Dost Bakterileri Bu Besinlerle Alın

23 Aralık 2016 Cuma  09:33

Eğer vücutta kötü bakteriler, iyi bakterilerden fazla olursa; vücut dengesi olumsuz şekilde değişir. Bunun için vücuttaki probiyotikleri çoğaltmak gerekir. Vücuttaki probiyotiklerin çoğalmalarını sağlamak için fermente besinlerle destek sağlamak da bir alternatiftir. Şalgam, nar ekşisi, turşu ve sirke gibi besinlerle bağırsak florasındaki  probiyotiklerin çoğalmasını sağlanabilir.
 
MUZ, SOĞAN, ENGİNAR
Benekli -muz
Prebiyotikler, probiyotiklerin besinleri olarak görev yaparlar. Muz, soğan, sarımsak, enginar, bezelye, pırasa gibi doğal prebiyotikler beslenme planında sıklıkla yer alır. Yine buğday, yulaf, çavdar, arpa gibi tam tahıl ürünleri, kuşkonmaz ve soya gibi besinlerde de doğal prebiyotikler bulunur.
 
NEDEN PROBİYOTİK?
Bakteri kelimesi birçok kişi tarafından negatif; yani hastalık yapan bir şey olarak algılanır. Ancak aslında bağırsaklarda bulunan bakterilerin neredeyse yüzde 85'i dost bakterilerdir. Bu dost bakteriler, probiyotiklerdir. Probiyotikler, sindirim sistemindeki dengeyi sağlar ve doğru oranda alınması ile sağlıklı bir metabolizma yaratır. Sağlıklı bir bağırsak florasının olmazsa olmazları arasındadır.
 
ANNE SÜTÜ GÜCÜNDE KEÇİ SÜTÜ
Anne sütüne en yakın süt olan keçi sütü, zengin bileşimi ile vücutta yararlı bakterilerin çoğalmasını sağlar. Keçi sütü içindeki probiyotiklerle bağırsakta bulunan proteinlerin ve yağların sindirilmesini sağlar. Kısacası tüketilen gıdaların hazmedilmesini kolaylaştırır. Keçi sütü diğer sütlere göre kalsiyumdan daha zengindir.
 
YOĞURDU EVDE YAPIN
Yoğurt ve ayran günlük beslenme planında sürekli bulunması gereken besinlerdendir. Ancak bu besinler pastörize edildikleri takdirde içlerindeki probiyotik miktarı iyice azalır. Bunun için evde yapılan yoğurt ve ayranları tüketmek daha çok probiyotik alınmasını sağlar.
 
KEFİRİN HER BİR DAMLASINDA BİNLERCE…
En güçlü probiyotik kaynağı kefirin her bir damlasında binlerce probiyotik; yani yararlı bakteri bulunur. Bir gençlik iksiri olarak görülen kefir ile vücuda alınan probiyotikler; yiyeceklerdeki protein ve yağların yakılmasını, vitamin-mineral ve aminoasitlerin emilimine kadar birçok faaliyette önemli rol oynar. Sütün mayalanması ile elde edilen kefirin tadı sodalı ayrana benzer; ancak biraz daha yoğun kıvamlı bir fermente süt içeceğidir.
 
BOĞAZ AĞRISINA NAR KABUĞU
Narın kabuğunda bulunan polifenolik bileşenlerin boğaz enfeksiyonlarına neden olan bakterilerin etkinliğini azaltarak boğaz ağrısına çözüm olabildiğine dikkat çeken Acıbadem Etiler Tıp Merkezi'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Melis Torluoğlu, şu bilgileri verdi: Nar kabuğunu yemek yerine kurutup çay olarak tüketmek daha sağlıklı. Bu aynı zamanda kabuğunda bulunan alkoloidin fazla tüketiminin de önüne geçer. 2 çay kaşığı kurutulmuş nar kabuğunu, üzerine 1 bardak su ilave ederek cam bir fincanda 10 dakika demleyip içebilirsiniz.
 
 



Sayfa Adresi: http://byturco.com/haber/Dost-Bakterileri-Bu-Besinlerle-Alin/405230