Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/21 °C
 
 
    Muratpaşa'da ‘Büyük Zafer’ konvoyu  
 
    Başkan Adayı Tütüncü : Antalya’da Hakan Tütüncü, Kepez’de Rıza Sümer diyeceğiz.  
 
    2. Etap Konyaaltı Sahil Projesi Hizmete Giriyor  
 
    Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?  
Başkan Uysal Büyükşehir İçin Resmen Aday oldu
Başkan Uysal Büyükşehir İçin Resmen Aday oldu
 
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı için başvurusunu yaptı
 
15 Ekim 2018 Pazartesi - 21:21

Uysal Mitinge dönüşen Başvurusunda ‘Birlikte kazanacağız’ dedi
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı için başvurusunu yaptı, partisinin önünde toplanan muhteşem kalabalığa “Milletim böyle talep ediyorsa, parti tabanım böyle talep ediyorsa, sivil toplum kuruluşları, komşularım böyle talep ediyorsa, bizimle oluyorsa canım feda. Sonuna kadar mücadele edeceğim. Sonuna kadar mücadele edeceğim ve hep birlikte kazanacağız. Antalya’yı hep birlikte şaha kaldıracağız” diye konuştu. 
Başkan Uysal, partisi CHP’den Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylık müracaatını gerçekleşti. Eşi Ümran Uysal’la birlikte partiye gelen Ümit Uysal, aday adaylık dosyasını İl Başkanı Ahmet Kumbul’a teslim etti. 
Başkan Uysal’ı müracaatı sırasında CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Kepez İlçe Başkanı Servet Yıldız, Kaş İlçe Başkanı Ulaş Akbaş, Korkuteli İlçe Başkanı Yıldıray Çıldır, İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, İl Gençlik Kolları Başkanı Musa Gül, eski milletvekilleri Tuncay Ercenk, Osman Kaptan, eski il başkanları Ömer Melli, Ertuğrul Ünal, Semih Esen, eski merkez ilçe Başkanı Durmuş Atıcı, partinin tanınmış isimlerinden Murat Bulat, Abdi Yavuz, Enver Barış, TÜM-BEL-SEN Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, Belediye İş Antalya Şube Başkanı Kemal Çavuşoğlu, Anadolu Birliği Başkanı Bedri Yalçın ve çok sayıda muhtar yalnız bırakmadı.  
‘KİMSE MERAK ETMESİN’
Başkan Uysal, müracaatının gerçekleştirdikten sonra CHP İl Başkanlığı’nın önündeki meydanı dolduranları “Bu meydanda ülkesinin ve şehrinin geleceğinin daha iyi olması için, çocuklarının geleceğinin daha iyi olması için yerinde duramamış bugün burada olmak istemiş bu ruhu paylaşmak istemiş insanlarımız… Hepiniz hoş geldiniz” diyerek selamladı. “Bizler bu duygular içerisinde olduğumuz sürece şehrimize, ülkemize hiçbir şey olmaz. Kimse merak etmesin” diyen Başkan Uysal,  şöyle konuştu:
“Sizleri böyle görmekten, yüksek bir ruhla, yüksek bir enerjiyle ben de şehrimin daha iyi olmasını istiyorum. ‘Ben, ülkemin daha iyi olmasını istiyorum. Ben, çocuklarıma daha iyi bir gelecek sunmak istiyorum’ diyen yaklaşımınızla bizler hep beraber olduğumuz sürece, iyi ve idealist insanlar birarada olduğumuz sürece gerçekten geleceğe olan inancım pekişiyor, artıyor, gönlüm zenginleşiyor. Sizleri gördüğüm zaman, ki her birinizi ayrı ayrı tanıyorum, kendimde büyük bir enerji, büyük bir güç hissediyorum. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Ayaklarınıza, yüreğinize sağlık.”
‘KARNIMIZ AÇ, ÇOCUKLARIMIZ İŞSİZ’
Türkiye’nin bir yerel seçimini arifesinde olduğunu belirten Başkan Uysal, böylesi bir dönemde ‘enseyi karartmamak, umutsuzluğa düşmemek’ adına bazı durumların altının çizilmesi gerektiğine işaret etti.  Türkiye’nin devlet yapısının, maalesef, otoriterleşip merkeziyetçileştiğini belirten Başkan Uysal, “Maalesef ekonomik durumumuz da iyi değil. Dünya elektronik, teknolojik, son model şeyler üretip yüksek katma değer üretirken biz geleneksel yöntemlerle mobilya üreterek, mermer ham maddesi satarak durumu idare etmeye çalışıyoruz. Ama olmuyor. Köprümüz yolumuz çok, onu yapandan da Allah razı olsun, ama karnımız aç, çocuklarımız işsiz” diye konuştu. 
Bu ifadeleri siyaset yapmak adına dillendirmediğinin altını kalın çizgilerle çizen Başkan Uysal, her Çarşamba belediye fuayesinde düzenlendiği randevusuz görüşme saatinde gencecik, işsiz insanlarla karşılaştığını belirtti. Bunlarının bir çoğunun da üniversite mezunu gençler olduğunu kaydeden Başkan Uysal, “Biz gencecik, üniversite mezunu çocuklarımıza iş veremiyoruz. Onurlu bir yaşam bahşedemiyoruz” dedi.  
‘YETER Kİ DOĞRU MODEL OLSUN’
Bununla birlikte eğitimde, adalette ve Antalya’yı birinci elden ilgilendiren tarım ve turizmde sektörlerinde büyük sıkıntıların yaşandığını belirten Başkan Uysal, “Böyle bir şeyi kabul etmiyorum. Ülkemde yüksek bir ekonomi, yüksek bir medeniyet kurabiliriz. O zeka, o organizasyon yeteneği, o enerji bizde var. Yeter ki doğru yönetim modelini ortaya koyalım” diye konuştu. 
‘NE SÖYLÜYORSAK MURATPAŞA’DA UYGULADIK’
Türkiye’nin bu sıkıntıları yaşadığı bir dönemde Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçildiği gün çözüm projelerini uygulamaya geçeceklerini belirten Başkan Uysal, Muratpaşa Belediyesi’nde hayata geçirdikleri projelerle bu konularda yol aldıklarını söyledi. Muratpaşa Belediyesi olarak dünyanın dört bir yanındaki turizm fuarlarına katılıp Kaleiçi’nin tanıtımını gerçekleştirdiklerini, 3’üncü Kaleiçi Old Town Festivali’nin dün sona erdiğini, Ermenek Mahallesi’nde gelecek ay aynı zamanda uygulamalı eğitimlerin de verileceği yüksek teknolojili örnek sera uygulamasının hayata geçeceğini anlatan Başkan Uysal, şunları söyledi:
“Azmetmek gerekir, mücadele etmek gerekir. Yaptığımız her şeyin, söylediğimiz her şeyin karınca kararınca Muratpaşa’da uygulaması vardır.  Büyükşehir Belediye Başkanlığına geldiğimizde Antalya’mızın ekmeğini büyütmek, pastasını büyütmek için Antalya’mızı şaha kaldırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Sadece bununla da yetinmeyeceğiz. Engellilerimiz, eve hapsolan yaşlılarımız, evinden çıkamayan mağdurlarımız, şiddete uğrayan kadınlarımız, parası olmadığı için üniversiteye hazırlanamayan gençlerimiz bütün bunlar bizim himayemizde olacak. İşte Muratpaşa’da örneği var. Bütün ilçelerimize yayacağız. 19 ilçemize 911 mahallemize yayacağız. 19 ilçemize 911 mahallemize Muratpaşa’da ne yapıyorsak hepsini yayacağız. Bütün şehrimizin topyekun standardını yükselteceğiz.”
‘AZİMLE MÜCADELE EDECEĞİZ’
Bunlarla birlikte şehir kimliğini güçlendirmeye ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Uysal, Bütün milli bayramlarımızı, dini günlerimizi, bütün özel günlerimizi, bütün hassasiyetlerimizi bir şehir, ortak ruh içinde, ortak kültür içinde kutlamaya, insanlarımızı birbirine yaklaştırmaya devam edeceğiz.   İnsanlarımızı sevgiyi, saygıyı, komşuluğu yaşar hale getirmek için Muratpaşa’da ne yaptıysak bir fazla azimle mücadele edeceğiz” diye konuştu. 
ADALETLİ YÖNETİM SÖZÜ
Tüm bunları gerçekleştirirken ‘adalet’ kavramının önemine dikkat çeken Başkan Uysal, “Devlette, kamu yönetiminde, yerel yönetimlerde ne yaparsanız yapın adaletli değilseniz çok büyük eksiktir” dedi. Muratpaşa’da, hizmetlerin herkese eşit ve adil şekilde Turunç Masa’nın 444 80 07 nimaralı telefonunu üzerinden dağıtıldığını kaydeden Başkan Uysal,  “Hizmetlerimizi bir telefon mesafede bütün insanlarımıza hizmet götürdüysek 19 ilçemizde 911 mahallemize de eşit ve adil bir şekilde hizmet götüreceğiz. Bunun da sözünü buradan veriyorum” dedi. Başkan Uysal, “Bütün Antalya’mızla hem hal olacağız. Antalya’mızla bütünleşeceğiz. Asla Kaf Dağının arkasına saklanmayacağız. Asla milletini parasını milletini ihtiyacı olmayan işlere harcamayacağız. Asla çılgın savurganlıklara EXPO rezaletine meydan vermeyeceğiz. Milletin her kuruşunun kendi kuruşumuz bileceğiz ve ona göre harcayacağız” diye konuştu.
‘MEMLEKETİMİZ, ANTALYA’MIZ SÖZ KONUSU’ 
Kendisinin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı gündeme geldiğinde Muratpaşa sakinlerinin ‘İyiydik niye Büyükşehir’e talip oyuyorsun? Burada kaynaştık seçimde, sonrasında sorun yok. Niye?’ diye sorduğunu belirterek konuşmasını sürdüren Başkan Uysal, şunları söyledi: 
“Muratpaşa’da görev yapıyorsanız daha üst görevlere isminiz geçmemesi imkansız. Ben mutedil bir şekilde işime gücüme baktım. Ancak Eylül ayından itibaren insanımızda büyük bir talep yükseldi. Her köşe başında, sosyal medya da büyükşehirde görev yapmama talep edildi.  Önce üzerinde durmadım. Sonra anketleri gördüm. Kendi yaptırdığım ve değişik yapılarının, kuruluşların yaptırdığı 2 ankette, giderek açılan bir farkla değişim talep edenler içinde en ön pozisyonda aday olduğumu gördüm. Bundan hiç bir tereddüt duymayacağım şekilde sağlıklı, düzgün, bilimsel ölçümlerdi.” 
SELAMA MUHTAÇ OLANLAR İKTİDARA GELECEK
Bu tablo karşısında ‘Memleketimiz söz konusu. Şehrimiz söz konusu’ diyerek sorumluluk almaya karar verdiğini aktaran Başkan Uysal, sık sık alkışlar ve ‘Başkan Ümit’ sloganlarıyla kesilen konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 
“Riskse risk, neyse neyse, milletim böyle talep ediyorsa, parti tabanım böyle talep ediyorsa, sivil toplum kuruluşları, komşularım böyle talep ediyorsa, bizimle oluyorsa canım feda. Sonuna kadar mücadele edeceğim. Sonuna kadar mücadele edeceğim ve hep birlikte kazanacağız. Antalya’yı hep birlikte şaha kaldıracağız. Biz göreve geldiğimizde bütün iyi insanlar göreve gelmiş olacak. Bütün temiz iyi niyetli, çocuğunun geleceğin düşünen değişim talep eden bütün insanlar göreve gelmiş olacak. Muratpaşalılar, Kepezliler, Konyaaltılılar, Aksulular, Döşemealtılılar, Kemerliler, Kumlucalılar, Finikeliler, Kaşlılar,  Elmalılar, Korkutelililer göreve gelmiş olacak. Biz göreve geldiğimizde, Serikliler, Manavgatlılar, Alanyalılar, Gazipaşalılar, İbradılılar, Aksekililer, Gündoğmuşlular göreve gelmiş olacak. İdealist çocuğunun kentinin geleceğin düşünen bütün insanlar göreve gelmiş olacak. Kimsesizler, selama muhtaç olanlar iktidara gelmiş olacak. Yoksullar, yaşlılar, evinden çıkamayanlar, engelliler, üniversiteye hazırlanamayan gençler iktidara gelmiş olacak. Biz iktidara geldiğimizde bütün Antalya, Toroslar Akdeniz iktidar gelmiş olacak. Millet iktidara gelmiş olacak.”
Başkan Uysal, konuşmasının ardından eşi Ümran Uysal’la alanı dolduran Antalyalılara karanfillerle teşekkür ederken yoğun ilgiden dolayı uzun süre meydandan ayrılamadı.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Meme Kanseri Farkındalık Yürüyüşü 17 Ekim'de Konyaaltı Sahil Yaşam Parkın'da
 
Erdoğan :“Romanya’nın AB Dönem Başkanlığı ilişkilerimiz açısından önemli bir fırsattır”
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Başkan Uysal Büyükşehir İçin 15 Ekim'de Resmen Aday
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan ...
Başkan Türel Gazeteciler'le Kepez Santral ve Raylı Sistem Şantiyesini Gezdi
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, basın mensupları ile ...
Başkan Uysal : Belediyecilikte Muratpaşa Modelini Anlattı
Başkan Uysal, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan ...
Bakan Ersoy Türel'i Konyaaltı İçin Tebrik Etti
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
 
Haşim İşcan'da Can güvenliğini tehdit eden binalar yıkılıyor
Muratpaşa Belediyesi, Haşim İşcan Mahallesinde yıkılma-çökme tehlikesi ...
Güney Afrika Büyükeçisin'den Vali Karaloğlu'ya Ziyaret
Güney Afrika'nın Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane Antalya Valisi ...
Kaymakam Yaşar :Kemer Güvenliği Birinci Önceliğimiz
Kemerin Yeni Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşara Hayırlı Olsun Ziyaretleri sürerken ...
KKTC'li Bakan Ataoğludan ATSO'ya Ziyaret
Antalya'da Bulunan KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ATSO'ya Ziyaretde Bulundu
 
 
Çinli Kardeş Şehir Heyeti Başkan Türel’e Ziyaret
Antalya’nın kardeş şehri Kunming Belediyesi Çin Halkı Siyasi Danışma Konferansı ...
Başkan Uysal'a Kırcamisi İmarı Teşekkürü
Dernek Başkanı Köksal, ziyarette, Başkan Uysal’ın Antalya’da 30 yıllı ...
Bakan Ersoy'dan Kemer Esnafına Bayram Ziyareti
Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes ...
Köse ve Enç AK Partinin En Üst Karar Organı MKYK Üyeliğine Seçildiler
AK Parti Olağan Büyük Kongresi’nde Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?

Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
​Doğu Akdeniz’de Temelden Değişiklikler
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya