Engelli Çocuklar Hayal Kampüsünde

7 Şubat 2014 Cuma  11:48

Uludağ Üniversitesi Sualtı Topluluğu’nun 2004 yılında başlattığı "Dalmak Özgürlüktür" projesi "Senin Hayalin Ne?" projesine dönüştürülerek 6 ekipten oluşan proje ekibi, 8-16 yaş arasında 15 fiziksel engelli çocuk ve aileleri ile yüzme, dalış, fotoğraf çekme, müzik, satranç, balık tutma ve köy projesi etkinlikleri gerçekleştirdi. Bu yıl ilki yapılan "Hayal Kampüsü" projesinde Uludağ Üniversitesi Sualtı Topluluğu (USAT), Uludağ Üniversitesi Müzik Topluluğu (UMT), Uludağ Üniversitesi Balıkçılık Topluluğu (ULABAT), Uludağ Üniversitesi Satranç Topluluğu (ULSAT), Uludağ Üniversitesi Fotoğraf Amatörleri Topluluğu (UFAT) ekipleri üç gün boyunca engelli çocuklara eğitim verdi.
 
"DALIŞ YAPTIRIRKEN HAYAL KAMPUSÜ DOĞDU"
Topluluk Başkanı ve Dalış Eğitmeni Koray Yaman, Uludağ Üniversitesi Sualtı Topluluğu olarak 2004 yılından beri 'Dalmak Özgürlüktür' projesini yürüttüklerini belirterek "Bu projede 8-16 yaşlarında engelli çocuklarla birlikte dalma ve yüzme çalışmaları yapıyorduk. Yaşı ve fiziksel durumu dalışa uygun olan çocuklarla dalış yapıyorduk. Diğer çocuklarla normal yüzme çalışmaları yapıyorduk. Bu projeyi yıllar boyunca yaptık. Türkiye’de çok ses getirdik. Birçok üniversite bizim aracılığımızla bu projeyi kendi okullarında da yaptı. Uludağ Üniversitesi’nde okuyan engelli öğrencilere dalış eğitimi verdik ve onları birer dalgıç yaptık. Düşündük ki bu proje kapsamında yapabileceğimiz her şeyi yaptık ve kendimizi tekrar etmek istemedik. Sadece dalış ve yüzme çalışmaları olmasın bunun yanında birkaç aktivite ekleyelim dedik böylelikle 'Sen de Hayalini Çiz' isimli projemiz hayata geçti. Birçok etkinliğin olduğu bir hayal kurduk. Bunun altında da 'Hayal Kampüsü' isimli proje doğdu. Bu yıl ilkini düzenliyoruz."
 
"EĞİTİM DEĞİL ARKADAŞLIK SUNUYORUZ"
"Hayal Kampüsü" etkinlikleri arasında dalış ve yüzme çalışmaları, fotoğraf ve satranç eğitimi olduğunu belirten Yaman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ayrıca, müzik çalışmaları var. Köy projesi diye bir ekibimiz de var. Onların yaptığı eğitsel çalışma var. Bütün engelli çocuklar Bursa’dan katılıyor. Bu tür ortamlara gelemeyen, imkanları olmayan çocukları seçiyoruz. Bu proje aslında çocuklara bir ders, bir eğitim programı değil. Onlar bizim arkadaşlarımız. Burada birlikte fotoğraf çekiyoruz. Eğleniyoruz. Birlikte yüzüyoruz. Birlikte balık tutuyoruz. Bir eğitim programından çok eğlence kendi yaşantımıza onları da katmış oluyoruz."
 
"GÜLÜMSEMELERİ YETER"
Tek amaçlarının engelli çocuklara bir şey öğretmekten çok gülmelerini sağlamak olduğunu ifade eden Yaman, "Bir çocuk fotoğraf çekmeyi öğrenmiş öğrenmemiş önemli değil. Elinde fotoğraf makinesi varken gülümsüyor mu? Yüzerken gülümsüyor mu? Bizim için önemli olan budur" diye konuştu.



Sayfa Adresi: http://byturco.com/haber/Engelli-Cocuklar-Hayal-Kampusunde-/387924