Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/25 °C
 
 
    Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada  
 
    KKTC Yüksek Mahkeme Başkanlığına atanan Özerdağ, Cumhurbaşkanı Tatar huzurunda yemin etti  
 
    Özel çocuklar kırmızı halıda alkışlandı  
 
    CTP Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”  
Çılgın Projenin Adı: Kanal İstanbul!
Çılgın Projenin Adı: Kanal İstanbul!
 
Türkiye'nin merakla beklediği 'çılgın proje'yi Başbakan Erdoğan bugün açıkladı
 
27 Nisan 2011 Çarşamba - 12:15

Bir İstanbul aşığı olan, İstanbul için şiir yazan Yahya Kemal Deniz isimli şiirini böyle bitiriyor: "Çıktığın yolda, bugün, yelken açık, yapayalnız, gözlerin arkaya çevrilmeyerek, pervâsız, Yürü! Hür mâviliğin bittiği son hadde kadar!... İnsan, âlemde hayâl ettiği müddetçe yaşar."

Fatih Sultan Mehmet bir hayâl kurmuş. Gemileri karadan yürütmüş. Karanlık bir çağı kapatmış, aydınlık bir çağın kapılarını ardına kadar açmıştır. Selimiye dünyamızın incisi olmuştur., Çil çil kubbelerin, medreselerin, anıtların, kütüphanelerin ardından hep hayal vardır. Medreselerin, köprülerin, anıtların, ardında hep bir hayâl vardır. Çanakkale Zaferi hayal kurabilen kumandanların, Mehmetçiklerin eseridir, Mustafa Kemaller'in eseridir. Kurtuluş Savaşı hayâl kurabilen Anadolu'nun eseridir.

Hayâl gerçeğe atılmış tohumdur. Bütün büyük adımlar bir hayâlle başlamıştır. Bütün büyük zaferlerin, bütün büyük medeniyetlerin temelinde önce hayal vardır. Biz de ülkemiz, milletimiz için hayaller kurduk. Her bireyin özgürce yaşayabildiği, kendisini özgürce, inancını özgürce yaşayabildiği, işsizliğin azaldığı, yoksulluğun tükendiği, bir Türkiye hayali kurduk. Kardeşliğin, dayanışmanın, paylaşmanın hayalini kurduk ve bu hayalin peşine düştük. Emeğe musallat olan her ne varsa geri dönmemek üzere gittiği bir Türkiye hayali kurduk. Kardeşliğin, dayanışmanın hayalini kurduk.

NECİP FAZIL'DAN ŞİİR
Üstad Necip Fazıl Kısakürek İstanbul için bakın ne demiş:
"Ruhumu eritip de kalıpta dondurmuşlar;
Onu İstanbul diye toprağa kondurmuşlar.
İçimde tüten birşey; hava, renk, edâ, iklim;
O benim, zaman, mekân aşıp geçmiş sevgilim.
Çiçeği altın yaldız, suyu telli pulludur;
Ay ve güneş ezelden iki İstanbulludur.
Denizle toprak, yalnız onda ermiş visale,
Ve kavuşmuş rüyalar, onda, onda misâle.

İşte böyle bir İstanbul'un hayaliyle iş başına geldik. Gecesi sümbül kokan bir İstanbul için kolları sıvadık. Dört buçuk sene gecemizi gündüzümüze kattık. İstanbullu çocukların hayali temiz su içmekti, yeşil alanlarda koşmaktı. Biz bu hayali gerçekleştirmek için koştuk. İktidarda CHP vardı, çöp dağları vardı. Ümraniye'de çöp dağlarının patladığı yerde iktidarda CHP vardı. Çöpten kurtararak buraları yeşikl park alanlarına dönüştürdük. Temiz bir Haliç isteniyordu, kime gittiysek bize "Haliç temizlenmez" deniyordu. "Burayı doldurmanız gerekir" diyorlardı. Kayalarla dolu bir Haliç. Düşünebiliyor musunuz? Fakat biz aradık, araştırdık ve Haliç'in temizlenebildiğini öğrendik. Onun projelerini yaptık. Haliç'in içinden çamuru aldık, 9.5 km uzaktaki Alibeyköy'deki kum ocaklarına taşıdık. Oralara da eptrol boru hattı gibi borular düşedik.

Çamurları balçık haline getirip oraya taşıdık. Oraya da 650 bin metrekarelik yeşil alan yaptık. Kim çevreci? CHP mi biz mi? Şu anda temiz bir Haliç var. Sağlıklı konutlar, modern ilçeler, hızla akan bir trafik hayalini İstanbul'da gerçeğe dönüştürüyoruz. Belediye başkanımız metro, metrobüslerle bir farklılılığı yaşıyor İstanbul. Yılmadık, umudumuzu kaybetmedik, hayallerimizi gerçekleştirdik.
Aylar boyunca özgürlüğün hayalini kurduğumuz kadar güçlü Türkiye'nin hayallerini kurduk. Biz, konuşan, düşüncelerini özgürce ifade eden, korkmayan, hiçbir ferdi dışlanmayan bir Türkiye hayalini kurduk ve bunu başardık, başarıyoruz, başaracağız. 

30 kişilik sınıflarda kucağında bilgisayarla dünyayı izleyen öğrenci hayali kurduk. 4 yıl içinde akıllı tahtaların olduğu, her yavrumuzun elinde elektronik kitapları olduğu bir Türkiye'nin hayalini kurduk. Bütün dersliklerde akıllı tahtalar olacak, öğrencilerimizin elinde de iPad gibi kitaplar olacak. Kendi yaşadığı şehirdeki ünviersiteye gidebilen öğrencilerin hayalini kurduk. Neden Hakkari'de, Muş'ta, Tunceli'de olmasın dedik ve bunu da gerçekleştirdik.

89 yeni üniversite açarak bu hayali gerçeğe dönüştürdük. Türkiye'de 165 üniversitemiz var, 81 ilde var. Kitabını bulamayan yavrularımız vardı çünkü biz de bulamamıştık. Öğretmenimiz ders anlatmıştı biz de yazmıştık. Bunu yeni nesil yaşamasın dedik. Birinci hamur kağıttan kitaplarımızı hazırlatacağız. Sıraların üzerinde hazır olacak dedik.

162 bin derslikte fakir zengin ayrımı yapmaksızın bu kitaplar hazır olacak dedik, yaptık. Okul öncesi eğitimde geldiğimizde yüzde 10'du şimdi yüzde 40 oldu. İlköğretimde yüzde 100'e vardık. Ortaöğretimde yüzde 60'ın üzerindeyiz. Yüzde 100'e geleceğiz. Kışın İstanbullular dağ başlarında hastaneye yetişmeye çalışan bacılarımızın hayali gerçeğe dönüştü.  Hastaneler kurduk, paletli ambulansları, hava ambulanslarını, jet ambulansları getirdik. En ücra köşeye ulaşan doktorları çıkardık. Her köye su götürdük. Kömür kovaları taşıyan annelerin hayali gerçek oldu. 69 ilimize doğalgaz götürdük. Ayşe Bacı, Fatma Anne kombiyle tüm odalarının ısındığını düşündük.

Katerina, Helga yaşıyor da Ayşe ile Fatma niye yaşayamıyor? 15 bin kilometre bölünmüş yolun hayalini kurduk. İlan ettiğimizde anamuhalefet "Bu kuru hayâl" dedi. Şu anda Cumhuriyet tarihinde 6100 km bölünmüş yol yapılmışken biz 8.5 yılda 13 bin 100 km yol yaptık. İkinci 15 binin de startını verdik. 2023'e kadar ikinci 15 bin yapılacak.

Ah benim İstanbullu kardeşim sizlere sesleniyorum. Çocukluğumda uçak nedir bilmezdim, sesini duyduğumda sırtüstü yatar onu seyrederdim. Artık uçağa binmek bu ülkede hayal mi? Artık havayolları belli bir kaymak takımın yolu olmaktan çıktı, halkın yolu oldu. Ülkemin 46 noktasında havaalanı var. En uzak noktadan bir saatte havaalanına vatandaşım ulaşıyor. Bu süre daha da kısalacak. Zafer Havaalanı, Çukurova Havaalanı'nın, Ordu- Giresun arasında ORG Havaalanı'nın adımları atılıyor. Hakkari'de, Yüksekova'da havaalanı yapıyoruz. Şırnak, Cizre'de havaalanı yapıyoruz. Ayrım var mı? Batı'da varsa Doğu'da da o var. 780 bin km'nin tamamına modern bir Türkiye olarak bakıyoruz. Olay bu.

Ecdadımız Abdülmecid 1856 bir proje hazırladı. Boğaz'ın altına. Tüp geçit. O projenin adımlarını attı. O projeyi tamamlamak biz torunlarına nasip oldu. Biz, dedelerimzie diyoruz ki "Ruhunuz şad olsun. Siz bize ışık oldunuz, ufuk oldunuz. Biz o yolda yürüyoruz". Marmaray'ın yanına raylı sistem, onun güneyinde 2. bir tüp geçidin de temelini attık, devam ediyor. 2013 sonunda Marmaray, 2014'te de diğer tüp geçidi bitirmiş olacağız. 3. Köprü dedik. CHP'lilerin eteği tutuştu. "Buna karşıyız" dediler. Sizden zaten başka bir şey beklenmez. Bu zihniyet, birinci köprüye de ikinci köprüye de karşıydı. Bu zihniyet Marmaray'a da karşıydı. Bu zihniyet bitişini 4 yıl erteletti. Kazılar esnasında orada tarihi çanak, çömlekler çıkmış. Lafa gelince konuşursunuz.

Olaylara insan eksenli bakmadılar, her zaman ideolojik yaklaştılar. Benim milletim bunlara prim vermedi gene vermeyecek. Ben milletime inanıyorum. Bolu Dağı tüneli hayaldi, başladılar beceremediler. "Burayı patates deposu mu yapalım" dediler yoksa "Burada LPG mi depolayalım" dediler. Dedik ki "Hayır. Bu iş bitecek." Çünkü biz Ferhat'ız, biz bu dağları deleceğiz. Bolu Dağı tünelini yaptık. Karadeniz sahil yoluna başladılar. 15 yılda yüzde 35'ini yaptılar. Geldik, söz verdik. "Biz bu işi 4,5'ta evelaalh bitireceğiz" dedik. Samsun'dan Sarp'a kadar bitirdik. Bunun içinde 12 tane tünel var. Bunları da bitirdik. Dağları delip geçmek evelallah bizim sanatımız. Hızlı tren hayaldi. Konuşuluyor muydu? Ama biz Ankara- Eskişehir arasını bitirdik Eskişehir- İstanbul arasını bitiriyoruz. Konya ve Ankara arasına hızlı tren koyacaklarmış. Daha sonra açıklarım hangi parti olduğunu. Bunların kılavuzunu bilemiyorum, değiştirmeleri lazım. Ankara- Konya hızlı treninin test sürüşlerini başlattım. Önümüzdeki ay Ankara-Konya hızlı treni seferleri başlıyor. Günaydın, kendinize gelin. Ankara- Konya arası 1 saat 15 dakikaya indi. Nerelerden nerelere geldik? Bu ülkenin hayallerini kendi hayallerimiz bildik. Ama biz de şımarmadık. Ete kemiğe büründük. 500 bin konutun hayalini kurduk. Bu kentler ülkemize yakımıyordu. Kentsel dönüşüm başlattık. 81 ilde bu adımları attık. 350 bin konutu sahiplerine verdik. Sembolik peşinat, 15-20 yıl vadeyle. Bu süreç devam ediyor ve devam ettireceğiz. 2023'e kadar 500 bin konut daha yapacağız. Yeni hedefimiz var, hiçbir imkanı olmayan insanca yaşanabilecek yerlerde oturamayan, fakir fukarayı biz bir ofis şeklinde tabir edilen bir oda bir salon, mutfaklı, 50 metrekarelik daireler yapmak kaydıyla, ayda 100 TL taksitle, 22 yıl vadeli olacak. Bunların içinde yeni evlenecek olanlara, yeni evli olanlara 65 metrekare ev vereceğiz.Yine peşinatsız 100 lira taksite bu yolu açacağız. Evin içinin çeyizini biz buna dahil edeceğiz.

Ay yıldızlı bayrağımızın her yerde onurla dalgalanmasının hayalini kurduk. Hayal olan ne varsa hedefe doğru, plana projeye dönüştürdük. O hayallerle tek tek kucaklaşmaya başladık. Millete hayal pazarlayanlar hayal kırıklığına sebep oldu. Biz hayalleri kırmaktan sakındık. Şimdi daha büyük hayallerimiz var. Artık daha büyük hayaller kuruyoruz. Hayallerimizi hedef yapıyoruz. O hedeflere doğru gidiyoruz. Asla ulaşılamaz görmüyoruz. 

Milli gelirimiz 2023'te 2 trilyon olacak. Kişi başı milli gelirimiz 25 bin dolar olacak. İhracatımız 500 milyar dolar olacak. Bir 500 bin konut daha inşaa edeceğiz. Türkiye'nin dört bir yanı, Atatürk'ün ifade ettiği gibi, Atatürk'ün partisiyiz diyenlere hatırlatılır. Gazi "Demir ağlarla ördük" dedi. Peki siz ne yaptınız? Ne yaptınız? Zaman zaman koalisyon oldunuz, ne yaptınız? Biz ülkemizin dört bir yanını demir ağlarla örmeye, hızlı tren ağlarıyla örmeye devam ediyoruz. Artık asla bunlar hayal değil. Göreve geldiğimizde Türkiye dünyanın 26. sırasında bir ekonomik büyüklüğe sahipti,  8.5 yılda 17. sıraya geldik. 12 yıl sonra ilk 10'da olacağız. 7 basamak sıçramak zor değil. Beraber başaracağız.

ERDOĞAN ÇILGIN PROJESİNİ AÇIKLADI: KANAL İSTANBUL

Erdoğan, ''Avrupa Yakası'nda Karadeniz ile Marmara arasında bir kanal açacağız.Kanalın derinliği 25 metre olacak, üzerinde köprü bulunacak'' dedi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
İstanbul'un İçinden İki Deniz Geçecek!
 
İşte Erdoğan'ın Açıkladığı 'Kanal İstanbul' Projesi...
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
İstanbul'un İçinden İki Deniz Geçecek!
Başbakan Erdoğan, İstanbul ile ilgili "çılgın proje"yi İstanbul'da büyük ...
Başbakan Erdoğan Şu An da Çılgın Projeyi Açıklıyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Çılgın Projeyi açıklama konuşmasına 'Eşsiz ...
'Çılgın Proje' Açıklanıyor...
Bütün Türkiye'nin merakla beklediği İstanbul'un Çılgın Projesi Başbakan ...
Hasta Nakil Aracı Devrildi: 3 Ölü, 2 Yaralı
Yozgat'ın Sorgun ilçesinde diyaliz hastalarını taşıyan hasta nakil aracı ...
 
 
Bir Kadın Cinayeti de Konya'dan!
Konya'da bir yıldır kayıp olan 33 yaşındaki kadının cesedi, cinayet köpekleri ...
Erdoğan, 'Çılgın Proje'yi Bugün Açıklıyor
Başbakan Erdoğan, kamuoyunda "çılgın proje" olarak adlandırılan İstanbul'a ...
Erdoğan ve Obama'dan Esad'a 72 Saat Süre!
ABD Başkanı Obama önceki gün Başbakan Erdoğan’ı arayarak Suriye’de sivillerin ...
13 Yaşındaki Öğrenciye Gebelik Testi!
İstanbul'da 13 yaşındaki öğrenciye erkeklerle gezdiği gerekçesiyle gebelik testi yaptırıldı.
 
 
Sarkozy, Yine Türkiye'ye Çattı!
Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy, “4 yılda yaptıklarım” adlı belgede, ...
ÖSYM'den İlk İptal Kararı!
YGS’de şifre iddiaları ile ilgili tartışmalar ve savcılığın soruşturması ...
Banka Şubesine Bombalı Saldırı
İstanbul Kağıthane'de bir banka şubesine yönelik bombalı saldırı gerçekleştirildiği ...
Erdoğan: Türk Cumhuriyetleri Birbirine Gidebilmeli
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Nasıl AB'de Schengen varsa bizim aramızda ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
	 Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada

Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya