Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen’in bugün imza koyduğu protokol, bakanlık ile üniversite işbirliğinde her yıl düzenli olarak İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı düzenlenmesini öngörüyor.
Bu çerçevede ilk çalıştay 24 Mayıs’ta UKÜ’de yapılacak.
ÜNVERDİ: “İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”
Bakanlık toplantı salonunda, bakanlık ve üniversite yetkililerinin hazır bulunduğu protokol imza töreni öncesinde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, bakanlık olarak iş sağlığı ve güvenliğine verdikleri öneme işaret ederek, bu çerçevede düzenledikleri kurslarla toplam 66 kişiyi bu konularda eğittiklerini anlattı.
Bir işyerinde çalışanların güvenliği kadar çalışma koşullarının güvenli olmasının da önem taşıdığını belirten Ünverdi, olumlu koşulların verimliği de artırdığını vurguladı.
UKÜ’nün de bu konuya önem vererek böyle bir çalıştay başlatmasının memnuniyet verici olduğunu dile getiren Ünverdi, üniversite yetkililerine teşekkür ederken, bu işbirliğini geliştirerek birlikte güzel çalışmalar ortaya koyacakları inancını ifade etti.
YÜKSELEN: “ÇALIŞTAYIN DEVAMLILIĞI YARARLI SONUÇLAR GETİRECEK”
UKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen de, bakanlığın bu alandaki gayret ve çalışmalarının ortada olduğunu belirterek, son olarak iş bulma etkinliğinin 2.’sinin geçen hafta tamamlandığını anımsattı.
Üniversite olarak iş sağlığı ve güvenliği konusunda nasıl bir katkı yapabilecekleri düşüncesi ve çalışmaları neticesinde bu noktaya geldiklerini anlatan Yükselen, ilki 24 Mayıs’ta UKÜ Çevik Uras Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek “İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı”nın devamlılığı ve bakanlıkla birlikte farklı projeler de ortaya konulmasının yararlı sonuçlar getireceğine inanç belirtti.
Yükselen, çalıştayın tüm üniversitelere ve ilgi duyan herkese açık olacağını söyledi.
Konuşmaların ardından protokol imzalandı ve günün anısına Bakan Ünverdi’ye hediye takdim edildi.
PROTOKOL
Protokole göre, her yıl düzenli olarak İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı, diğer paydaşlar ile birlikte bakanlık ile üniversite arasında organize edilecek.
Çalıştaylarda, ülkedeki iş sağlığı ve güvenliği konuları ve tüzükleriyle ilgili bilgi verilecek; karşılaşılan problemler tartışılacak ve bu alandaki uygulamalarla çözüm yaratılacak.
Bakanlık ve UKÜ arasındaki protokol ortak projeler yürütülmesini de öngörüyor. Bu çerçevede, bakanlık, üniversitenin geliştireceği projelerin uygun yürümesi halinde ortak çalışmalarla desteklenmesini sağlayacak. Buna karşılık UKÜ de, öğretim üyelerinin bakanlığa, uygun projelerinde danışmanlık yapmasını sağlayacak.