Başkan Mustafa Akaydın’a ziyarette eşi Dr. Günseli Akaydın ile bürokratları eşlik etti. İlk olarak Çamlıbel Mahallesi’nde 74 yaşındaki Alzheimer hastası Durkadın Çıralı’nın evini ziyaret eden Başkan Akaydın, verilen hizmetler ve hastanın durumu hakkında bilgi aldı.
MUAYENE ETTİ
Önlüğünü giyerek, Durkadın Çıralı’yı muayene eden Akaydın, tansiyonunu ölçtü. Durkadın Çıralı’nın 77 yaşındaki eşi Mehmet Çıralı ile sohbet eden Akaydın, sorunlarını dinledi. Büyükşehir Belediyesi’nin Evde Bakım Hizmeti’nden çok memnun olduklarını ifade eden Mehmet Çıralı, “Tek başıma eşime bakamıyordum. Zor oluyordu. Sayenizde çok rahat ettim. Evde bakım elemanınız her hafta geliyor, bütün işimizi görüyor. Eşimin fizik hareketlerine yardımcı oluyor. Fatura, hastane işlerimizi hallediyor. Büyükşehir Belediyesi en büyük yardımcımız oldu. Sağ olun var olun” dedi. Başkan Akaydın, yatalak durumdaki Durkadın Çıralı’ya hasta karyolası sözü verdi.
YARDIM SÖZÜ
Başkan Akaydın ve eşi Dr. Günseli Akaydın daha sonra Teomanpaşa Mahallesi’nde Evde Bakım Hizmeti’nden faydalanan 80 yaşındaki Remziye Uzun ile 82 yaşındaki Mehmet Uzun çiftinin evini ziyaret etti. Bakacak kimseleri bulunmayan yaşlı çiftle sohbet eden Akaydın, hatırlarını sorarak, sorunlarını dinledi. Uzun çifti, Evde Bakım Hizmeti’nden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Başkan Mustafa Akaydın’a teşekkür etti. Başkan Akaydın, geçim zorluğu çeken yaşlı çifte yardım yapılması talimatı verdi. Akaydın, yürüme zorluğu çeken Mehmet Uzun’a da akülü araba sözü verdi.
DAHA NE İSTERİM
Akaydın, aynı mahallede oturan ve bakım hizmeti alan 86 yaşındaki Ayşe Bidav’la da sohbet etti. Evde Bakım Hizmeti almaktan çok mutlu olduğunu belirten Bidav, “Bakıcılar, evimi temizleyip, yemek yapıyorlar. Banyo yaptırıp ve kişisel temizliğimi yapıyorlar. Alışveriş, fatura ödemesi, hastane işlerimi hallediyorlar. Doktorlar her hafta kontrole geliyor. Daha ne isterim. Allah sizden ve elemanlarınızdan razı olsun” diye konuştu.
GÜNDE 50 EV ZİYARETİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, insan odaklı bu proje ile sosyo-ekonomik yönden yoksun olan, aile desteği olmayan, öz bakımını yapamayan yaşlı ve bakıma muhtaç, engelli 3 bin vatandaşın tedavisini ve bakımını ücretsiz gerçekleştirdiklerini söyledi. Doktor ve hemşireler tarafından günde ortalama 50 ev ziyareti yapıldığını belirten Akaydın şu bilgileri verdi: “Hastalar muayene edilerek, tansiyon takibi, idrar sondası uygulaması, serum takma, enjeksiyon, tetkik için kan-idrar alma, yatak yarası pansumanları gibi işlemler uygulanıyor. Görevli diş hekimi tarafından muayene edilen hastanın diş çekimi, diş taşı temizliği, dolgu gibi tedavileri evde yapılıyor. Hastaneye götürülmesi gereken bazı hastalara ambulans desteği verilirken, hastane işlemlerinde de kendilerine yardımcı olunuyor.”
HER İŞLERİ YAPILIYOR
Başkan Akaydın şöyle devam etti: “Bu hizmetlerin yanı sıra sertifikalı 30 yaşlı bakım elemanı, yaşlı ve engellilerin kişisel bakımlarını, yemek, ev temizliklerini ve alışverişlerini yapıyor, faturalarını yatırıyor. Evde bakım hizmeti bünyesindeki teknik ekip tarafından bu vatandaşların evlerindeki elektrik, su tesisatındaki sorunları gideriliyor, elektrikli eşyanın küçük çapta onarımları da yapılıyor. Bu hizmetten bakıma muhtaç 65 yaş üzeri ve engelli vatandaşlar yararlanıyor.”
Evde bakımı gerçekleştirilen hastaların tüm bakım ve tedavileri ücretsiz gerçekleştiriliyor. Evde bakım hizmetinden yılda yaklaşık 2 bin 700 kişi yararlanıyor. Evde bakım hizmetinde 2 doktor, 1 diş hekimi, 4 hemşire, 2 hasta bakıcı, 2 yaşlı bakım elemanı, 5 şoför ve 30 yaşlı bakım elemanı görev alıyor.