KTÖS, Maliye Bakanlığı'nın Tutumunu Eleştirdi

10 Ocak 2014 Cuma  15:53

Basın toplantısına Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası (ÇAĞ-SEN) de destek verdi.
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, basın toplantısında yaptığı konuşmada, Maliye Bakanı’nın Mali Protokol’le ilgili sendikalardan görüş aldığı yönünde bir açıklama yaptığını ancak KTÖS’ün henüz görüşünü sunmadığını dile getirdi.
Ülkenin “iç acıcı bir durumda olmadığını” ve bunun siyasi gelişmelerden kaynaklanan bir durum olduğunu söyleyen Elcil, ülkenin Türk Lirası kullanımı nedeniyle her geçen gün fakirleştiğini söyledi.
Elcil sistemin değişmemesi ve Kıbrıs sorununun çözülmemesi halinde Kıbrıs Türk toplumunun “erimeye ve ezilmeye” devam edeceğini ifade etti.
VAROĞLU
Elcil’in konuşmasının ardından KTÖS Başkanı Güven Varoğlu basın açıklamasını okudu.
Varoğlu Türkiye’nin kurduğu “ayrılıkçı kukla rejimin” Kıbrıslı Türkleri ekonomik olarak fakirleştirip göçe zorladığını öne sürdü ve şöyle devam etti:
“Adamızın kuzeyinde nüfus rakamları yanıltıcıdır ve gizlenmektedir. İzlenen sömürge siyaseti ile Kıbrıslı Türkler kendi ülkelerinde azınlığa düşürülmüş ve siyasi iradeleri gasp edilmiştir.
Türkiye’den yıllık yapılan ithalat bir milyar doları aşarken, Türkiye’nin adanın kuzeyine yardım adı altında verdiği miktar 350 milyon dolardır.
Bu para adanın Kuzeyinde yaşayan resmi nüfus esas alındığında birey başına günlük 6 TL düşmektedir. Günde 6 TL verip bize besleme diyenler, TL enflasyonu nedeni ile geçtiğimiz ay Kıbrıslı Türklerin kasasından 500 milyon dolar hortumlayarak Türkiye’ye götürmüştür. Bu anlayış Kıbrıslı Türkleri sistemli olarak fakirleştirmektedir.”
Varoğlu çözüm önerilerini ise şu şekilde sıraladı:
“2011 sonrası göreve girenlerin emeğini ucuzlatan, sosyal ve ekonomik eşitsizlik yaratan “Göç Yasası” yürürlükten kaldırılmalıdır.
TL’nin döviz karşısında erimesi ile alım gücünde oluşan yüzde 25’lik gerileme ve CTP/BG-DP/UG Hükütemi'nin acımasız zamları nedeni ile yaratılan yüzde 16’lık hayat pahalılığı hemen giderilmelidir.
Yüksek Koordinasyon Kurulu ve TC Yardım Heyeti kapatılmalıdır.
TC Elçiliği diplomatik misyonuna dönmeli ve iç işlerimize karışmaktan vazgeçmelidir.
TL kullanımına son verilmelidir ve Euro kullanımına geçilmelidir.
Tüm yabancı askerler ülkemizden çıkmalı, savunma harcamaları sosyal projelere aktarılmalıdır.
Güneyle aramızda bulunan yapay sınırlar, geçiş noktaları kaldırılmalıdır.
Kıbrıs Türk toplumunun asimilasyonun hedefleyen nüfus politikaları sonlandırılmalıdır.
Kıbrıslı Türklerin 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti’nde olduğu gibi adamızın her tarafında siyasi eşit ve egemen olduğu anlayışı yerleştirilmelidir.
Kıbrıs Sorunu federalizm temelinde iki toplumun siyasi eşitliğine dayalı olarak derhal çözülmelidir.”
Varoğlu saydığı çözüm önerilerini Maliye Bakanlığı’na da ileteceklerini ekledi.
AHMET DAVULCU
Varoğlu’ndan sonra söz alan ÇAĞ-SEN temsilcisi Ahmet Davulcu da “otomatiğe bağlanan zam dalgası”nın ortadan kalkması gerektiğini söyledi.
 
 



Sayfa Adresi: http://byturco.com/haber/KTOS-Maliye-Bakanligi-nin-Tutumunu-Elestirdi/387254