Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   18/25 °C
 
 
    Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”  
 
    Antalya Büyükşehir Zabıtası’ndan çöp ev tahliyesi  
 
    TODEV' den Mum Atölyesi Açılışı  
 
    Av.Turgay Karaca'nın En Mutlu Günü  
CTP-BG'den Hükümete Temiz Toplum Çağrısı
CTP-BG den Hükümete Temiz Toplum Çağrısı
 
CTP-BG bu sabah düzenlediği basın toplantısında hükümete TEMİZ TOPLUM çağrısında bulundu:
 
30 Mayıs 2012 Çarşamba - 12:53

“Dokunulmazlıkları kaldırmaya hazır mısınız, biz hazırız, güncel mal beyanlarımızı hep birlikte Meclis’te açıklayalım” konularının  yer aldığı  basın toplantısından satır başları….
Kıbrıs Türk Halkı, tarihinde hiçbir dönemde bugünkü kadar yönetim becerisinden yoksun bir hükümete tabi olmak zorunda kalmadı. Üstelik görev başındaki UBP hükümeti sadece yönetemeyen değil, sayısız şaibeyi de sırtında taşıdığı için artık bütünüyle itibarsız bir hal almış bulunuyor. Bir kere, halkın takdirinin şekillendiği seçimlerin ardından meclis aritmetiğini, yine şaibeli ve ahlaka aykırı olduğu çok belli olan biçimde, değiştirerek hükümette kalmayı ısrarla sürdüren UBP, transfer ettiği diğer partilerden seçim kazanarak parlamentoya giren milletvekillerinin boyunduruğu altındadır. Bu milletvekillerinden birinin eşine bürokraside yer verilmiş oluşu, bir diğerine uyduruk bir makam yaratılıp, ilk iş olarak da buram buram rüşvet kokan bir tahsisat ayrılması, halkımızın iradesine karşı ahlaki değerleri zorlandığının açık birer göstergesidir.
UBP Hükümeti halka rağmen gerçekleştirdiği ya da gerçekleştirmeye çalıştığı her işte mutlaka yeni bir şaibeyle birlikte anılmaktadır. Her adımında rüşvetle, siyasi ya da ekonomik çıkar sağlamakla ya da gayrı yasal işlere bulaşmakla birlikte anılan bu hükümete daha fazla hareket alanı bırakmadan önlem almak bizim için ertelenemez toplumsal bir görevdir.
 
 Demokrasimize, yasal bütünlüğümüze ve en önemlisi toplumsal ahlaka her gün yeni yeni hasarlar veren bu hükümet adeta camcı dükkânına girmiş bir fil gibidir. Her attığı adımda birilerinin canını yakan, Anayasa’yı da, yasaları da ayaklar altına alan ve temel insan hak ve özgürlüklerini hiçe sayan bu hükümeti bugün durdurmak, gelecekte de her icraatından sorumlu tutmak bizim için temel hedeflerden bir tanesidir.
Değerli Basın Mensupları,
Bu anlattıklarıma karşılık, UBP hükümetinin yine uyduruk bir dizi iddiayla yanıt vereceğinden adım gibi eminim. Aynan yaptırdığımız kamuoyu araştırmasına karşılık, hayal ürünü bir araştırmayla diyar diyar gezerek yanıt vermeye çalıştıkları gibi, yine ayaküstünde bin bir yalanla bizi karşılamaya çalışacakları gün gibi açıktır. O zaman kendilerine açık bir davet yapıyorum. Temiz olduklarını iddia ediyorlarsa, şeffaflıktan bizim anladıklarımızsa anladıkları o zaman buyursunlar aşağıda sıralayacaklarımla ilgili olarak misyon üstlensinler. Bu basireti gösterdikleri zaman gereken noktalarda kendilerini desteklemekten geri durmayacağız.
1)   Dokunulmazlıkların kaldırılmasına hazır mısınız? Biz hazırız. Cumhurbaşkanının, başbakanın ve milletvekillerinin yasaların emrettiklerini yapmaları ve düşüncelerini özgürce ifade etmelerine dair düzenlemeler dışında herhangi bir koruyucu kalkana gereksinimi yoktur. Düşünce ve görüş açıklama özgürlüğü dışında kalan, cumhurbaşkanı, başbakan ve milletvekilleri tarafından yapılan ve suç sayılan her davranış soruşturmaya ve yargının kararına tabi olmalıdır. Dokunulmazlıkların sınırlandırılması için siz yola çıkın, biz sizi yolda bırakmayız. Yapamıyorsanız, korkunuzdandır diye anlarız ve bu basiretsizliğinizi iddialarımıza bir kanıt sayarız. Biz günü geldiğinde bunu gerçekleştirmeye ve günlük hayatta milletvekillerini yasalar karşısında “sıradan birer yurttaş” haline getirmeye hazırız.
2)   Mal Beyanında bulunma cesaretiniz var mı? Yürürlükteki yasayı değiştirmek gerekir ama bunu beklemeden, bütün cumhurbaşkanından başlamak kaydıyla milletvekillerinizle birlikte, atadığınız üst kademe yöneticilerini de katarak mal beyanında bulunacak mısınız? Biz bunu yasal zorunluluk olup olmadığına bakmadan yıllardır zaten yapıyoruz. Siz de yapabilir misiniz? Meclise verdiğiniz mal beyanlarınızı ve bugünkü güncel halini hemen yarın kamuoyunun bilgisine getirebilecek misiniz?
3)   Sayıştay gibi yasal olarak bağımsız ve sizden daha çok daha fazla halkımızın güven duyduğu bir kurumu daha etkin ve verimli kullanmaya ne dersiniz? Kendi eseriniz olduğu halde, toplum yararına iş üretebilmesi için hiçbir çaba ortaya koymadığınız Başbakanlık Denetleme Kurulu’nu kapatınız. Herhangi bir işlevi olmayan Başbakanlık Denetleme Kurulu’na ayırdığınız ve heba olan kaynağı Sayıştay’a ayırarak etkin bir denetim olanağı yaratma cesaretiniz var mı? Biz bunu yaparız. Geçmişte Sayıştay’a sağladığımız katkıyı daha da artırmaya varız ve günü geldiğinde bunu yapacağız.
4)   Bakanlar Kurulu Kararlarını halkımızdan niye gizliyorsunuz? Korkacak, çekinecek bir şeyiniz yoksa bakanlar kurulu kararlarının neredeyse yarısını neden “resmi gazetede yayımlanmamak kaydıyla” diyerek alıyorsunuz? Neden aldığınız kararları internet ortamına aktarmıyorsunuz? Başbakanlık İnternet Sitesi’ni devletin mevzuat arşivi olması gerekirken, neden kendi aile albümünüz haline getirdiniz? Devletin her alanını kendi siyasi çiftliğine dönüştürdüğünüz için mi yaptıklarınızı halktan gizleme ihtiyacı hissediyorsunuz. Eğer yanılıyorsak bizi düzeltiniz: Vatandaşlıklar dâhil, aldığınız bütün Bakanlar Kurulu kararlarını aynı gün hem Resmi Gazetede, hem de internet aracılığıyla hemen yayınlayın ve vatandaşlarımızın bilgisine getiriniz. Aynen bizden devraldığınız sisteme geri dönecek basiretiniz olduğunu gösteriniz.
5)   Kamu ihalelerini neden bin bir türlü cambazlıkla düzenliyorsunuz? Şeffaflıktan yana bir çekinceniz yoksa bizim hükümetimiz döneminde yaptığımız gibi neden Merkezi İhale Komisyonu’nu etkin olarak çalıştırmıyorsunuz? Neden bizim yaptığımız gibi bu çalışmaları Merkezi İhale Komisyonu sayfasından canlı olarak yayınlamıyorsunuz? Hakkınızda bunca iddia varken, bunları uyduruk açıklamalarla geçiştireceğinize neden şeffaf ve denetlenebilir biçimde kamunun gündemine getiremiyorsunuz?
Değerli Basın Mensupları,
Siyaset, hukuk süreçlerine açık olduğu ölçüde, Avrupa standartlarında bir yaşam kurgulanabilir. Temiz toplum, açık ve şeffaf uygulamalar ve yasal düzenlemelerle sağlanabilir. Siyaset, hukuk dengesini gözetmeden toplumun önünü görmesi mümkün değildir.
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de, yolsuzluk, rüşvet, suiistimal, parti-hükümet bütünleşmesi, adam kayırmacılık, partizanlık gibi sosyal yapımıza derin yaralar açan uygulanmaların önüne, hukuksal süreçlerin derinlemesine, etkin ve sonuç alıcı çıkışlar yapması ile geçilebilir.
CTP-BG, bu sürecin sadece destekleyicisi değil, aynı zamanda öncüsü olacaktır. Biz hukukun üstünlüğü, açık ve şeffaf yönetim, tam sivilleşme ve tam demokratikleşme adına toplumsal dönüşüm programlarını hayata geçirmeye kararlıyız.
Hükümete bugünlük verdiğimiz ev ödevleri bu kadardır. Bunların süresi bize göre bir günlüktür ama biz onlara içinde bulundukları ataleti ve mehter takımı ruh halini de göz önünde bulundurarak bir hafta süre tanıyoruz. Bu bir haftalık sürede bunların herhangi birinin yapılmaması veya yapılmasına dair girişimde bulunulmamış olması bizim için ortada duran şaibelerin doğrulanması anlamında yorumlanacaktır. Gizleyecek bir şeyi olmayan için, yaptıklarından korku ve kuşku duymayanlar ve tabii ki bizim için bunlar çocuk oyuncağıdır. Biz bunları geçmişte yaptık, gene yaparız, bakalım UBP’de bunları yapacak cesaret var mı, bekleyip göreceğiz.
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Bakanlar Kurulu Toplandı
 
YDÜ İletişim Fakültesi'nden Kanser Etkinlikleri
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
LTB’nin CTP-BG’li Meclis Üyeleri’nden Suç Duyurusu
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) CTP-BG’li Belediye Meclisi Üyeleri, dün ...
UBP İlçe Başkanları'ndan Başbakan Küçük'e Tam Destek
Ulusal Birlik Partisi (UBP) İlçe Başkanları bugün UBP Genel Başkanı ve ...
TDP Genel Başkanı Çakıcı’dan Değerlendirmeler
Çakıcı, ülkede yaşanan birçok olumsuzluğun karşısında duran TDP’nin halktan ...
TDP Belediye Meclisi Üyeleri'nden, Toplantılara Katılmama Kararı
Lefkoşa Türk Belediyesi’nin Toplumcu Demokrasi Partisi Belediye Meclisi ...
 
 
CTP-BG, Sayıştay'ın LTB'yle İlgili Raporunu Değerlendirdi
Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG), hem ...
TDP Özelleştirme Yasası’nın İptali için Anayasa Mahkemesi’de
Toplumcu Demokrasi Partisi, Özelleştirme Yasası’nın iptali için bugün Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.
Yorgancıoğlu'ndan Erken Seçim Çağrısı
CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, yaptığı açıklamayla Başbakan ...
DP'de Gençlik Örgütü Birinci Gençlik Sorunları Çalıştayı
Demokrat Parti (DP) Gençlik Örgütü, 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve ...
 
 
İkinci Cumhurbaşkanı Talat: LTB’de Grev Yasağı Yanlış
İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, “Kıbrıs müzakerelerinin geldiği ...
Çakıcı: Kardeşi Kardeşle Kavga Eder Hale Getirdiler
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, hükümetin ...
DP Kadın Örgütü: Aydın Denktaş'a Haksızlık
DP Kadın Örgütü Başkanı Esen Yalın açıklamalarda bulundu.
DP Kadın Örgütü, Aydın Denktaş'ı Yılın Annesi İlan Etti
Demokrat Parti (DP) Kadın Örgütü, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Kıbrıs’ın Sahibi Biziz
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya