Kosgeb'in Notunu İş Dünyası Veriyor

17 Kasım 2012 Cumartesi  15:18

 Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği(MÜSİAD), KOSGEB'le ortaklaşa yürüttüğü çalışmayla iş adamlarının kurum hakkındaki düşüncelerini tespit etmeye çalışıyor. Her iki tarafın birbirini nasıl gördüğü, nasıl algıladığı, eksik ve iyi yönlerin neler olduğu ortaya konduktan sonra sonuçlar kamuoyu ile paylaşılacak.

MÜSİAD'ın 79. Genel İdare Kurulu toplantısı Antalya'da yapıldı. Porto Bello Otel'deki toplantıda 'Özel Sektör ve KOSGEB: Rekabet Gücünün Gelişimi İçin Yeni İşbirlikleri' çalıştayının sonuçları değerlendirildi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının sonunda MÜSİAD Başkanı Nail Olpak ile KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan kameraların karşısına geçti.

Türkiye'de işletmelerin yüzde 99,9'unu KOBİ'lerin oluşturduğunu, onlara yönelik en geniş desteği veren kurumların başında da KOSGEB'in geldiğini anlatan Nail Olpak, çalıştayla 'Algı nedir? KOSGEB nasıl bir yapı içindedir? Bizim sanayicimiz, işverenlerimiz bunu ne şekilde görmektedir? Eğer sanayicinin gördüğünde bir yanlışlık varsa bunu nasıl düzeltmemiz gerekir ya da sanayicinin KOSGEB'den ilave talepleri varsa bunlar neler olacaktır?' konularına cevap arandığını belirtti. Çalışmanın daha iyiyi, daha güzeli bulmaya, tarafların birbirini daha iyi anlayabilmesine yönelik olduğunu ifade eden Olpak, ne KOSGEB'i ne de işletmeleri performans değerlendirmesine tutma, masaya yatırma amacında olduklarının altını çizdi. Olpak, "Elbette daha güzeli bulmak adına önerilerimiz hatta şikayetlerimiz varsa karşılıklı olarak dostane şekilde ortaya konulacaktır. Karne verme şeklinde bir çalışma içinde değiliz." dedi. Olpak, çalışmanın ilk sonuçlarını aldıklarını, raporlamadan sonra ikinci aşamada KOSGEB temsilcileriyle bir araya gelerek gerekli değerlendirmeyi yapacaklarını ve kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

MÜSİAD'ın KOBİ'leri temsil eden en önemli sivil toplum örgütlerinden biri olduğuna değinen KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ise şu değerlendirmeyi yaptı: "En önemli meselelerden bir tanesi, bizim kamu yönetiminde de, empati. Yani hizmet alan ile hizmet verenin bir birini en iyi şekilde anlaması, kendi penceresiyle değil her ikisinin penceresiyle görebilmesi çok önemli. Biz bu açıdan çalıştayı önemsedik. Birçok sivil toplum kuruluşuyla da benzer çalışmaları yapıyoruz. Onların bizim üzerimizdeki, kamu hesap verebilirliği açısından da önemsediğimizi belirtmek istiyorum. Çünkü artık kamuda yepyeni bir yönetim anlayışı var. Kamuda hizmet verenler olarak her zaman hedef kitlemize hesap verebilir olmamız lazım."

KOSGEB'in, özellikle 2010 yılında hizmet sektörünün de kapsam içine alınmasıyla değiştiğini ve büyüdüğünü dile getiren Kaplan, "Hedef kitlesi 7 -8 kat birden arttı. Sadece imalatçı firmaların sayısı 300-400 binlerdeyken şu anda 3,4 milyon gibi bir KOBİ hedef kitlesine erişti. KOSGEB, 2010'da sadece 33 ilde hizmet veriyorken, şuan da 68 ilde hizmet veriyoruz. Bunu 2013'te 81 ile taşımayı düşünüyoruz." diye sözlerini tamamladı.



Sayfa Adresi: http://byturco.com/haber/Kosgeb-in-Notunu-Is-Dunyasi-Veriyor/375394