Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   16/27 °C
 
 
    ASFİM’de Parkinson Hastalarına özel egzersiz  
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor  
 
    KKTC 'de YDP Parti Meclisi belirlendi  
 
    AKDÜ Hastanesi 1797 araç kapasiteli Otoparkı açılış için gün sayıyor  
Bakan Üstel, 2011 Faaliyetleri ve 2012 Hedeflerini Açıkladı
Bakan Üstel, 2011 Faaliyetleri ve 2012 Hedeflerini Açıkladı
 
KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, 2011'in turizmde 1974'ten beri tüm rekorların kırıldığı yıl olduğunu belirterek, bunun doğru yolda ilerlediklerinin göstergesi olduğunu söyledi.
 
27 Aralık 2011 Salı - 20:16

Üstel, 2012 yılının , 2011'den çok daha iyi geçeceğini de vurguladı.Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Lefkoşa Merit Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Bakanlığının 2011 yılı faaliyetleri ve sektöre yansımaları ile 2012 yılı hedeflerini anlattı. Bakanlık Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu ve bakanlık yetkililerinin de hazır bulunduğu yemekli basın toplantısında Üstel, hedeflere ulaşmak için hazırlanan programlarını da basınla paylaştı ve soruları yanıtladı.
TURİZM STRATEJİ PLANI
Üstel, 2011 yılının, gerek konaklayan kişi sayısı, gerek doluluk oranları ve çarter uçuşlar açısından 1974 yılından beri tüm rekorların kırıldığı yıl olduğuna işaret ederek bunu doğru yolda ilerlediklerinin göstergesi olarak değerlendirdi.
Üstel, 2011'in ilk 11 ayında konaklayan kişi sayısının 550 bin; geceleme sayısının 2 milyon 150 bin olduğunu, ve son bir yılda 12 ülkeden 300 çarter seferi yapıldığını kaydetti. Bakan Üstel, Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı'nın "2010-2013 turizm stratejik plan" çalışmaları kapsamında, makro düzeyde sürdürülebilir bir altyapı oluşabilmesi için koymuş olduğu hedefleri ise şöyle sıraladı:
"Turist sayısının kademeli olarak 1 milyona yükseltilmesi; farklı pazarlardan pay alınması; ortalama kalış sürelerinin artırılması; doluluk oranlarının artırılması; kış aylarındaki doluluk oranlarının artırılması."
"2012 ÇOK DAHA İYİ GEÇECEK"
Bakan Üstel, izolasyonlar altında yürütülen ve her platformda Rum tarafının engellerine takılarak yürütülen bu çalışmalarda, tur operatörleri ve Türkiye yetkililerin çabalarıyla birçok engelin aşıldığına işaret ederek bundan sonra da bu girişimlerle engellerin aşılacağına inanç belirti.
"2012, 2011'den çok daha iyi geçecek" diyen Üstel, 2012'de charter uçuşlarının sayısını 300'den 400'e çıkarmayı ve turizm fon gelirlerinde de yüzde 30 artış hedeflediklerini vurguladı. Bakan Üstel, bir soruya karşılık, öngörülen bu yüzde 30'luk artışın 2012 bütçesinde bulunmadığını ancak hükümetle konuştuklarını ve Turizm Fonu'nu besleyen kaynakları artırmayı hedeflediklerini kaydetti.
KKTC'Yİ TANITIM PROJESİ
Bakan Üstel, 2011 yılında, Bakanlığın hazırladığı proje kapsamında ülke tanıtımının Türkiye ve İngiltere'de etkin şekilde yapıldığını kaydetti. Türkiye'de bir ajansla imzalanan protokol çerçevesinde ülke tanıtımının televizyonda, dergilerde, gazetelerde, internette, PR çalışmaları ve outdoor olarak yapıldığını anlatan Üstel, bir başka ajansla imzalanan protokolle ise Türkiye'de 2011 Kuzey Kıbrıs Yılı olarak ilan edildiğini ve bu proje kapsamında İstanbul, İzmir, Ankara ve Gaziantep'te KKTC'yi tanıtım günleri düzenlendiğini anımsattı.
Bakan Ünsal Üstel, İngiltere'de de bir reklam ajansı ile protokol imzalanarak Şubat - Mayıs aylarında ve rezervasyonlarını geç yapan tüketicileri hedefleyip onları yönlendirmek amacı ile Temmuz - Ağustos aylarında Londra, Birmingham ve Manchester'de çeşitli reklam kampanyaları yapıldığını hatırlattı.
TURİZM MASTER PLANI VE OTEM PROJESİ
Turizm Master Planı'nın 10 Kasım'da Cumhuriyet Meclisi'nden geçtiği ve 24 Kasım tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirten Üstel, Girne'de bulunan OTEM'in yenilenme çalışmalarının ise ihale yöntemi ile yapılma aşamasında olduğunu kaydetti. Üstel, 2012 yılında dış cephe ve iç aksanların yenilenmesine yönelik ihalenin gerçekleştirileceğini ve inşaat işlerinin tamamlanmasının ardından da ara eleman yetiştirilmesine yönelik kurslar düzenleneceğini açıkladı.
ÇEVRE YASASI
Çevre Yasası'nın Cumhurbaşkanlığı'ndan Komite'ye bazı maddelerin düzeltilmesi için geri gönderildiğini anımsatan Üstel, ilgili maddeler düzeltildikten sonra tekrar Meclise gönderilecek olan yasayı gelecek yılın başında geçirmeyi hedeflendiklerini kaydetti. İlgili kesimler ve örgütlerle işbirliği içinde uygulanacak yasanın yaptırım gücü olacağını ifade eden Üstel, bu yasanın iyi bir çevre yasası olacağına inandığını söyledi.
KITOB YASA TASARISI
Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) Yasa Tasarısı'nın ise Bakanlar Kurulu'ndan geçerek Meclis alt komitesine sevk edildiğini belirten Üstel, bu yasanın da gelecek yılın ilk ayında meclisten geçirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.
YAĞ VE SU DEĞİRMENLERİ
Dipkarpaz ve Beylerbeyi'ndeki yağ değirmenlerinin restorasyonu için çıkılan ihalenin neticelendirildiğini ve yapımına devam edildiğini belirten Bakan Üstel, öte yandan Lapta, Değirmenlik, Dikilometreen ve Doğanköy'de tespit edilen toplam 9 adet atıl durumdaki tarihi su değirmenlerinin de turizme dönük kullanımlarının sağlanabilmesi için Bakanlar Kurulu'ndan Bakanlığına devri ile ilgili karar üretildiğini bildirdi.
MAVİ BAYRAK VE SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ
Üstel, plajların uluslararası standarda ulaşabilmeleri için çalışmalar yapıldığını belirterek Türkiye Çevre Eğitim Vakfı ile istişare içinde çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Bakan Üstel, Bakanlığın Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında ülkede ormanlaştırmaya katkı yapmak amacıyla ağaçlandırma adı altında bir proje geliştirdiğini, Orman Dairesi ile işbirliği içinde gerçekleştirilecek bu projede, tur operatörleri aracılığı ile ülkeye gelen turist için Orman Dairesinin göstereceği alanlara bir ağaç dikileceğini ve ilgili ağacın bir sertifikasının da turiste verileceğini kaydetti.
Arzu eden turistlerin, sertifikalarında konumları belirtilen ve kendileri adına ekilen ağacı ziyaret edebileceklerini belirten Bakan, Kantara-Yedikonuk bölgesine ilk etapta 20 bin ağaç dikileceğini, projenin sonunda ise 50 bin ağaç dikilmiş olacağını açıkladı.
ÇAMLIBEL DOĞAL ARITMA TESİSİ
Çamlıbel'de inşa edilecek olan doğal arıtma tesisi sayesinde, vidanjörlerle toplanan atık suların bertaraf edilmesinin sağlanacağını da belirten Üstel, Arıtma Projesinin yapımı için ihaleyi kazanan firma ile Bakanlık arasında sözleşme imzalandığını, Projenin yaklaşık 5 ay sonra fiilen hayata geçmesinin beklendiğini kaydetti.
TEMİZLİK KAMPANYASI
Bakan Üstel, Temizlik Kampanyası kapsamında Genel Orta Öğretim Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak iskele, Güzelyurt Bölgeleri ve Akdeniz sahilinde okulların katılımının sağlandığı ve 7 farklı sahilde temizlik gerçekleştirildiğini anlattı. Üstel, bu çerçevede 2 sahil temizleme makinesinin mayıs ayında hizmete konacağını da açıkladı.
KUMARCILAR HANI PROJESİ
Lefkoşa Surlariçi'nde yıllardır atıl durumda bulunan ve bir Osmanlı eseri olan Kumarcılar Hanı'nın turizme kazandırılması amacıyla Bakanlığın uhdesine açılan ihalenin sonuçlandığını ve restorasyon işlerinin yapımına ileriki günlerde başlanacağını açıklayan Üstel, bu arada, Prestij Yayını kapsamında, tüm tarihi eselerin tek kitapta toplanması için proje yapıldığını ve tarihi eserlere ait fotoğraf ve bilgiden oluşan albümün grafik tasarımının hazırlandığını kaydetti.
KARPAZ BÖLGESİ EKO PAZAR ALANI PROJESİ
Bakan Üstel, Dipkarpaz'da pansiyonların yoğun olduğu bölgede eko-pazar alanı, kaldırım, çevre aydınlatma, cephe iyileştirme, peyzaj ve sokak mobilya elemanlarının konuşlandırılması ile ilgili çalışmaların da son aşamada olduğunu belirtti.
İNTERNET SAYFASI
Bakan Üstel, bakanlığın yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışmalarıyla ilgili bilgiler de vererek dört farklı dildeki yeni internet sayfasının da (www.simplynorthcyprus.com) ocak sonu itibarıyla hizmette olacağını kaydetti.
CHARTER SEFERLER
Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, çarter seferleri ile ilgili operasyonlara yönelik teşviklendirme esasları çerçevesinde, İngiltere, Fransa, Avusturya, Belçika, Hollanda, İtalya, Polonya, İran,Almanya, Slovenya, Azerbaycan ve Çek Cumhuriyeti pazarlarından çharter seferler başlatıldığını belirterek bu destinasyonlara ek olarak İskandinav ülkelerinde ( İsveç, Norveç, Finlandiya, Danimarka, İzlanda ) de tanıtım faaliyetlerine başlandığını söyledi.
SES KİRLİLİĞİ VE HAVA KALİTESİ PROJELERİ
Ses seviye ölçümlerinin nicel olarak elde edilebilmesi amacıyla denetlemelerde kullanılmak üzere ses ölçüm aletleri temin edildiğini anlatan Üstel, Çevre Dairesi'nin hava kalitesi alanındaki çalışmalarının genişletilerek toz ölçüm cihazı ve egzoz emisyon ölçüm cihazı alındığını kaydetti.
SANTRALLERDEKİ HAVA KİRLİLİĞİ
Bakan Üstel, Teknecik ve Kalecik Elektrik Santrallerinden kaynaklanan hava kirliliğine çözüm bulmak için çalışmalar yapıldığını belirterek Teknecik santralında olduğu gibi Kalecik Santralının da baca gazının sürekli ölçülmesi için çalışmalar başlatıldığını kaydetti. Teknecik Santraline filtre takılmasına yönelik girişimleri olup olmadığına yönelik bir soruya yanıtında ise Üstel, bu santraldeki kirliliğin büyük bir sorun olduğuna işaret ederek bu sorunu aşmak için ya filtre takılması ya da kullanılan yakıtın iyileştirilmesi üzerinde durulduğunu söyledi.
Bu konuda Ekonomi ve Enerji Bakanlığı bünyesinde çalışmalar yürüten heyetin raporunu beklediklerini kaydeden Üstel, "hangisi daha süratli olacaksa onu devreye koyma düşüncesindeyiz" dedi ve 2012'de bu heyetin raporu ışığında çözüme ulaşacakları inancını dile getirdi.
YÜRÜYÜŞ YOLLARI VE YOLCU ANKETİ
Üstel, yürüyüş yolu ağının yaklaşık 600 kilometre olarak tamamlandığı ve bilgi tabelalarının yürüyüş yollarının 60 noktasına yerleştirildiğini anlatırken, Devlet Planlama Örgütü ile ortak olarak yürütülen çıkış yapan Yolcu Anketi'nin de Temmuz ayından bu yana devam ettiğini ve şu ana kadar 20 bin civarında anket yapıldığını, en geç Mart 2012'ye kadar analizleri yapılıp kamuoyu ile paylaşılacağını kaydetti.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
PFDK’dan Sadri Şener’e Ceza
 
Konyaspor’un Antalya Çıkartması
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Emeklilerden İskele’de Yeni Yıl Etkinliği
Bütün kamu kuruluşlarında ve derneklerde olduğu gibi K.T. Emekliler Derneği ...
Aralık Ayı KITOB Üyesi Otellerin Doluluk Oranı Belli Oldu
KITOB'a üye otellerin Aralık 2011 ayı dolulukları ortalama %36 olarak ...
Üreticiler Platformu Çakıcı’yı Ziyaret Etti
Kıbrıs Türk Üreticiler Birliği (KTÜB), elektrik ücretlerine yapılan zammın; ...
KTOEÖS, Bakan Dürüst’ü Eleştirdi
KTOEÖS, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst’e yönelik eleştirilerini ...
 
 
Raif Denktaş, Törenle Anıldı
Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın trafik kazasında yaşamını yitiren ...
KAR-İŞ’ten Meclis Önünde Eylem
Kamu Araçları İşletmecileri Birliği (KAR - İŞ), bugün, Cumhuriyet Meclisi önünde eylem yaptı.
Cumhurbaşkanı Eroğlu, Gaziantep'e Hayran Kaldı
Gaziantep'te bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, müzelerde yaptığı ...
Cumhuriyet Meclisi’nde Yoğun Gündem
Meclisi Genel Kurulu’nun bütçe görüşmelerinin ardından yapacağı ilk toplantısının ...
 
 
Cumhurbaşkanı Eroğlu, Gaziantep’in Kurtuluş Törenlerine Katıldı
Gaziantep'in kurtuluşunun 90. yıl dönümü kutlanıyor. Kutlamalar, Cumhurbaşkanı ...
Raif Denktaş Yarın Anılacak
Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın Trafik Kazası Sonucunda Hayatını ...
Kaymaklı Şehitleri ve Ruso Anıldı
Kaymaklı şehitleri ile Şehit Hüseyin Ruso bugün Lefkoşa’da düzenlenen ...
Gazimağusa Belediyesi'nden Yeni Otopark Uygulaması
Gazimağusa Belediyesi, yürürlükte bulunan Fasıl 96 Yollar ve Binaları ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor

Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya