DAÜ-SEN Başkanı Gökçe: Hükümet Değişse de Bazı Yerel Statükolar Değişmiyor

16 Ağustos 2013 Cuma  16:56

Yaklaşık iki yıldır süren davanın 18’inci duruşması öncesinde Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde basın açıklaması yapıldı.
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan ile Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen) Başkanı Erol Emin de basın açıklamasına katılarak yargılanan sendikacılara destek belirttiler.
GÖKÇE
DAÜ-SEN Başkanı Ulaş Gökçe yaptığı basın açıklamasında, Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) hükümetten ayrılmasının üzerinden 3 ay geçmesine rağmen sendikacıların yargılanmaya devam ettiğini belirterek, “Anlaşılan, hükümet değişse de ülkemizde bazı yerel statükolar değişmiyor” dedi.
Gökçe, halkın vergileriyle inşa edilen kamu malı okulların “peşkeş” çekilmesine karşı çıktıkları için Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde yargılanmakta olduklarını savundu.
Davanın siyasi olduğunu ileri süren Gökçe “amacının da kamusal değerlerin peşkeş çekilmesine itiraz edenlere göz dağı vermek ve yıldırmak olduğunu” iddia etti.
Gökçe, davanın kendilerini motive ettiğini, doğru yolda oldukları konusunda bir kez daha ikna etmekte olduğunu ifade ederek, “Yeni hükümet döneminde bu davaların devam etmesi durumunda geçmiş yönetimlerin hataları yeni hükümet tarafından üstlenecektir. Ülkede hesap sorma mutlak surette DAÜ’den başlamalıdır. Yeni hükümetten beklentimiz DAÜ’deki usulsüzlükleri, yasa dışılıkları ortaya çıkarmasıdır” dedi.
KAPTAN
KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan da yaptığı açıklamada, KTAMS olarak DAÜ-SEN Başkan ve yetkilileri ile KTOEÖS yöneticilerine “onurlu yargılanmayı sağladıkları” için teşekkür etti.
“Ülkede malına sahip çıkmak, toplum malını korumak maalesef bizleri buralara sürüklüyor” diyen Kaptan, davayla ilgili eksik bırakılan noktalar olduğunu, dava konusu olan eylemlerde kendilerinin de yer aldığını, bu nedenle dava okunacaksa kendilerine de okunması gerektiğini söyledi.
Amacın yargılamak değil, korku zinciri oluşturarak, toplum malına sahip çıkanları engellemek olduğunu öne süren Kaptan, “Bu tür tehditler, bizi asla doğru bildiğimiz yoldan döndürmeyecektir” dedi.
Kaptan, geçmiş UBP hükümetinin “ülkeyi yeşil sermayeye peşkeş çektiğini” iddia ederek, ülkenin gerçek sahipleri olarak buna izin vermeyeceklerini söyledi.
Kaptan, “ülkenin uğradığı tahribatı” düzeltmenin yeni hükümetin en birinci görevi olması gerektiğini kaydederek, bu tür davaların sonlandırılması yeni hükümetin özelleştirilen kamu mallarını geri alması gerektiğini söyledi.
EMİN
Güç-Sen Başkanı Erol Emin de, yurtsever insanların ve ülkenin değerli akademisyenlerinin okulların açılmasına az bir süre kala mahkemelerde yargılandıklarını belirterek, bunun ibret verici olduğunu söyledi.
Halkın malına sahip çıkanların dönemin hükümeti ve rejimi tarafından mahkemeye sevk edildiğini söyleyen Emin, Sendikal Platform olarak yeni hükümetten bu tür davalara son verilmesini beklediklerini, özelleştirilen kamu mallarının tümünün tekrar kamulaştırılmasını talep ettiklerini ifade etti.
AKSA’nın neden olduğu petrol kazasına değinen Emin, yıllardır havayı kirleten AKSA’nın son olarak da denizi kirlettiğini savunarak, “Özelleştirme denilen mesele budur. Özel sektör sadece maksimum karını düşünür. Halkı ve doğasını düşünmek gibi bir gailesi olmamıştır” dedi.
Söz konusu davada, DAÜ akademik personeli ve sendikacı Ulaş Gökçe, Hasan Altıok, Hüseyin Özkaramanlı, Hamit Caner, Hüseyin Demirel, Ercan Hoşkara, Cemil Sarıçizmeli ile DAÜ personeli Barış Eseller, KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel ve Sendika Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Civisilli yargılanıyor.
Sanıklara davayla ilgili olarak kamu malına zarar verme, pankart asma ve darp suçlamaları getirilmişti.
 



Sayfa Adresi: http://byturco.com/haber/DAU-SEN-Baskani-Gokce-Hukumet-Degisse-de-Bazi-Yerel-Statukolar-Degismiyor/383867