Bölgenin ılıman iklim yapısı ve güneşli gün sayısının Rus, Avrupa ve İskandinav ülkelerinde kışın üşüyen turistleri Antalya'ya yönlendirdiğini belirten Bakan Yardımcısı Arıcı, kış ayında daha fazla turist gelmesi için başta Almanya olmak üzere Avrupa ve İskandinav ülkelerinde tanıtım yaptıklarını kaydetti. Antalya'da kış turizminin canlandırılmasına ilgili açıklama yapan Arıcı, 4 yıldır Antalya merkez ve Manavgat'ta yapılan uluslararası oryantiring yani koşarak yön bulma yarışlarının bölgenin İskandinav ülkelerinde tanınmasını sağladığını ifade etti.
Aralık ayından itibaren Antalya bölgesinde kış turizminin daha da canlanacağını belirten Arıcı, Avrupalı emekli turistlerin yanı sıra her yıl kış ayında 2 bin Avrupalı futbol, basketbol, hentbol, okçuluk, voleybol ve tenis takımlarının kamp yaptığını söyledi. Arıcı, kış turizmi ile ilgili şu bilgileri verdi: "Antalya yılın 12 ayı turist ağırlama kapasitesine sahip özel bir turizm şehri. Başta Almanlar olmak üzere Avrupalı emekli turistler kışı Antalya'da geçirmek istiyor. Alanya, Manavgat, Side, Belek, Kemer ve Kaş cazibe merkezi. Avrupalı turistlerin kışı Antalya'da geçirerek güneşlenmesini istiyoruz. "
ANTALYA'YA GELEN TURİSTİN YÜZDE 37'Sİ SİDE'DE KÜLTÜR TURUNA ÇIKIYOR
Antalya'ya tatile gelen 11 milyon turistin yüzde 37'sinin Side Antik Kent'te kültür ve arkeoloji turuna çıktığını belirten Arıcı, Side'nin son 3 yıl içinde dünya turizminde marka değeri yüksek turizm beldesi haline geldiğini söyledi. Side'nin dünya turizminde marka olmasında deniz,kum ve güneş turizmi yanı sıra kültürel ve tarihi zenginliğinden kaynaklandığını belirten Arıcı, bölgede kültür turizminin yaygınlaşması için 1947 yılından bu yana kazı çalışması yapılan Side kazılarına özel önem verdiklerini kaydetti.
20 Kasım'da aktif sezonun sona ermesiyle açık olan 500 bin yatak kapasitesine sahip Antalya'da yüzde 42'si Avrupalı emekli, kongre, sağlık, spor takımları ve golf turizmine yönelik hizmet veriyor.