Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   18/25 °C
 
 
    Giresunspor Başkanlığı İçin Gözler İş Adamı İsmail Demir 'de  
 
    Oğuzhan Hasipoğlu :Masadan Kaçmadık  
 
    Kırcami İmarında Müjdeli Haber İstinaf Mahkemesinden Geldi  
 
    ASFİM’de Parkinson Hastalarına özel egzersiz  
"İsim hakkı" İhtiyat Sandığı'nın
 İsim hakkı  İhtiyat Sandığı nın
 
İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu Başkanı Özay Andıç, Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın isim ve uçuş haklarını “bin” dolara sekiz aylık bir süre için devraldıklarını açıkladı.
 
28 Haziran 2010 Pazartesi - 14:05

İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu dün KTHY’nin isim ve uçuş haklarının (Slot) İhtiyat Sandığı’na devredilmesi ile ilgili olarak olağanüstü toplandı.

Özay Andıç başkanlığında saat 10.00’da toplanan Yönetim Kurulu’ndaki işçi temsilcileri, ‘KTHY’nin özelleştirmesine’ karşı çıktıkları için toplantıyı terk etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Andıç, KIBRIS’a yaptığı açıklamada, KTHY’nin devraldıkları uçuş ve isim haklarını, hükümetin sekiz ay sonra kendilerine göstereceği tüzel bir kuruluşa devredeceklerini söyledi. Bu karar alınırken bugüne kadar KTHY’nin her ne isim altında olursa olsun İhtiyat Sandığı’na olan borçlarının teyit edildiğini de kaydeden Andıç, “Borçlar üzerinde devlet garantisinin devamı konusunda da bir karar üretilmiştir” dedi.
   
Yönetim Kurulu’nun ayrıca, KTHY çalışanları için Eylül 2008’den beridir İhtiyat Sandığı fonuna yatırılması gereken prim ve depozit miktarlarının ise sekiz ay içerisinde devlet tarafından takip edilmesi ve şirket devredilirken, çalışanların prim ve depozit alacaklarının devlet tarafından sandığa ödenmesi için de karar alındığını belirtti.
 
Bakanlığın imzasız belgesi ile toplantıya çağrıldık

Hür- İş Başkanı Yakup Latifoğlu KIBRIS’a yaptığı açıklamada, toplantıya Çalışma Bakanlığı’nın “sayısı,  tarihi ve imzası” bulunmayan bir yazısıyla çağırdıklarını söyledi.   Toplantıda, “KTHY’nin sahip olduğu isim hakkı ve uçuş haklarının (slotlar) 30 milyon TL karşılığı İhtiyat Sandığı’na devredileceği belirtilerek”  konuya girildiğini kaydeden Latifoğlu, ancak kendilerine net ve doyurucu bilginin verilmediğini belirtti.

Latifoğlu, toplantıda yapılmak istenenin, “KTHY- Atlasjet ortaklığındaki yeni şirkete, KTHY’nin var olan uçuş haklarının İhtiyat Sandığı ile hülle yapılarak devrinin sağlanması” olduğunu iddia etti.
   
Bu uygulama sonucunda KTHY çalışanlarının durumunun ne olacağının hiç gündeme gelmediğini kaydeden Latifoğlu, “Böyle bir olaya çalışanların temsilcileri olarak onay vermiş olaydık, çalışanlarımızı kendi elimizle kapının önüne koymanın yolunu açacaktık. Ayrıca, İhtiyat Sandığı’nın uçamayan bir şirket olan KTHY’nin mali değerinin net olmaması ve 30 milyon TL’nin bu anlamda sokağa atılmasına onay vermemek adına, çalışan temsilcileri olarak toplantıyı terk ettik” dedi.

KTHY’nin yaşatılması için gerekli adımların atılması umudunu taşıdığını kaydeden Latifoğlu, “Bakan Hamza Ersan Saner’in KTHY’nin üzeri çizildi” açıklamasını, “kendi malımıza sahip çıkılmadığının” bir göstergesi olarak değerlendirdi.

Hukuken geçerli olmayan işler yapılıyor

Türk-Sen Başkanı Arslanbıçaklı ise çalışanın parasının havaya atılarak, KTHY’nin özelleştirilmesine yönelik hiçbir belgeye imza atmayacaklarını söyledi.   KIBRIS’a açıklama yapan Bıçaklı, önceki akşam saat 21.00’de bir İhtiyat Sandığı yönetim kurulu üyesinin kendisini aradığını ve KTHY’nin isim hakkının İhtiyat Sandığı’na devredilmesiyle ilgili olarak yönetim kurulunun olağanüstü toplanacağının kendisine aktarıldığını söyledi.   

Toplantıya katıldıklarını kaydeden Bıçaklı, konunun ne olduğunu sordukları zaman; “KTHY’nin Atlasjet ile görüşmelerini sürdürdüğünü, buna karşın İhtiyat Sandığı’nın KTHY’denalacaklarına karşılık isim hakkının İhtiyat Sandığı’na devredileceği” cevabını aldıklarını belirtti.     
   
Bıçaklı, yönetim kurulunun toplanmasına “Yazılı bir talep var mı?” diye sordukları zaman ise karşılarına Çalışma Bakanlığı başlıklı imzasız yazıyla karşılaştıklarını, üzerinde imza yanında sayı ve tarihin bulunmadığı bu belgenin hukuken geçerli olmadığını söyledi.
   
İşçi tarafı olarak duruşlarının net olduğunu vurgulayan Bıçaklı, KTHY’nin tamamen veya kısmen özelleştirilmesine karşı olduklarını net olarak duyurduklarını ve eylemler yaptıklarını hatırlattı.

Çalışanın parası havaya atılmak isteniyor

Aslan Bıçaklı işçilerin parasının havaya atılmasına onay vermelerinin mümkün olmadığını söyleyerek Türk-Sen ve Hür-İş ve Kamu-İş temsilcilerinin masayı terk ettiklerini söyledi.        
   
Bıçaklı, “ ‘Özelleştirmeye karşıyız. Bu yapılan yanlış ve çirkin uygulamalara ortak olmayız. Biz işçinin parasını daha fazla riske sokamayız’ dedik ve ayrıldık. Bu yükü söz konusu beş arkadaşın üzerine alabileceğine ben ihtimal vermek istemiyorum” dedi.
   
Türk Sen Başkanı, işçi temsilcilerinin net davranışına rağmen hükümet ve temsilcilerinin, işçilerin parasını hala riske sokacak hareketler yapmasını, bugün yapılacak olan sendikalar toplantısında gündeme getireceklerini söyledi. Bıçaklı, bugünkü toplantıda ciddi tavırlar ortaya koyacaklarını ifade etti ve “İşçinin parasını artık kimseye yedirtmeyeceğiz. Bunu herkes böyle bilsin” dedi.

Özelleştirmeye karşıyız   

Kamu - İş Başkanı Sami Dilek de toplantıdaki konuları benimsemediklerini söyledi ve özelleştirmeye imza atmayacaklarını kaydetti. Yapılanlara alet olmamak için toplantıyı terk ettiğini söyleyen Dilek, hükümetin bu tutumunu duyarsızlık olarak niteledi.      
   
Dilek, “KKTC Hükümeti bize, ‘Siz sahip çıkın. Biz duyarsız kalalım ve muhtarlık seçimlerine devam edelim. Muhtarları seçelim. Siz de gidin toplanın ve bu konuya bizim adımıza kara verin’ dediler. Bu ayıp bir şeydir” şeklinde konuştu.
   
Dilek, hükümete yaptığı çağrıda ise “toplumun değerlerinin korunması için bir an önce samimi ve aklı selim  kararlar” almalarını istedi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
LOPEZ, KKTC'ye geliyor
 
Türkiye ile Rusya arasında G-20 kapışması
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
"Eroğlu, Annan Planı ile Geliyor"
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas ...
EROĞLU, New York'ta
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile görüşmek için New York’ta…
Neden başkalarının menfaati !
Kıbrıs'ta çözümsüzlüğün altında yabancı devletlerin menfaati yatıyor
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’la görüşmek ...
 
 
KTHY'deki kriz aşıldı
KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) ile Atlasjet ...
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Giresunspor Başkanlığı İçin Gözler İş Adamı İsmail Demir 'de

Giresunspor Başkanlığı İçin Gözler İş Adamı İsmail Demir 'de

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya