı Bozer, heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, büyük bir tarihi geçmişi olan ve dünya çapında üne sahip İTÜ’nün KKTC’de yerleşke açmasının hayati bir olay olduğuna dikkat çekerek bundan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Anavatan Türkiye ile birlikte geliştirilen stratejiler çerçevesinde KKTC’nin bir “üniversite adası” haline getirilmesi hedefinin ortaya konulduğunu ve bu yönde çalışmaların devam ettiğini kaydeden Bozer, “Bu nedenle Türkiye’nin çok değerli üniversitelerinin ülkemize gelmesini çok önemsiyoruz” dedi.
Şu anda 45-50 bin öğrenci sayısına ulaşıldığını, bunun daha yukarılara çekilmesi halinde KKTC’de bambaşka bir dünya oluşacağını ifade eden Bozer, üniversitelerin ekonomiye olduğu gibi KKTC’nin tanınmasına sağladığı katkılara da dikkati çekti.
Bozer, İTÜ KKTC Yerleşkesi’nin idari ve yasal boyutları konusunda Meclis, hükümet ve halk olarak ellerinden geleni yapacaklarını da vurguladı.
KAHYA
İTÜ-KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkeleri Rektörü Prof. Dr. Ercan Kahya da yaptığı konuşmada, KKTC’yi bir “eğitim adası” yapma vizyonunun çok isabetli bir düşünce olduğunu belirterek, “Buna katkı yapmak, belki daha fazlasını da yapmak bizler için gurur vesilesi olacaktır” dedi.
Şu ana kadarki çalışmalarda herkesin kendilerine yardımcı olduğunu, çok pozitif destekler aldıklarına işaret eden Kahya “Ne kadar hızlı destek alırsak, biz de buradaki hedeflerimize o kadar hızlı ulaşırız” şeklinde konuştu.
Gazimağusa kampüsündeki 3 bölümde faaliyetlere başladıklarını, 1 yıl içerisinde yeterli düzeyde bina bitirmeyi hedeflediklerini kaydeden Kahya, Yenierenköy’de kendilerine ayrılan alanın kullanımında göstermelik iş yapmayacaklarını, alanı çok iyi kullanarak dünya çapında bir yerleşke kurmayı amaçladıklarını vurguladı.
Kahya, üniversite olarak KKTC’de “Eğitim ve araştırma yıldızı” olmayı hedef koyduklarını da sözlerine ekledi.