Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/26 °C
 
 
    Muratpaşa'da Dünya Çocuk Hakları Parkı tamamlandı  
 
    GAÜ'de Türkan Şoray ile Ediz Hun Söyleşisi  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Kıbrıs’ın Sahibi Biziz  
 
    KKTC 15 gündür tozlu havanın etkisinde  
Başkan Türel ile Esnafın Sorunları Masaya Yatırıldı
Başkan Türel ile Esnafın Sorunları Masaya Yatırıldı
 
Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince (AESOB) "Esnaf ve sanatkarların büyükşehir belediyesinden beklentileri, sorunları ve çözüm yolları" temasıyla düzenlenen Esnaf Çalıştayı Lara Adalya Elit Otel'de gerçekleştirildi.
 
26 Kasım 2016 Cumartesi - 14:54

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in de katılımıyla gerçekleşen Esnaf Çalıştayının açılış konuşmasını gerçekleştiren AESOB Başkanı Adlıhan Dere Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e esnafa olan katkılarından dolayı teşekkür etti.
 
Hükümetin esnaf için verdiği teşvik imkanları ve uygulamalarda dolayı esnaf ve sanatkarın nefes aldığını belirten Başkan Dere geçen ay Antalya'ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan esnaf için işsizlik sigortası sözünü aldığını sözlerine ekledi..

Menderes Türel'e teşekkür konuşması yapan AESOB Başkanı Dere, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Antalya'yı marka şehir haline getirdiğini, tüm bu çalışmaları yaparken de esnafı hiç bir zaman unutmayarak gerçek bir esnaf dostu olduğunu söyledi.



Çalıştayda konuşan Başkan Türel, çalıştayda esnaf ile bir araya gelerek yol haritasını belirlediklerini söyledi. Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini dile getiren Türel, bu süreçte moral bozukluğuna girmemek ve umudu yitirmemek gerektiğini söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptığı konuşmada şunları söyledi:
 
Yaptığımız bütün eserlerin hizmetlerin gerçek sahipleri esnafımız tüccarımız Antalya’da yaşayan tüm hemşerilerimizdir. Biz de bu hizmetleri başarmak için gece gündüz çalışıyoruz. Bu ve benzeri toplantılar bizim için bir nevi ev ödevi oluyor ve sizlerle birlikte yol haritamızı belirliyoruz.
 
Bugün sizlere yatırımları anlatmak yerine esnafımızın durumuyla ilgili ülkemizin durumuyla ilgili konulara değinmek istiyorum. Zor bir süreçten geçiyoruz.
 
Konuşmamın başında dün şehit olan Tuncay Arslan kardeşimize ve tüm şehitlerimize başsağlığı diliyorum. Bu milleti şehitlikle imtihan edemeyeceklerini, er geç yok olup gideceklerini anlayacaklar. 15 Temmuz’da hedeflerine ulaşamayanlar Türkiye’ye Irak ve Suriye’ye istediklerini yaptıramayanlar bizi içerden vurmak için fırsat kollamaya devam ediyor. Hainlerin hesabı varsa bir ilahi hesap vardır bir de bu milletin hesabı vardır.
 
Türkiye’nin bütçesi sağlam. Amerika’da faiz artacak diye bir rüzgar esiyor fakat birkaç hafta içinde bu rüzgarlar kesilecek. Hükümetimiz tedbirlerini almaya devam ediyor.
 
Ekonomimizi zorlamaya çalıştıkları en zor aylardan bir tanesi Ekim ayında Türkiye’de konut satış oranı yüzde 25 artarken Antalya’da da son 10 ayda 50 bin konut satıldı. Bunlar ekonominin barometresidir. Ekonomide en önemli faktör güven ve istikrardır.
 
Olumsuz bir şey gördüğümüzde hemen feryada başlarsak o zaman ekonomimiz için iyi olmaz. Rahat olun müsterih olun. Önümüzdeki seneye de iyimser bakın. Hepimize düşen görev işimizi en iyi şekilde yapmaktır.
 
Oturup ağlamak bize yakışmaz. Yatırımlarımızı görüyorsunuz Büyükşehir yatırımımız 3 senede 1,5 milyarlık yatırımımız var. 2017 bütçesinin 1 milyarı aşkın bütçenin yüzde 50’sini yatıran bir belediye düşünün. Bunları sizlerin ekonomiye sağladığınız katma değerlerle yapıyoruz.  Ekonomimizim dimdik ayakta.
 
Dün Antalya’da gerçekleşen çok önemli uluslararası bir turizm toplantısında Avrupa’nın devleriyle görüştük. Bazı ülkelerde turist düşünün yüzde 50’lere dayandığını görüyoruz Ama Antalya’daki Alman ve İngiliz turistlerde en az düşüş oranı var. 10 milyonun üzerinde turistimiz vardı ama Rusya ile yaşanan uçak sıkıntısı ve terör sorunları nedeniyle turist sayısı 6 milyona geriledi ama bu seneyi 6,5 milyon turistle kapatmayı planlıyoruz.
 
12 sene önce oda başkanlığından ayrıldığımda Antalya’nın ihracatı 200 milyon dolarken bugün 1 milyar dolara geldik.
 
Ulaşım master planımızı tamamladık. Ulaştırma bakanlığına ön izne götüreceğiz daha sonra sizlerle ve STK’larla tartışarak nihai halini vereceğiz.
 
Antalya’da her bin kişiden 204 kişi araç sahibi. Antalya’da kişi başına düşen araç sayısı İstanbul’dan da İzmir’den de fazla.
 
Ulaşım sorununu nasıl çözeriz ona odaklanacağız. Yapacağımız kavşaklar yollar bir yere kadar iyileşme sağlıyor. 2030’da 650 bin araç olacak olan Antalya’da siz ne kadar yol açarsanız açın ne kadar kavşak yaparsanız yapın bu ateşe kar dayanmaz.
 
Yapılacak iş belli toplu ulaşımı destekleyeceğiz. Raylı sistem hatlarımızı genişleteceğiz, raylı sistem hatlarımızı derinleştireceğiz. Yer altına girmek zorundayız, metrolar yapacağız.

Hükümetimiz turizmin gelişmesi için çabalıyor biz bu kadar gayret ediyoruz. Bu sene iç turizmdeki artış bir nebze yaramıza merhem oldu. Terör maalesef Dünyanın birçok ülkesinde baş gösterdi ve turizmi baltaladı. Bunlar oluyorken bir de kendi savaş uçaklarımızın hainler tarafından kullanılarak başkentimizin üzerine milletimizin üzerine bombalar attığı hain bir terör saldırısı yaşadık. Bu olaylar başka ülkede olsaydı inanın turist falan kalmazdı.
 
Türkiye’de bu sene turist sayısında yüzde 30 bir azalma yaşanırken Antalya’da Rus pazarından dolayı yüzde 40’lık bir kayıp yaşandı.
 
Rus misafirlerimiz gelmeye başladı. 2 ayda 500 bin Rus turist geldi. Önümüzdeki günlerde Antalya’mızın medarı iftiharı Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu Rus Dışişleri Bakanı’nı Alanya’da ağırlayacak. Bu da iki ülke ilişkileri açısından fevkalade önemli .
 
Gelecek senenin her hâlükârda bu seneden daha iyi olacağını umuyorum.
 
Böyle bir senede bir de Expo’nun kapılarını açtık. Dünyanın ve Türkiye’nin en önemli sanatçılarını ağırladı. 4,5 milyon ziyaretçiyi misafir ettik.
 
Hükümetimiz sadece Expo alanının içerisine 1,8 milyar TL yatırım yaptı. Sayın cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın, hükümetimizin Antalya’ya verdiği değer tak başına Expo’da bile görülmektedir. Türkiye’nin en büyük projesidir.
 
Esnafımız dünyada ticarette teknolojide nasıl bir gelişim olduğunu ıskalamamalı. 2 seneden en çok gelişen iş kolu kafe ve yeme içmelerdir. Eskiden simitler simitçilerin kafasındaki tepside satılırdı şimdi saraylarda satılıyor. İnovasyon budur. Markalaşmak gerekiyor. Ticaretin çoğu e ticarete dönüştü artık insanlar alışverişe gitmiyor, internet üzerinden yapıyor alışverişini. Teknolojiyi iyi takip etmeliyiz. Teknolojiden faydalanma yollarını arayacağız. Beyin fırtınası yapacağız.
 
Büyükşehir olarak hepinizin isteğini yapabilmemiz mümkün değil. Bir projeyi yaparken kazanan da kaybeden de oluyor. Benim için önemli olan şahsın kazandığı ya da kaybettiği değil Antalya’nın Antalyalının kazanması. Hep böyle çalıştım.
 
Bizim bu eserlerimizin mimarları kahramanları sizlersiniz. Şu hizmetlerin gerçek mimari sizlersiniz. Bizlere gösterilen güvendir, sabırdır, duadır.
 
Kısa dönemde kaybedişler mutlaka olacaktır ama önemli olan ilerisidir.
 
Daha iyisi daha güzeli için çalışmaya devam edeceğiz"

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Başbakan Yıldırım'dan AB'ye Sert Mesaj
 
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber Avrupa Muhafazakarlar ve Reformcular İttifakı Parlamenterler Heyetini Kabul Etti
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Kahyaoğlu: Kadına Yönelik Şiddet Artık Son Bulsun
CHP Muratpaşa Kadın Kolları Başkanı Ömür Kahyaoğlu buyukantalya.com internet ...
Antalya Şehidini Uğurladı
Şırnak'ta şehit olan uzman çavuş Tuncay Arslan Antalya'da son yolculuğuna uğurlandı.
Antalya Şehidini Uğurluyor
Dün Şırnak'ta şehit olan Tuncay Arslan bugün öğle namazına müteakip Çayırlı ...
Bakan Avcı: Almanya Ortağımız ve Müttefiğimiz
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, son dönemde yaşanan inişli- çıkışlı ...
 
 
TÜROFED 5. Olağan Genel Kurulu Antalya'da Yapıldı
TÜROFED 5. Olağan Genel Kurulu Antalya'da yapıldı. TÜROFED Başkanı Osman ...
Antalya Valisi Karaloğlu'ndan Öğretmenler Günü Mesajı
ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, 24 Kasım Öğretmenleri Günü dolayısıyla ...
Antalya Emniyet Müdürü Uzunkaya'dan Öğretmenler Günü Mesajı
İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya öğretmenler günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Türel: Bütçenin Yarısı Yatırıma Gidecek
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 taslak bütçesi 2 milyar 260 milyon ...
 
 
Mutluluğun Resmi Antalya'da Çizilecek
Güvenli hayat ve güvenli gelecek için Çocuk ve Gençler Koruma ve Destek ...
Growtech Eurasia 30 Kasım'da Kapılarını Açıyor
Her yıl yaklaşık 500 milyon dolarlık iş hacmi yaratan Türkiye'nin en büyük ...
Yörüklerden Antalya Valisi Karaloğlu'na Ziyaret
Türkiye Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkan İrfan Tatlıoğlu, ...
Büyükşehir 15 Temmuz Şehitleri İçin Helva Dağıttı
Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz şehitleri için Muratpaşa Cami’nde Cuma ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
GAÜ'de Türkan Şoray ile Ediz Hun Söyleşisi

GAÜ'de Türkan Şoray ile Ediz Hun Söyleşisi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Kıbrıs’ın Sahibi Biziz
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya