Haber : İrem KESİM /KKTC
KKTC Sağlık Bakanı Ünal Üstel Meclis Genel Kurulu’nun kürsüsünden bir açıklama yaptı.
Bakan Üstel, “Sağlıkta politika olmaz… Yine söylüyorum söylemeye de devam edeceğim” ifadelerini kullanarak, pandemi sürecinin başından itibaren her açıklamasında sağlık çalışanlarına teşekkür ettiğini ve etmeye de devam edeceğini belirtti.
“Popülizm yapmayın lütfen” diyen Üstel, hekimlerin sorunlarıyla geldiği günden itibaren ilgilendiğini, sendikalarla, örgütlerle konuştuğunu ve konuşmaya devam edeceğini aktardı.
"5 SENENİN BİRİKİMİNİ BİZ 1 AYDA ÇÖZDÜK"
Sağlık Bakanı Üstel, şöyle devam etti:
“İlk geldiğim günden beri hekimlerin sorunu kadro. Kadro sorunu 1 senelik değil, 2017’den beri bu sorun devam ediyor ve biz bunu 1 ayda çözdük. Neden? Çünkü hekim arkadaşlarımız toplumumuz sağlığıyla direkt ilgileniyor. 5 senenin birikimini 1 ayda çözdük.
Lütfen popülizm yapmayalım sağlıkta. Bugün sendikayla el sıkıştık, önümüzdeki günlerde ilan edilecek. Birikmiş ek mesai ücretlerinin bir kısmı ödendi, ödenmeye devam edecek. Sorunları da sıraya koyduk, sendika da grevi kaldırmak için yönetim kuruluyla konuşmaya başladı.”
"GÜNDE ORTALAMA 2 BİN İLE 2 BİN 500 KİŞİ AŞILANIYOR"
Test sayılarındaki hedefin 15 bin olduğunu belirten Üstel, dünyada daralan ekonomiye işaret ederek, şunları söyledi:
“Dünyada daralan bir ekonomi var, ülkemizde de daralması kadar doğal bir şey yoktur. Biz sıkıntıları gidermek için imkânlarımız dâhilinde katkılarda bulunduk. İmkanlar dâhilinde en iyisini yapmaya çalıştık. Bundan sonraki süreçte daha fazla katkılarla ayağa kaldıracağız.
Yeni bir aşı sistemi kurduk, manuel sistemden çıktık. Ufak tefek teknik sıkıntılar olabilir. Bunları 'ağır gidiyoruz' gibi kabul etmiyorum. Günde ortalama 2 bin, 2 bin 500 aşı yapıyoruz.
Yeni aşının gelmesi için de hem hükümet olarak hem de bakanlık olarak gerekli girişimleri yaptık. Şu ana kadar gelen aşılarımızla, 140 bin aşıyla koyulan kriterler çerçevesinde 50 yaş üzerini aşılamaya devam edeceğiz. AstraZeneca aşılarında 40 yaşa indik. 5 tane hastanemizde bunları yapmaya başladık. Aşı arka arkaya gelse bu süreci daha da hızlandıracağız.”