MAGEM Kültür ve Sanat Sorumlusu Hüseyin Kaptan’ın öncülüğüyle Nurtane Karagil’in gönüllü eğitmenliğinde yürütülen Stencil çalıştayında çevre ve doğa bilincine dikkat çekildi.
Çalıştay süresi boyunca Stencil tarihi ve teknik olarak günlük hayatta kullanılışı ve sanat tarihinde yer bulması hakkında bilgiler verildi.
Çok sayıda gencin katılım gösterdiği çalıştay süresi dahilinde Biyoloji öğretmeni Asuman Kuyucu, Kıbrıs’ta yaşanan çevre sorunları ve bireylerin ev içerisinde daha iyi bir çevre için nelere dikkat etmeleri gerektiğini konu edinen bir söyleşi de gerçekleştirildi.
Çalıştaya katılan gençler, Kalecik’te yaşanan petrol aktarımı sırasında yüzlerce ton petrolün denize sızması, limanların kontrolsüz bir şekilde kullanımı ve limana gelen zararlı atıkların denetlenmemesi, sıkça yaşanan orman yangınları, fabrika ve santrallerin halen daha filtresiz olarak çalışıyor olmaları, çevre düzenlemesi olmayan çarpık yapılaşma ve kentleşme, ticaret ve zevk uğruna katledilip sömürülen canlılar gibi çevre ve doğa hakkında çeşitli konular tartışıp bu sorunların çözüm yöntemlerini konuştular.
Gençler çalıştayın sonunda halkın doğaya karşı daha fazla saygı duymasını ve doğanın insanoğlundan önce var olduğunu göz önüne alarak kendilerine bir yaşam şekli yaratmaları gerektiği mesajını verdiler.
Öte yandan çalıştay boyunca ortaya çıkan eserler MAGEM’in dış mekanında izlenebileceği de bildirildi.