Şahoğlu’nun ilk romanı olan “Zemzem’in Kırmızı Çarşafı” adlı kitabında yer alan ve kendi ailesinin bir kişisel tarihi niteliğindeki roman, 19. yüzyılın son çeyreğine kadar uzanıyor. Romanın konusu, 1878 yılında Filistin’in Eriha kasabasında başlıyor ve Limasol’da noktalanıyor.
Romanda; Filistinli-Yahudi aileleri arasındaki ilişkiler, toplumsal gelenekler ve inanışlar, kadın-erkek ilişkileri anlatılırken, 400 yıl Osmanlı yönetimi altında kalmış bölgede 10 yaşındaki Zemzem adlı Filistinli kızın ailesinin Kudüs’e göç edişi ve oradaki çok kültürlü yaşam ele alınıyor.
Romanda Zemzem’i görür görmez aşık olan Batı Trakya’nın İskeçe kasabasından Enver’in de aile geçmişi, yaşadığı topraklar,oralardaki Türk-Yunan ilişkileri ve Limasol’a kadar uzanan ilginç hayat yolculuğu anlatılıyor.
Roman, hem karakterleri, hem tarihsel dönemlere ve coğrafyalara ilişkin araştırmacı bulguları ile dikkat çekiyor.
KKTC Dışişleri Bakanlığı’nda diplomat olarak uzun yıllar hizmet etmiş, İslamabad ve Abu Dabi’de Büyükelçi olarak görev yapmış olan Hasibe Şahoğlu’nun biri Azerbaycan’da diğeri Pakistan’da basılan iki şiir kitabı ve Azerbaycan’da basılan bir anı kitabı da bulunmaktadır.