Eylemciler, Din İşleri Başkanlığı’nda çalışan 240 kişinin geçici statüde ve güvencesiz olarak görev yaptığını, yasanın çıkarılmasıyla bu mağduriyetin giderileceğini belirtti.
Din görevlileri, taleplerinin gerçekleştirilmemesi halinde Başbakanlık önünde çadır kurarak, yasa çıkarılana kadar çadır eylemini devam ettireceklerini açıkladı.
Eylemciler, “Üvey evlat olmak istemiyoruz”, “Güvencesiz çalışmaya son”, “Para değil yasa istiyoruz” yazılı pankartlar açtı.
Eylemde, DİN GÖR-SEN’in bağlı olduğu Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (HÜR-İŞ) adına KAMU-İŞ Genel Başkanı Sami Dilek, DİN GÖR-SEN Başkanı Süleyman Çakır ve Din Görevlileri Birliği Başkanı Fahrettin Öğdü, basına açıklama yaptı.
Basın açıklamasının ardından sendika yetkileri, Başbakanlıkta toplantıya çağırıldı. Toplantı devam ediyor.
ÇAKIR: “MAAŞ DEĞİL, GÜVENCE İSTİYORUZ”
DİN GÖR-SEN Başkanı Süleyman Çakır, yasanın geçmesi amacıyla 2005 yılından beri eylem yaptıklarını ancak herhangi bir adım atılmadığını söyledi. “Sesimizi duymak, bizi anlamak istemiyorlar” diyen Çakır, yasanın ivedilikle Meclis’e gönderilmesini talep etti.
Yasa çıkarılana kadar mücadelelerinin devam edeceğini söyleyen Çakır, Din İşleri Başkanlığı’nda çalışan 248 personelden sadece 10 kişinin kadrolu olduğunu, diğer çalışanların kadrosuz çalıştığını kaydetti.
Çakır, “Personel hiçbir yasal güvencesi olmadan çalışıyor. Biz maaş değil, güvence istiyoruz” dedi.
DİLEK: “BİZİ BU DURUMA GETİRMELERİNİ KINIYORUZ”
Din Gör-Sen’in bağlı olduğu HÜR- İŞ Federasyonu adına KAMU-İŞ Genel Başkanı Sami Dilek, geçici, kadrosuz personel sorununun yıllardır ortadan kaldırılmadığını belirtti.
Dilek, din görevlilerinin, geçici sorunundan dolayı mutsuzluk ve huzursuzluk içinde olduklarını ifade etti.
Çalışanların, sağlıklı bir iş ortamı ve iş güvencesi beklediğini söyleyen Dilek, “Mantık dışı mazeretlerle yasanın geçirilmemesi bizi üzüyor” dedi.
Çadır eylemi yapmak için belediyeden almaları gereken izinleri beklediklerini söyleyen Dilek, izin alındığında eylemin başlayacağını ve yasa geçene kadar devam edeceğini vurguladı.
Din görevlilerinin sokağa dökülmek zorunda bırakılmasının “hoş bir durum olmadığını” belirten Dilek, “Bizi bu duruma getirmelerini kınıyoruz. Toplumdan da destek bekliyoruz” diye konuştu.
ÖĞDÜ: “ÇADIR EYLEMİ BAŞLATACAĞIZ”
Din Görevlileri Birliği Başkanı Fahrettin Öğdü, din görevlilerinin toplumun en hassas noktalarından birinde görev yaptığını söyleyerek, eylem yapacak noktaya getirilmelerinin “üzücü olduğunu” belirtti.
Vakıflar İdaresi’nde çalışan tüm personelin kadrolu olduğunu söyleyen Öğdü, “Din İşleri Başkanlığı’nda çalışanlar ise geçici olarak çalışıyor, bu sorunlar çözülsün istiyoruz” dedi.
Öğdü, sorun çözülmediği takdirde Başbakanlık önünde çadır kurarak, yasa geçene kadar eylem yapacaklarını söyledi.