Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   14/21 °C
 
 
    Muratpaşa'da ‘Büyük Zafer’ konvoyu  
 
    Başkan Adayı Tütüncü : Antalya’da Hakan Tütüncü, Kepez’de Rıza Sümer diyeceğiz.  
 
    2. Etap Konyaaltı Sahil Projesi Hizmete Giriyor  
 
    Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?  
Erdoğan :“Bedelli askerlik uygulamasını kalıcı hâle getiriyoruz'
Erdoğan :“Bedelli askerlik uygulamasını kalıcı hâle getiriyoruz
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Balıkesir mitinginde yaptığı konuşmada, “Bugüne kadar belirli bir periyodu ve sistemi olmayan bedelli askerlik uygulamasını, ordumuzun personel ihtiyacına göre belirlenen bir rakamla sınırlı olmak üzere kalıcı hâle getiriyoruz.
 
17 Şubat 2019 Pazar - 22:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Balıkesir mitinginde yaptığı konuşmada, “Bugüne kadar belirli bir periyodu ve sistemi olmayan bedelli askerlik uygulamasını, ordumuzun personel ihtiyacına göre belirlenen bir rakamla sınırlı olmak üzere kalıcı hâle getiriyoruz. Eğitim durumuna bağlı olmaksızın isteyen herkes bedelli askerliğe başvurabilecek” dedi.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında, AK Parti Balıkesir mitingine katıldı. Kuva-yi Milliye Meydanı’nda düzenlenen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.
BALIKESİR’E SON 16 YILDA 27 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPTIK”
AK Parti’nin bugüne kadar 81 ilde gerçekleştirdiği hizmetlerle, Türkiye’ye adeta çağ atlattığını, satın alma paritesine göre dünyanın 17’nci ülkesi olan Türkiye’yi 13’üncülüğe yükselttiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıkesir’e de son 16 yılda toplam 27 milyar lirayı aşan yatırım yaptıklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimde 3 bin 489 yeni dersliği, 4 bin 672 kişi kapasiteli yurt binalarını ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ni; sağlıkta 27’si hastane 66 sağlık tesisi ve 1000 yataklı bir eğitim ve araştırma hastanesini şehre kazandırdıklarını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ihtiyaç sahibi, şehit yakını, yaşlı ve engelli vatandaşlara 1,8 milyar lira tutarında kaynak sağladıklarını, şehrin bölünmüş yol uzunluğunu 76 kilometreden 589 kilometreye çıkardıklarını aktardı.
“İSTANBUL-İZMİR OTOYOLU’NUN BALIKESİR BÖLÜMÜ YAKINDA TRAFİĞE AÇILACAK”
Bu yıl içinde tamamlanacak İstanbul-İzmir Otoyolu’nun, Balıkesir kuzey ve batı kavşakları arasındaki kısım ile Akhisar ve Saruhanlı kavşakları arasındaki bölümün önümüzdeki ay trafiğe açılacağını ve Balıkesir Havalimanı’nın yıllık 1 milyon yolcu kapasiteli terminal binasının tamamlanarak yıl içinde hizmete alınacağını müjdeleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulaşım, tarım, sulama, sanayi ve diğer alanlarda tamamlanan, devam eden ve projelendirilen yatırım ve hizmetlerden örnekler verdi.
Termal su bakımından zengin olan şehrin bu zenginliğini tarım, sağlık ve turizmde değerlendirecek yeni projeler geliştirdiklerini; Kazdağları’nda, UNESCO standartlarında bir Jeopark, Körfez ve Bandırma’da birer organize sanayi bölgesi kuracaklarını, şubat ve mart aylarında 3 milyar 24 milyon 159 bir liralık tarımsal destek sağlayacaklarını da açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki dönemde, bakanlıklar, büyükşehir ve ilçe belediyeleriyle Balıkesir’i 2023’e hazırlamayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.
Konuşmasında, son dönemde taze sebze ve meyve fiyatlarındaki artışa ve belediyeler eliyle kurulan tanzim satış noktalarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, fiyatlar indirilmezse seçimin ardından Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifi ve ilgili kuruluşlarla tanzim satış uygulamasını genişleteceklerini açıkladı.
“TÜRKİYE, 2023 HEDEFLERİ DOĞRULTUSUNDA KALKINMASINA VE GELİŞMESİNE DEVAM EDİYOR”
Türkiye’nin, 2023 hedefleri doğrultusunda kalkınmasına, büyümesine ve gelişmesine devam ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun yanında, bölgesindeki tarihî gelişmeler karşısında sahada ve masada tüm gücüyle mücadele etmeyi sürdürüyor. Üstelik tüm bu süreci, yeni yönetim sistemimize geçtiğimiz kritik bir dönemde yürütüyoruz” dedi.
Ardı ardına hayata geçirdikleri reformlarla Türkiye’yi gelecekteki daha büyük mücadelelere hazırladıklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ele aldıkları konulardan birinin de askerlik sistemini değiştirmek olduğunu kaydetti.
“12 AYLIK YEDEK ASTSUBAYLIK UYGULAMASI GETİRİYORUZ”
Milletin talebini ve ordunun ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, Millî Savunma Bakanlığı’na ve ve Genelkurmay Başkanlığı’na bu meseleyi çalışmaları için talimat verdiğini ve ilgili kurumların bir taslak ortaya çıkardığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni askerlik sistemiyle ilgili şu açıklamaları yaptı: “Yeni sistemde, lisans ve lisansüstü için, ordumuzun ihtiyacına göre belirlenecek sayıda 12 aylık yedek subaylık devam ediyor. İki yıllık Meslek Yüksek Okulu mezunları için ise, burada yeni bir adım atıyoruz, yine ihtiyaca göre belirlenecek sayıda 12 aylık yedek astsubaylık uygulaması getiriyoruz. Yedek subaylık ve yedek astsubaylık görevlerini yerine getirenlere 2 aylık eğitimleri döneminde harçlık verilecek, 10 aylık kıta görevlerinde ise maaş ödenecek. Lise ve altı mezunlar için diğer eğitim gruplarından isteyenler için 6 ay+6 aylık bir askerlik uygulaması getiriyoruz. Bir aylık eğitimini tamamlayıp 5 aylık kıta hizmetini bitirerek ilk 6 ayı tamamlayanlar, isterlerse terhis olabilecekler. Şayet askerliğe devam etmeyi tercih ederlerse, 6 ay süreyle maaşlı olarak görev yapacaklar. Bu 12 aylık sürenin bitiminde arzu eden askerlerimiz, sözleşmeli er-erbaş kadrolarına geçiş için müracaat edebilecekler. Yurt dışındaki gençlerimiz için dövizle askerlik uygulaması sürecek.”
“İLK ETAPTA HER YIL 145 BİN KİŞİ BEDELLİ ASKERLİKTEN YARARLANABİLECEK”
Yeni sistemde bedelli askerlikle dövizli askerli arasında bir farkın olmayacağını, bugüne kadar belirli bir periyodu ve sistemi olmayan bedelli askerlik uygulamasının ordunun personel ihtiyacına göre belirlenen bir rakamla sınırlı olmak üzere, kalıcı hâle getirileceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konu ile ilgili açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Eğitim durumuna bağlı olmaksızın, isteyen herkes bedelli askerliğe başvurabilecek. Bedelli askerlikten yararlanmaya hak kazananlar, bir aylık temel askerlik eğitimlerinin ardından terhis edilecekler. İlk etapta her yıl 145 bin kişi bedelli askerlikten yararlanabilecek. Bedelli askerlik ücreti de sabit bir formüle göre hesaplanacak. Kurumlarımızın yaptıkları hesaplamalar, bedelli askerlikten gelen kaynağın, eğitim dönemleri dışında tamamı maaşlı hâle gelen diğer görevlerin maliyetlerini ziyadesiyle karşılayacağını gösteriyor. Böylece gençlerimiz için askerlik görevi bir yük olmaktan çıkıyor. Askere giden gencimiz ya bedelini ödeyip vatan vazifesini kısa sürede ifa edecek ve işinin başına geri dönecek, ya da maaşlı olarak görevini sürdürecek. Askerlik vazifesine devam edenlerin bir kısmı da, sözleşmeli olarak Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde uzun yıllar görev yapma imkânına kavuşacak.”
Çalışmanın henüz taslak aşamasında olduğunu ve nihai safhaya ulaştığında, tüm detaylarıyla paylaşılacağını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni askerlik sisteminin ülkeye, millete, gençlere ve orduya hayırlı olması temennisinde bulundu.
Seçimlerin, siyasi partiler ve adaylar için milletin nezdinde adeta tartıya çıktıkları; kalibrelerini, vizyonlarını ve projelerini ortaya koydukları birer imtihan vesilesi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediyecilikte 25, hükûmette 17 yıllık bir tecrübeye sahip olduklarını, bu süreçte başardıkları her hizmet, diktikleri her eser, kazandıkları her başarının, kendileri için için sadece bir sonraki adımın işareti olduğunu kaydetti.
Asla “tamam”, “yeter”  ve “yorulduk” demediklerini, her güne daha azimli, daha enerjik, daha kararlı başladıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şimdi belediye başkanlıkları için bir kez daha milletin karşısına çıkarak milletten destek istediklerini belirtti.
“İSTİKAMETİ MİLLET OLMAYAN BİR MUHALEFETİN BU ÜLKEYE VEREBİLECEĞİ HİÇBİR ŞEY YOKTUR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında, “Peki, biz bu şekilde gece gündüz çalışır, koşturur, proje üretirken, muhalefet ne yapıyor? Türkiye’nin herhangi bir meselesinde, muhalefetin işe yarar, dişe dokunur, ciddiyeti ve altyapısı olan herhangi bir teklifini duydunuz mu? Şehirlerimizin herhangi bir meselesinin çözümü için muhalefetin önayak olduğunu, vizyonuyla, projesiyle, formülüyle herhangi bir derde derman olduğunu gördünüz veya işittiniz mi?” ifadelerine yer verdi.
Bunun görülüp duyulamayacağını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü bizdeki muhalefet, sadece kendi iç kavgalarıyla meşguldür. Hangi göreve kim gelecek, hangi listede kim yer alacak, hangi ekip üste çıkacak, hangi klik etkili olacak, hangi hizip galip gelecek; tüm vakitlerini bunlarla geçirir, tüm enerjilerini bu işlerde kullanırlar” şeklinde konuştu.
Aday tanıtımı ve toplu açılış törenleri vesilesiyle yaptığı ziyaretler hariç, seçim kampanyası çerçevesinde sekizinci il mitingini gerçekleştirdiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun yanı sıra toplantılar, kabuller, yabancı liderlerle telefon görüşmeleri, zirveler ve daha pek çok faaliyetle, ülkenin ve milletin meselelerini takip ettiklerini dile getirdi.
Devlet işlerinin sorumluluğu üzerlerinde olmadığı için daha çok zamana sahip olan diğer partilerin temsilcilerinin, milletle herhangi bir kucaklaşmasına şahit olunmadığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte Türkiye’nin asıl meselesi budur. İstikameti millet olmayan bir muhalefetin bu ülkeye verebileceği hiçbir şey yoktur. Bizim muhalefetin tek bir hedefi vardır, o da bir şekilde AK Parti’nin ve Tayyip Erdoğan’ın ayağının tökezlemesi ve meydanın kendilerine kalmasıdır” dedi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Emel Sayın :Mehmet Ali’yi çok özledim. Onun için dua ediyorum”
 
Başkan Türel ve Eşi İzmir Marşıyla Coştu
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya’da
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Çorum mitinginde Konuştu
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart ...
Fatih Bucak CHP Siverek Belediye Başkan Adayı oldu
CHP 16 aday daha açıkladı, Siverek adayı Mehmet Fatih Bucak oldu
Başkan Fatma Şahin Seçim Beyannamesini Açıkladı
Şahin seçildiği takdirde yeni dönemde hayata geçireceği projeleri kamuoyuyla ...
 
 
Çipras :Türkiye ile aramızdaki diyalog samimi ve Özel
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, davetine icabetle Türkiye’ye bir ziyaret ...
İbrahim Kalın: “Doğu Akdeniz’de oldubittiye göz yummayız”
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’na ...
Erdoğan'dan , TRT özel yayınında Önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ekranlarında “Cumhurbaşkanı Özel ...
Erdoğan : Cumhurbaşkanlığı bünyesinde Belediye izleme-değerlendirme sistemi kuracağız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin 31 Mart 2019 Mahallî ...
 
 
MGK'dan “Fırat’ın Doğusu ile ilgili Bildiri
Millî Güvenlik Kurulu (MGK) olağan toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
Erdoğan :Rusya ile iş birliğimiz, Suriye’nin barış, güvenlik ve istikrarı açısından bir mihenk taşıdır.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı ...
ABD'li Senatör Lindsey Graham: PYD/YPG terör örgütü PKK ile bağlantılı
ABD'li Senatör Lindsey Graham, PYD/YPG’nin terör örgütü PKK ile bağlantılı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fazıl Say’ın konserini izledi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte, piyanist ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?

Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
​Doğu Akdeniz’de Temelden Değişiklikler
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya