Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/26 °C
 
 
    Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”  
 
    Antalya Büyükşehir Zabıtası’ndan çöp ev tahliyesi  
 
    TODEV' den Mum Atölyesi Açılışı  
 
    Av.Turgay Karaca'nın En Mutlu Günü  
CTP-BG Programını Açıklıyor
CTP-BG Programını Açıklıyor
 
Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler Halkla İlişkiler ve İnsan Kaynakları Sekreteri Erkut Şahali, uzun süren çalışmaların ardından hazırlanan “Ekonomik Vizyon +10 ve Ekonomik Kalkınma Programı”nın 10 Ocak 2013’te kamuoyu ile paylaşılacağını açıkladı.
 
23 Aralık 2012 Pazar - 15:36

CTP-BG Halkla İlişkiler ve İnsan Kaynakları Sekreteri Erkut Şahali imzalı açıklama şöyle:
Kıbrıs Türk Halkı’nın içine düşürüldüğü zor koşullardan çıkışını sağlayacak politikaların geliştirilmesi amacıyla, CTP-BG üç yılı aşkın bir süredir çok yoğun bir çalışma içindedir. UBP Hükümeti’nin halkımızın var olma kaygısını ve kendi kendine yeten, kendi kendini yöneten bir düzen özlemini görmezden gelerek, sadece kendi siyasi geleceğini düşünerek hareket etmesi, toplumsal yapımıza büyük hasarlar vermiştir. Büyük kayıpların yaşanmasına yol açan bu kişiliksiz ve onursuz yönetim anlayışı, Kıbrıs Türk Halkını geçmişin karanlığına doğru zorla sürüklemekte ve toplumsal varlıklarının teker teker yok edilmesine yol açmaktadır.
Bu düzen bir kader değildir. Sürdürülebilir bir yapı ve dünyaya entegre yaşamak halkımızın hakkıdır. İşte bu koşulları yaratmak için önerdiğimiz politikalarımızı açıklamaya başlıyoruz. 24 Aralık, 2012’de açıklamayı tasarladığımız programımızın daha uygun koşullarda halkımızın bilgisine gelmesi amacıyla 10 Ocak 2013 tarihinde karar kılmış bulunmaktayız.
Önce Tezlerimiz: CTP-BG 40. YIL TEZLERİ
2009 Erken Genel Seçimleri’nin ardından “genelden özele” yaklaşımı ile Kıbrıs Türk Halkı’nı güvenli bir geleceğe taşımak için geliştirdiğimiz politikalarımızı gözden geçirmek ve yeniden yapılandırmak amacıyla çok yoğun bir çalışma temposu içindeyiz. CTP-BG olarak ülkemizin ve insanımızın ihtiyaç duyduğu gerçekçi ve ulaşılabilir politikalar oluşturarak halkımızı geleceğe hazırlamak için kendi içimizde yoğun çalışmalar yürüttük. Bu çalışmamızın ilk somut ürünü 40. Yıl Tezlerimizdir.
CTP-BG 40. Yıl Tezleri, Eğitim Sekreterliğimizin liderliğinde, 5 uzman akademisyenden oluşan bir ekip tarafından yürütülen çok sayıda çalıştay, genişletilmiş parti meclisi toplantıları, farklı toplum kesimleriyle istişarenin ardından sonuçlandırıldı. CTP-BG Parti Meclisi’nin onayı ve aldığı karar doğrultusunda 20 Şubat 2011 tarihinde toplanan siyasi kurultayda CTP’nin 40. Yıl Tezleri onaylandı.
40. Yıl Tezleri özetle, partimizin kuruluşundan itibaren yaşanmış sürecin tahlilinden, hükümet döneminde yaşananların neden-sonuç ilişkisi bakımından değerlendirilmesinden, ülkemizde, bölgemizde ve dünyada, sol düşüncenin geçirdiği evreler ve gelişiminin anlatılmasından, uluslararası alanda siyasal, ekonomik ve toplumsal değişimlerin yorumlanmasından ve partimizin ilkelerinin ve temel toplumsal sorunlarla ilgili görüşlerimizin gözden geçirilmesinden oluşmaktadır. Bu bağlamda küreselleşme ve neden olduğu değişimler, Kıbrıs Sorunu ve sonuçları, Türkiye ile ilişkiler ve Türkiye kökenli KKTC yurttaşları hakkındaki görüşlerimiz, sivil toplumla ilişkiler, ekonomi, eğitim ve yerel yönetimler konularındaki siyasi pozisyonumuzu tezlerimizle halkımızın bilgisine getirdik. 40. yıl Tezleri’ne partimizin resmi internet sitesinden (http://www.ctp-bg.org/) ulaşılabilir.
Şimdi de “PROGRAM ve VİZYON +10”
Tezlerin oluşturulmasının ardından CTP-BG, “İktidar Programı Çalışmaları” başlatılmıştır. 8 Ocak 2012 tarihinde her alanda, olası bir iktidar döneminde hayata geçireceğimiz politikaların oluşturulması amacıyla, 150 kişinin katılımıyla büyük bir çalıştay düzenledik. Bu çalıştayın sonuçlarını her başlık için ayrı ayrı ele almak ve partimizin bütünlüklü iktidar programına son şeklini vermek amacıyla CTP-BG Parti Meclisi, 2 Nisan 2012 tarihinde toplanarak programın ilk taslağı üzerinde çalışmaya başladı. Bu toplantıda, CTP-BG’nin iktidar görevini devralacağı günden başlayarak, gelecek 10 yıllık sürede ülkeyi ulaştırmayı hedeflediği konum “Vizyon +10” adlı belge ile ele alınarak son şekli verildi. Buna göre, CTP-BG, kendi kadrolarının belirlediği çerçevede Kıbrıs Türk halkının vizyonunu “Nitelikli ve kendi kendine yeten bir topluma dönüşerek adil ve kalıcı barışa hizmet edecek bir sistem yaratmak” şeklinde oluşturdu.
Vizyon +10 için çalışırken CTP-BG’in misyonunu ise “Sürdürülebilir gelişmeyi ve nitelikli büyümeyi sağlamak için; adil ve kalıcı barışa ulaşmak adına etkin çaba göstererek, AB normlarında bir düzen için çalışarak, ülke kaynakları üzerinde söz ve karar sahibi olarak, üreterek ve net katma değerini büyük ölçüde kendi beyin gücü ile artırarak, bilim-teknoloji üretimi ve kullanımına önem vererek; Kıbrıs Türk halkı için; katılımcı, özgürlükçü, eşitlikçi, kamunun etkin ve verimli çalıştığı, çağdaş bir hukuk sistemine sahip, sağlık, eğitim ve kültür gereksinimlerinin karşılanması devlet tarafından güvence altına alınmış, gelir dağılımının adil ve dengeli, iletişim, organizasyon ve işbirliği yetenekleri gelişmiş bir sistem yaratmak” olarak tanımlanmıştır.
38 maddeden oluşan değer ve ilkeler zemininde, Vizyon +10’a ulaşabilmek için her alanda yürüteceğimiz politikaları netleştirmek için düzenli aralıklarla toplantılar yapıyoruz. Her başlığı Parti Meclisimizde tek tek ele alıyoruz. Çok yoğun çalışmalar sonucunda, partimizin siyasi kapasitesi doğrultusunda olgunlaştırdığımız görüşlerimizi, konusunda uzman kişilerin katkılarıyla sonuçlandıracak şekilde komite çalışmalarına hız verdik.
Çok yoğun bir tempoyla ve titiz bir yaklaşımla yürüttüğümüz bu çalışmaları, partimizin 40. Yıl Tezleri, Vizyon +10, misyon, ilkeler ve değerlerimiz ışığında, her alan için oluşturduğumuz vizyon ve programları pey der pey halkımızla paylaşma kararına vardık.
Bu karar doğrultusunda, 10 Ocak 2013 tarihinde, Vizyon +10, misyon, ilkeler ve değerlerimizin yanı sıra, tüm bu çalışmaların kalbi saydığımız “Ekonomik Vizyon +10 ve Ekonomik Kalkınma Programı” kamuoyuna sunulacaktır. Dinamik bir sürecin başlangıcı olarak da algılanması gereken bu tarihten başlayarak, seçim tarihine kadar, toplumun tüm kesimleri ile birlikte bu belgeyi ele alarak katılımcılık ilkesi çerçevesinde son şeklini birlikte vereceğiz.
CTP-BG, Kıbrıs Türk Halkının, gerek siyasal kurumları, gerekse de sivil alandaki tüm paydaşların katkılarıyla, kendi kendini yönetme ve kendi toplumsal vizyonu doğrultusunda geleceğe yol alabilme kapasitesine sahip olduğuna inanmaktadır. Alanında uzman 10 kişilik bir ekiple yürütülen yoğun çalışmalar sonucunda ortaya çıkan “Ekonomik Vizyon +10 ve Ekonomik Kalkınma Programı”, mevcut durum analizine bağlı olarak, yürütülecek programı ve bu sayede ulaşılması öngörülen ekonomik yapılanmayı içerecektir. Diğer alanlardaki programlarımız da bu yaklaşımla belirli aralıklarla halkımızla paylaşılacaktır.
Erkut Şahali
Halkla İlişkiler ve İnsan Kaynakları Sekreteri

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
19 Mayıs Stadı'nda Taraftar Terörü
 
1461 Trabzon ve Rizespor Puanları Paylaştı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
DP Genel Başkanı Denktaş, Muhtarlar Birliği Genel Kuruluna Katıldı
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, dün İskele’de gerçekleştirilen ...
CTP Gençlik Örgütü Başkanı Yeniden Solyalı
Cumhuriyetçi Türk Partisi Gençlik Örgütü 12. Olağan Kurultayı bugün KTOEÖS’te ...
TDP Genel Başkanı Çakıcı'dan Küçük'e İstifa Çağrısı
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, mahkeme ...
Kaşif’in Avukatları YİM Kararını Değerlendirdi
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Kurultayı’nda genel başkan adayı olan Gazimağusa ...
 
 
DP, Şehitleri Saygıyla Andı
Demokrat Parti (DP), şehitlere olan saygı ve sevginin en güzel ifadesinin ...
Kurultay Davası'na Eylem Ertelemesi
Avukatların mahkeme önündeki eylemi UBP Kurultay kararının yarına ertelenmesine yol açtı.
Güzelyurt, DP Genel Başkanı Denktaş'a Geliyoruz Dedi
Demokrat Parti (DP), dün akşam Güzelyurt’ta “Üreten, Canlı, Güçlü Güzelyurt ...
DP Genel Başkanı Denktaş'tan Erken Seçim Çağrısı
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, basında yer alan bazı ...
 
 
TDP Genel Başkanı Çakıcı: Halk Fakirleşirken UBP Zengin Oluyor
Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Çakıcı, katıldığı özel bir televizyon ...
DP Genel Başkanı Denktaş'ın Güzelyurt Çıkarması Sürüyor
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, tüm Güzelyurtluları, ...
CTP-BG Ziyaretlerine Devam Ediyor
CTP-BG, Lefkoşa Türk Belediyesi’nde yaşanan sorunlara çözüm üretebilmek ...
DP Genel Başkanı Denktaş'tan Güzelyurt Çıkartması
Demokrat Parti (DP), Güzelyurtta 15 Aralık’ta gerçekleştireceği halka ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Kıbrıs’ın Sahibi Biziz
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya