Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/20 °C
 
 
    KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri  
 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
Erdoğan :Doğu Akdeniz'de İstikrar Türkiye ve KKTC'nin Çıkarlarının Gözetilmesiyle Mümkündür
Erdoğan :Doğu Akdeniz de İstikrar Türkiye ve KKTC nin Çıkarlarının Gözetilmesiyle Mümkündür
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen iftar programında, büyükelçiler ile diplomatik misyon temsilcilerine hitap etti.
 
11 Mayıs 2019 Cumartesi - 12:59

Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükelçiler ve diplomatik misyon temsilcileri ile iftar programında yaptığı konuşmada, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi başta olmak üzere uluslararası kuruluşlar, insanlığı ilgilendiren sorunlara etkin çözüm sunamadıkları için inandırıcılıklarını yitiriyorlar. Uluslararası kurumsal yapıların acil ve kapsamlı reform ihtiyacı, her geçen gün daha önemli hâle geliyor” dedi.
Dünyanın farklı yerlerindeki terör saldırıları nedeniyle bu yıl Ramazan ayına buruk girdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yükselen hoşgörüsüzlük, aşırıcılık, şiddet ve terörün dünyanın her köşesinde kendini hissettirdiğini, popülist ve aşırılık yanlısı akımların her yerde güç kazanmaya devam ettiğini söyledi.
Irkçılık, ayrımcılık, yabancı karşıtlığı ve İslam düşmanlığı gibi habis ideolojilerin bireyleri ve toplumları birbirinden uzaklaştırdığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özellikle Yeni Zelanda ve Sri Lanka’da yaşanan saldırılar, terörün ve nefretin ulaştığı noktayı açıkça gözler önüne sermiş durumda” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin terörden büyük acılar çekmiş, terörle mücadelede önemli birikim sağlamış bir ülke olduğuna vurgu yaparak, terörle ve radikalleşmeyle mücadelede dünyayı harekete geçirmek için yoğun çaba içinde olduklarını, Türkiye’nin dönem başkanlığını yürüttüğü İslam İşbirliği Teşkilatı, Birleşmiş Milletler ile diğer uluslararası ve bölgesel örgütlere 15 Mart’ın İslamofobiye karşı uluslararası dayanışma günü olarak kabul edilmesi çağrısında bulunduklarını ve bu çağrının hayata geçmesi için destek beklediklerini kaydetti.
“TERÖRLE MÜCADELEDE ÇİFTE STANDART DEVAM EDİYOR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tüm çabalarımıza rağmen terör ve yükselen aşırı akımlarla mücadeledeki çiftçe standartlı yaklaşımın devam ettiğini görüyoruz. PKK, YPG terör örgütüne Avrupa’nın dört bir yanında müsamaha gösteriliyor, hatta her türlü destek veriliyor. Diğer yandan, FETÖ terör örgütünün elebaşı ve mensupları Amerika’da bir malikânede rahatça hayatlarını sürdürebiliyor” diye konuştu.
Terör eylemleri için ‘terörizm’, bunların failleri için de ‘terörist’ ifadesini kullanmaktan imtina eden ülkeleri bildiklerine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin DEAŞ ile mücadelesine destek vermeyen ülkelerin, sığınmacılar konusunda da tüm yükü Türkiye’nin üzerine yıktığını vurguladı.
Haksız muamele, önyargılı yaklaşımlar, basmakalıp genellemeler, ayrımcılık, hoşgörüsüzlük ve nefret söylemlerinin küresel düzeyde en büyük mağdurunun Müslümanlar olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam karşıtı fikirlerin önünü kesmek için, öncelikle bunların destekçilerinden hesap sorulmasının şart olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın farklı yerlerindeki bölgesel ve insani krizlerin hem sayısının hem de şiddetinin arttığının altını çizerek, Yemen, Libya, Afganistan, Somali, Myanmar’da yaşanan acıların dindirilemediğini, büyümeye devam eden yasadışı göç, insan ticareti, sınır aşan suçlar gibi tehditlerden doğrudan etkilenen ülkelerden birinin de Türkiye olduğunu kaydetti.
“SURİYE’NİN SINIRLARIMIZ BOYUNCA UZANAN BÖLGELERİNİ TERÖRİSTLERDEN TEMİZLEYECEĞİZ”
Suriye’deki iç savaşın sekizinci yılını geride bıraktığını, Suriye krizini sonlandırmak için Cenevre sürecine ve Astana mekanizmasına katkıda bulunmakla kalmayıp, sahada da inisiyatif aldıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarıyla toplamda 4 bin kilometrekarelik bir alanı teröristlerden temizleyerek bölge halkını zulümden kurtardığını, oluşturulan güvenli bölgelere 320 binden fazla Suriyeli’nin dönüşünün sağlandığını sözlerine ekledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah yakında Suriye’nin sınırlarımız boyunca uzanan diğer bölgelerini de teröristlerden temizleyecek ve ülkemizde yaşayan 4 milyona yakın sığınmacının huzur içinde evlerine dönebilmelerine imkân sağlayacağız” dedi.
“FİLİSTİN MESELESİNDE İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM ANLAYIŞINA ZARAR VERECEK TÜM GİRİŞİMLERE KARŞIYIZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin sorununun da karmaşık bir hâle getirildiğini, son iki yılda Kudüs ile ilgili uluslararası hukuka aykırı ve kutsal değerleri hiçe sayan pek çok adım atıldığını ifade ederek, şöyle devam etti: “Bunlar yetmediği gibi, şimdi de mübarek Ramazan ayının hemen öncesinde Gazze’ye yönelik masum insanların hayatına kasteden, ayrım gözetmeyen saldırılar gerçekleştiriliyor. İsrail’in yönetimi Gazze’de işlediği cinayetlerin gündeme gelmemesi için bizim medya kuruluşlarımızın da arasında bulunduğu basın yayın organlarını bombalamaktan çekinmiyor. Basın özgürlüğü konusunda sözüm ona hassasiyet sahibi ülkeler ve kuruluşlar ise, bu saldırılar karşısında hiçbir tepki göstermedi, göstermiyor.”
“Filistin meselesinde iki devletli çözüm anlayışına zarar verecek tüm girişimlere karşıyız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İslam İşbirliği Teşkilatı zirve dönem başkanlığımız döneminde gerçekleştirdiğimiz iki olağanüstü zirveyle bu konuda tüm dünyaya mesajlarımızı verdik. Tüm ülkeleri Filistin ve Kudüs konusunda daha duyarlı davranmaya ve etkin tavırlar ortaya koymaya davet ediyoruz” dedi.
“DOĞU AKDENİZ’DE İSTİKRAR, TÜRKİYE VE KKTC’NİN HAK VE ÇIKARLARININ GÖZETİLMESİYLE MÜMKÜNDÜR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de de huzur ve güvenliğin tesisi için çalıştığını, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’de istikrarın ancak Türkiye’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hak ve çıkarlarının gözetilmesiyle mümkün olacağını belirterek, “Bu bölgede yapılmaya çalışılan oldubittiye göz yummayacağımızı ilgili tüm tarafların gördüğüne inanıyorum. Biz, tüm sorunlarımız gibi bu konuyu da karşılıklı görüşme, diyalog ve iş birliği yoluyla çözmek istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
Dünyada su, enerji ve gıda gibi doğal kaynaklar ile ulaştırma ve haberleşme yollarının kontrolündeki rekabetin giderek sertleştiği, artan yoksulluk, yasadışı göç ve iklim değişikliği gibi sorunların mevcut durumu daha da karmaşık hâle soktuğu değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tür sorunların ağırlıklı olarak Müslüman coğrafyayı etkilemesinin ise başlı başına üzerinde durulması gereken bir konu olduğunun altını çizdi.
“ULUSLARARASI KURULUŞLAR İNSANLIĞI İLGİLENDİREN SORUNLARA ETKİN ÇÖZÜM SUNAMIYOR”
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi başta olmak üzere uluslararası kuruluşların insanlığı ilgilendiren sorunlara etkin çözüm sunamadıkları için inandırıcılıklarını yitirdiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası kurumlar veya uluslararası kurumsal yapıların acil ve kapsamlı reform ihtiyacının her geçen gün daha önemli hâle geldiğini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye olarak insanlığın ortak sorunlarına adil ve sürdürülebilir çözümler getirilmesi gerektiği anlayışımızı dünya beşten büyüktür diyerek her fırsatta ifade ettik, ifade ediyoruz. Maalesef bu çağrımıza henüz yeteri kadar güçlü cevaplar alamadık, çünkü birilerinin işlerine bunlar gelmiyor, yakaladıkları gücü, kuvveti ellerinden kaçırmak istemiyorlar. Zira biz, ‘haklı olan güçlüdür’ diyoruz, ‘güçlü olan haklıdır’ demiyoruz, farkımız burada” ifadelerini kullandı.
“NATO İTTİFAKINA 60 YILI AŞKIN SÜREDİR SON DERECE ÖNEMLİ KATKILAR SUNUYORUZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz NATO üyesiyiz, öyleyse diğer NATO üyelerinin bize yanlış yapmalarını bizim kabullenmemiz mümkün değil. Zira hem NATO üyesi olacaksın, NATO’da stratejik ortak olacaksın, ondan sonra size yaptırım konuşulacak. Bu anlaşılabilir bir şey değil, böyle ortaklık olmaz. Güvenlik politikamızın en önemli dayanağı olan NATO ittifakına 60 yılı aşkın süredir son derece önemli katkılar sunuyoruz. Aidatsa bütün ödemelerini Amerika’dan sonra ikinci, bilemedin üçüncü sırada yapan biziz ve bu konularda bayağı hassasız. Ve bütün bunlarla beraber, NATO’da nerede ülkemize, askerimize, ordumuza bir görev verildiyse bunu dört dörtlük yerine getiren yine biziz” şeklinde konuştu.
“UZAK VEYA YAKIN DEMEDEN TÜM ÜLKELERLE İLİŞKİLERİ GELİŞTİRİYORUZ”
Avrupa Birliği konusunun da Türkiye’nin stratejik bir dış politika hedefi olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ama Avrupa Birliği hâlâ bize çalım atıyor. Bunlar tabi katlanılabilir bir şey değil” diye konuştu.
Türkiye’nin uzak veya yakın demeden tüm ülkelerle ilişkiler geliştirdiğini, Afrika’ya, Latin Amerika’ya ve Asya’ya yönelik açılım politikalarıyla tüm dünya ile ilişkileri geliştirmeyi hedeflediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Düşmanı azaltma, dostu artırma politikamızdır bu. Tarihî, kültürel ve gönül bağlarımızın bulunduğu coğrafyaların hiçbirine kayıtsız değiliz. Bugün dünyada 242 dış temsilciliğe sahip bir ülke konumundayız. Bunları birbirinin alternatifi değil, tamamlayıcısı olarak görüyoruz” dedi.
Büyükelçilere “Siz büyükelçilerimiz Türkiye’de misafir olarak kalmıyorsunuz, sizler burada aslında kendi evlerinizde kalıyorsunuz” diyerek seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükelçilerle dayanışmanın çok önemli olduğunu söyledi. Türkiye’nin sözüne ve dostluğuna güvenilir bir ülke olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim tek istediğimiz, dostumuz olduğunu söyleyenlerin dostluğunu, müttefikimiz olduğunu ifade edenlerin müttefikliğini görmektir. En çok üzüldüğümüz ve tahammül edemediğimiz husus, yüzümüze başka konuşulması, arkamızdan başka iş çevrilmesidir. Bir kez daha altını çizerek belirtiyorum, Türkiye sizlerin her birinin dostudur, öyle olmak ve öyle muamele görmek istemektedir” sözlerine yer verdi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
GAÜ Panelinde Kalp Ve Damar Hastalıklararına Dikkat Uyarısı
 
GAÜ 2019 Bahar Şenliklerine Ünlü Sesler Yağmuru
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Erdoğan :“Biz Türkiye’nin büyüklüğüne, Türk milletinin gücüne inanıyoruz”
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ...
YSK İstanbul Seçimin Yenileme Kararı Verdi
YSKda İsanbul Seçim için Yapılan Toplantıda karar çıktı
Erdoğan: “Ülkemiz, kendi hakkını ve Kıbrıs Türklerinin hukukunu korumakta kararlıdır.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen, ...
Ömer Koç'dan Başkan İmamoğluna Hayırlı Olsun Ziyareti
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlun'a Koç Holding Başkanı ...
 
 
Büyük Çamlıca Camii Cumhurbaşkanı Erdoğanın Katıldığı Törenle Açıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul yapımı tamamlanan Büyük Çamlıca ...
Erdoğan :“Bosna-Hersek, adeta Balkanlar’ın mozaiği gibidir”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi ...
Cuhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ...
Erdoğan :Türkiye ,Savuna Alanında Hiçbir Dayatmayı Kabul Etmeyecektir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde ...
 
 
Erdoğan :“Birlik ve beraberlik içinde olursak karşımızda duracak hiçbir güç yoktur”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti 28. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı ...
Erdoğan :'' Herkese arşivlerimizin kapıları sonuna kadar açıktır”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arşivlerimizin Gelişimi, Vizyonu ve ...
23 Nisan Törenlerle Kutlanıyor
TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop başkanlığındaki devlet erkanı, TBMM'nin ...
Erdoğan: “Kimsenin Türkiye’nin huzur iklimine zarar vermesine müsaade etmeyiz”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çubuk’ta şehit cenazesinde meydana ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri

KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya