Türkiye Futbol Federasyonu'nun da yarı final ve final karşılaşmalarının İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda düzenlenmesi için müracaatta bulunduğu EURO 2020'nin maçlarına ev sahipliği yapmak için başvurusu olan diğer şehirler ve ülkeler ise şöyle:
"Erivan (Ermenistan), Bakü (Azerbaycan), Minsk (Belarus), Brüksel (Belçika), Sofya (Bulgaristan), Zagreb (Hırvatistan), Prag (Çek Cumhuriyeti), Kopenhag (Danimarka), Londra (İngiltere), Helsinki (Finlandiya), Lyon (Fransa), Üsküp (Makedonya), Münih (Almanya), Atina (Yunanistan), Budapeşte (Macaristan), Kudüs (İsrail), Roma ve Milano (İtalya), Astana (Kazakistan), Amsterdam (Hollanda), Varşova ve Chorzow (Polonya), Lizbon ve Porto (Portekiz), Dublin (İrlanda Cum.), Bükreş (Romanya), St. Petersburg (Rusya), Glasgow (İskoçya), Belgrad (Sırbistan), Madrid, Barcelona, Bilbao ve Valencia (İspanya), Solna (İsveç), Basel (İsviçre), Kiev ve Donetsk (Ukrayna), Cardiff (Galler)."
UEFA'nın açıklamasına göre, 24 takımın katılacağı EURO 2020'ye ev sahipliği yapmak isteyen 32 üye federasyon, kurallar gereği 3 adet grup maçı ve 1 adet 2. tur veya çeyrek final maçı paketi ile 2 yarı final ve final müsabakasını düzenlemek için aday olabiliyor.
Federasyonlar, her iki paket için de başvuruda bulunabiliyor. Bu federasyonlar, maçların her şehir için sadece 1 stadyumda oynanması koşulu ile bu iki pakette 1 ya da 2 farklı şehirle de aday olabiliyor.
Müracaatta bulunan federasyonların, UEFA'ya adaylık dosyalarını teslim etmeleri için son tarih ise 25 Nisan 2014. Federasyonlar, bu tarihe kadar EURO 2020 için başvuruda bulundukları şehri de değiştirebiliyor.
UEFA, EURO 2020'ye ev sahipliği yapacak 13 şehir ve bu şehirlerin hangi müsabakalara ev sahipliği yapacağını 25 Eylül 2014'te açıklayacak.