Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/26 °C
 
 
    Av.Turgay Karaca'nın En Mutlu Günü  
 
    Muratpaşa'da Dünya Çocuk Hakları Parkı tamamlandı  
 
    GAÜ'de Türkan Şoray ile Ediz Hun Söyleşisi  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Kıbrıs’ın Sahibi Biziz  
Diyalog Toplantısından Referanduma Destek
Diyalog Toplantısından Referanduma Destek
 
Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında bakanlar düzeyinde ilk kez yapılan toplantıda AB'li temsilciler referandum sürecine destek verdi. AB'nin Genişleme ve Komşuluk Politikası'ndan sorumlu üyesi Stefan Füle, Anayasa Değişiklik Paketi'nin ve yargı reformunun AB'nin beklentilerinin büyük çoğunluğunu karşıladığını söyledi. Başbakan'ın ana muhalefet partisi ve diğer partilerin temsilcileri ile yapacağı görüşmeyi sabırsızlıkla beklediğini ifade eden Füle, "Gerçekten de bu Anayasa paketi, katılımcı bir siyasi sürecin temelini oluşturabilecektir." dedi.
 
13 Temmuz 2010 Salı - 18:39

 

 

Türkiye-AB Bakanlar Siyasi Diyalog Toplantısı Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Catherine Ashton, Genişleme ve Komşuluk Politikası'ndan sorumlu AB Komiseri Stefan Füle ve diğer yetkililer katıldı.

Yaklaşık üç saat süren toplantı sonrası önce boğaz manzaralı hatıra fotoğrafı çektirildi.

Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında alınan kararları açıklayan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Üç ana konuda çok kapsamlı görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Birincisi yeni dönemde Türkiye ile AB siyasi diyalog mekanizmalarının güçlendirilmesi ve her alanı kapsayacak şekilde güçlü bir gelenek oluşturulması, önümüzdeki dönemde kapsamlı istişareler yapma kararı aldık. İkincisi, bölgesel kapsamda istişarelerde bulunduk. Ortadoğu, Batı Balkanlar, Kafkaslar, Orta Asya, teröre karşı mücadelede enerji güvenliği gibi bütün bu alanlarda önemli görüşmeler yaptık. Bu toplantının zamanlaması önemli. Çevre ülkelerde önemli gelişmeler yaşanıyor. Üçüncüsü Türkiye'nin AB sürecinde siyasal kriterler bu bağlamda ortaya konulan hususlarla ilgili gelişmeler, özellikle Anayasa reformu, siyasal reformlar, Türkiye'nin artan demokratikleşme çabaları. Bütün bunları ele aldık. Özellikle önem verdiğimiz konu, teröre karşı mücadele konusunda yakın işbirliği içinde olma ihtiyacı. Terör sadece Türkiye'ye tehdit eden unsur değil, Avrupa'yı da tehdit eden unsurdur." diye konuştu.

STEFAN FÜLE: REFERANDUM SÜRECİ DOĞRU İSTİKAMETTE İLERLİYOR

Basın toplantısında söz alan AB'nin Genişleme ve Komşuluk Politikası'ndan sorumlu üyesi Stefan Füle, referandum konusunda Türkiye'ye destek verdiklerini açıkladı. Sürecin doğru istikamette ilerlediğini belirten Füle, "Referanduma konu olacak Anayasa değişikliği, malumunuz 12 Eylül'de halk onayına sunulacak. Elimize geçmiş her fırsatta dile getirdiğimiz gibi bugün huzurlarınızda dile getirmek istiyorum ki, anayasa paketi ve anayasa reformu doğru istikamette ilerlemektedir. Uzun zamandır belirli sıkıntılar olan bu alandaki bu çabaların AB tarafından ve üye devletler tarafından büyük bir olumlulukla karşılandığını ifade etmek istiyorum. Bu bağlamda yeniden önümüzdeki günlerde yapılacak toplantıları da büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum. Hem ana muhalefet partisinin lideri ile hem de mecliste sandalyesi bulunan diğer partilerin temsilcileri ile Başbakan arasında gerçekleştirilecek olan toplantıları büyük bir sabırsızlıkla bekliyoruz. Gerçekten de bu anayasa paketi katılımcı bir siyasi sürecin temelini oluşturabilecektir. Muhalefetin temsil edilmesi sivil toplum kuruluşlarının temsil edilmesi bu süreçte çok önemlidir." ifadelerini kullandı.

 

PAKET TÜRKİYE'NİN BEKLENTİLERİNİ KARŞILIYOR

Toplantının soru ve cevap bölümünde de aynı konuya temas eden Füle şöyle devam etti: "Anayasal reform paketi, AB'nin beklentilerin büyük bir çoğunluğunu karşılıyor. Doğru istikamete doğru atılmış çok olumlu bir adım. 12 Eylül'de gerçekleşecek olan referandumun hakikaten son bahardaki genişleme paketi ile olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Anayasal reform paketi meslektaşlarımın da ifade ettiği gibi büyük bir ihtiyaçtan kaynaklanıyor. Gerçekten de tartışmanın katılımcı karakteri ile örtüşen bir süreç. Muhalefet partilerinin ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin bu sürece dahil edilmesi bizim için çok önemli."

 

BAĞIŞ: TARİHİMİZDE LEKE OLAN 12 EYLÜL KUTLAMA HALİNE GELECEK

Anayasa değişikliğinin referanduma sunulduğu tarihin önemine dikkat çeken Egemen Bağış ise, "12 Eylül Türkiye'nin AB ile bütünleşmesi açısından tarihi bir dönemeç olacaktır. Tarih tekerrür ediyor. Bizim tarihimizde bir leke olan 12 Eylül bir kutlama haline gelecek. Çünkü Türkiye'nin AB sürecindeki en önemli adımlarından birini atacağız. AB standartlarında bir anayasaya kavuşacağız. Darbe anayasaları ile AB'ye üye olmaya çalışan başka ülkeler de oldu. Onlar da başaramadılar. Ne Yunanistan başarabildi. Ne Portekiz ne de İspanya. Ne zaman ki onlar anayasalarında gerekli değişiklikleri yaptılar ve AB standartlarında sivil toplumun bütün kesimlerini kucaklayan anayasaya kavuştular o zaman ülkelerinin AB süreci hızlandı. Türkiye'nin AB sürecinde de çok önemli bir süreç millet olarak önümüzde duruyor. İnşallah 12 Eylül 2010 tarihinde bu süreci hep birlikte gerçekleştireceğiz . Muhalefet partilerimizin bu süreçte nasıl bir rol izleyeceğine herhalde Ahtapot Pool bile karar veremez. Biz bu konuda azimliyiz çünkü millete güveniyoruz. Milletimiz daha fazla demokrasiyi daha yüksek standartları hak ediyor." şeklinde konuştu.

 

DAVUTOĞLU-CLİNTON TELEFON GÖRÜŞMESİ

Toplantının soru cevap bölümünde Dışişleri Bakanı Davutoğlu'na, Amerikan Dışişleri Bakanı Clinton ile yaptığı telefon görüşmesinin detayları ve görüşme hakkında basında yer alan spekülasyonlar soruldu. Görüşmenin faydalı geçtiğini hatırlatan Davutoğlu, görüşmenin içeriği ile ilgili basında yer alan olumsuz yöndeki haberlerin doğru olmadığını belirtti.

Davutoğlu, "Görüşmemiz çok kapsamlı ve birçok konuyu içeren yararlı bir görüşme oldu. Sadece İran'daki gelişmeler değil, kendisinin Kafkasya ziyareti. Balkanlar'daki gelişmeleri ele aldık. İsrail'in saldırısı sonrası ortaya çıkan durumu kapsamlı şekilde ele aldık. Bütün bu konularda biz tam bir ittifak anlayışı içinde ve hepimiz sürecin içinde olarak bunları konuştuk. İran dahil olmak üzere. Türkiye'nin çabalarını takdirle karşıladığını ifade etmiştir. Şuanda bir taraftan Tahran anlaşması masadadır. Türkiye elinden geleni yapmaya devam edecektir. Sürecin içinde olma gibi bir telaşımız yok. Çünkü bizim olmadığımız hiçbir süreç olmaz." ifadelerini kullandı.

 

'İSRAİL'İN HATASINI KABUL ETMESİ OLUMLUDUR'

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, İsrail'in iç soruşturmasının sonuçları hakkında şunları söyledi: "Biz uluslararası komisyon konusundaki ısrarımızı sürdürüyoruz. Madem ki hatalı olduklarını kabul etmişlerdir. Gereğini yapmalarını bekliyoruz. Ortada hata değil bir suç vardır. Uluslararası sularda hiçbir ülkenin hakkı olmadığı bir şekilde bir konvoya müdahale edilmiştir ve 9 sivil katledilmiştir. Bu bir hata değil, bu bir suçtur. O hatayı işleyen taraf gereği yapmalıdır. Gereğini ne olduğunu onlar gayet iyi biliyorlar. Bu hatayı kabul etmiş olmaları olumludur. Bu hatanın uluslararası düzeyde teyit edilmesi konusunda Türkiye takipçisi olacak."

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Şırnak'ta 5 Bin Askerle Operasyon
 
'Köpek Kovucu' Yok Satıyor
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Şırnak'ta 5 Bin Askerle Operasyon
Şırnak'ta Cudi ve Küpeli Dağı'nda yaklaşık 5 bin askerin katılımı ile ...
Meclis Başkanı Şahin Liderlerin Görüşmesini Değerlendirdi
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan'ın parti liderleriyle görüşmesini ...
Erdoğan: Deniz Bey'in Uğradığı Mağduriyetin Hesabını Sormak Zorundayız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ...
Başbakan Erdoğan Liderler Turunda
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, DSP Genel Başkanı Masum Türker ile bir araya geldi.
 
 
Bahçeli: Anayasa Değişikliği, Yabancı Dayatmalara Teslimiyettir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Son anayasa değişikliklerinin doğmasında ...
Erdoğan: Terör Şemdinli'den Muhalefet Akara'dan Vurdu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörden nemalanmakla eleştirdiği BDP ve ...
MHP "HAYIR" Kampanyası Başlattı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ülkeyi ve milleti bölünmeye doğru götüreceği ...
Peşmergeden şaka gibi PKK açıklaması
Kuzey Irak'taki Peşmerge Bakanlığı sözcüsü Cabbar Yaver, Türkiye'nin iadesini ...
 
 
Terör Bölge İnsanına Zarar Vermeye Devam Ediyor
Bingöl'ün Genç ilçesinde terör örgütü mensupları tarafından yerleştirilen ...
Başbakan Erdoğan, MHP ve BDP'yi Millete Havale Etti
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup konuşmasında MHP ve CHP'ye ...
Erdoğan, Bizim Kitabımızda Erken Seçim Yok
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin normal zamanında yapılacağını ...
Erdoğan Ankara'ya Döndü
Sırbistan'daki temaslarını tamamlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
GAÜ'de Türkan Şoray ile Ediz Hun Söyleşisi

GAÜ'de Türkan Şoray ile Ediz Hun Söyleşisi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Kıbrıs’ın Sahibi Biziz
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya