Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/27 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
Gültekin Gencer Borç İddialarına Cevap Verdi
Gültekin Gencer Borç İddialarına Cevap Verdi
 
Antalyaspor Kulübü Eski Başkanı Gültekin Gencer, kulübü 150 milyon TL’lik borçla bıraktığı ve Samuel Eto’o Vakfı organizasyondan nemalandığı iddialarına cevap verdi.
 
15 Temmuz 2016 Cuma - 13:01

Antalyaspor Kulübü Eski Başkanı Gültekin Gencer, kamuoyunda kendisi ve yönetime karşı itibarsızlaştırma ve aşağılanma kampanyası başlatıldığını ileri sürerek Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nde (AGC) basın toplantısı düzenledi.

“Şehir desteği ile göreve geldik”

3 yıl önce şehrin tüm dinamiklerinin desteğini alarak göreve geldiğini hatırlatan Gencer, “Göreve gelmeden önce Antalyaspor’a katkı koyma adına birilerini aramış olmamız, onlar tarafından, ‘Biz getirdik’ diye algılanmış ise onların hangi egolarla bulundukları makamları yönettiklerini kamu oyunun takdirine bırakıyorum. Bizi toplantı yapmaya zorlayan neden, birilerinin sabah akşam bizi itibarsızlaştırma sonucu. Biz doğru bilgiyi verme adına buradayız. Bazı kalemşörlerin birilerine yalakalık yapayım derken Antalyaspor’a zarar verdikleri aşikardır. Sorun burada Gültekin Gencer ve yönetimi değildir" dedi.

“Yüzde 100 fark var”

Kendi dönemlerinde Antalyaspor’un bütçesinde herhangi bir anormallik olmadığını ifade eden Gencer, “Şimdi bu rakamlar çok önemlidir. Herkes iyi analiz etmelidir. 2013 yılında takımı teslim aldığımızda 42 milyon TL borç vardı. TFF geliri 2013 -2014 sezonunda 13 milyon 400 bin TL'di. Medical Park ismi ve led alanları bizden önceki yönetim tarafından kullanılmıştı. Bize teslim edilirken sadece göğüs ve şort dışında reklam yoktu. Şehir futbola küstürülmüştü. 1200 kişiye oynayan takım bize teslime edildi. 2015-2016 sezonunda ise gelirimiz 54 milyon TL’dir. Gidere bakanlar gelire de bakmaları aşikardır. Devraldığımız sezon ile son sezon arasında yüzde 100 fark vardır” diye konuştu.

“Kulübü 80 milyon borçla devrettik”

2016-2017 sezonunda gelir hedeflerinin 65 milyon TL olduğunu açıklayan Gencer, “Borcumuz vergi dahil 80 milyon TL. Muhasebede 3 yıl öncesine dayanan 8 milyon borç görünüyordu şu an borç hanesine yazılıyor olsa da. Bütün rakamlarım içinde TFF’nin tüm yayın ihaleleri Dolar üzerinden. Süper Lig’deki gelirler Dolar üzerinden. Biz 9 milyon TL bütçe açığı ve mevcut önümüzdeki sezon giderleri ile kulübü devraldık. Bu sene teslim ederken 5 milyon TL bütçe açığı, sezon giderleri ile teslim ettik. Bunun aksini iddia edenler gelsinler, bize anlatsınlar. Sezon giderleri ile kulübü teslim ettik. Başka ne teslim ettik, isim boş, bizden önce doluydu. Sırt, kol, şort çorap boş. Konuşulan ledler dolu. Bizden öncede doluydu. Daha fazla ledle teslim ettik, şehri 1250 seyirciden, 52 bin Passolig’li seyirci ile teslim ettik. Eto’o kaptanlığında bir takım teslim ettik. Aldığımız takımla bıraktığımız takım arasındaki farkı kamuoyuna bırakıyoruz” dedi.

“Kargalar güler”

Kırmızı-beyazlı takımın eski başkanı Gencer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hem göreve kendi iradeniz dışında siyasi irade ile talip olacaksınız. Görevi bırakıp kaçan değil, bıraktırılan Türkiye’nin takdir ettiği yönetimin başarısı altında ezilmemek için her türlü zemini hazırlayacaksınız. Yok öyle bir şey. Yenileri yok. Aslı olmayan rakamlarla 150 milyon TL borçtan bahsedeceksiniz. Size kargalar dahi güler. Kendinize güldürmeyin. Menderes Türel bir yıl önce genel kurulda, stadın gelirleri ile Antalyaspor’un önünün açık olacağını söyledi. Ama maalesef, kimse sözünü tutmadı. Süper Lig’de stadyum protokolü olmayan tek takım Antalyaspor’dur. Bunun da sorumluları bellidir. Dışarıda armaya gerek yok. Antalyaspor’u nedensiz bırakıp gidenler, yerine bizler heyecanla devam ederken, elimizden alıp verdikleri arkadaşların enkaz edebiyatı yerine, itibarsızlaştırma yerine, Antalyaspor’a katkı sunmaları gerekirken, gereksiz ve anlamsız kamuoyunu yalan yanlış bilgilendirmekteler.”

Antalyaspor’un yeni yönetiminin lig maratonuna hazırlanması gerektiğinin altını çizen Gencer, kendilerinin de her zaman katkı koymaya hazır olduklarını kaydetti.

“İtibarsızlaştırma çabalarını kınıyorum”

Samuel Eto’o Vakfı’nın Afrikalı çocuklara yardım amacıyla Antalya’da düzenleyeceği dev organizasyona da değinen Gencer, “Eto’o, Antalyaspor tarihinde yapılmış en büyük transfer. Antalyaspor’da başkanlık yapan bir takım kişiler tarafından yerden yere vuruldu. ‘Bitmiş futbolcu alınır mı?’ diye eleştirdik. Ülkemize ve şehrimize katkı koymasına rağmen, kulübün değerinin artması, şehrin önüne geçmesi, şehri yönetenler tarafından kabul edilemez seviyeye geldi. Menderes Türel’le görüştüğümüz her ortamda, bir an önce Eto’o’dan kurtul talimatı almamıza rağmen, inandığımız doğrular için Eto’o ile devam ettik. Eto’o Vakfı organizasyonunu yurt dışından önce Türkiye’ye İstanbul’a alınmasına rağmen, Antalya’da yapılması için kaptanımızı ikna ettik. Bize özür ve teşekkür borcu olanların bizi itibarsızlaştırma çabalarını esefle kınıyorum. Bu tanıtımı 100 milyon TL harcasalar yapabilirler miydi. Bu dev organizasyondan nemalandığını iddiasında bulunan bir takım kesime rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Messi ve Eto’o’nun bu dev organizasyonu bizim yönetimiz tarafından Antalya’ya hediye edildiği yok sayılarak, bugün sahiplenenlerin ne kadar komik duruma düştüğünü kamuoyunun takdirine bırakıyorum” ifadelerine yer verdi.

“Kulübün batırıldığı yoktur”

Gencer, 2021 yapılandırmaya rağmen 80 milyon TL, Antalyaspor’un borcu olduğunu kaydeden Gencer, “Arkadaşların şöyle hesap yapıyorlar, futbolu çok bildikleri için. Eldeki 45 futbolcuların, maç başı, garanti paraları ve maaşları dahil yazmışlar. Önümüzdeki sezon için. Galiba Türkiye’de bu sezon kanun çıkacak diye düşünüyorum. Maçlar 11 değil 45 kişi oynanacak herhalde. Bunların tamamı ödenecek şekilde borçları koymuşlar. O futbolcuları elden çıkaramıyorlarsa kendi beceriksizlikleridir. Alınan ve verilen rakamlar belli. TFF dolar kuru üzerinden ödeme yapıyor. Biz alırken yıl bazında 9 milyon TL bütçe açığı vardı. Bu sezon itibarı ile bizim elde ettiğimiz gelir ise federasyondan 54 milyon TL. Bu yıl ise kur farkıyla 65 milyon TL gelir elde edilecektir. Kulübün batırıldığı yoktur. Bir alt lige düşmesine rağmen en iyi mali konuda olan takımdır. Ama hesap kitap yapmasını bilmeyenler varsa öğretelim. Medical Park’tan mahkemelik rakamları bile borcun içine yazılıyor” dedi.

Taraftar gruplarına birlik ve beraberlik çağrısı dışında hiçbir söyleminin olmadığını belirten Gencer, taraftarların desteklenmesinin ise sponsorlar aracılığı ile gerçekleştirildiğini belirtti.
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Antalya Havalimanı'nda Güvenlik Kuyruğu
 
Van Gölü'ne Mavi Bayrak
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Dünya Üçüncülüğüyle Antalya'nın Gururu Oldu
İşitme Engelliler Dünya Atletizm Şampiyonası'nda mücadele eden İşitme ...
Antalyaspor Hentbol Takımına 2 Yeni Transfer
Antalyaspor Hentbol takımı yeni sezon öncesi transfer çalışmalarına devam ...
İşte Antalyaspor'un Yeni Başkanı ve Yönetim Kurulu
Antalyaspor'un bugün yapılan olağanüstü kongresinde daha önceden ismi ...
Özel Sporcuların Hedefi Avrupa'da Altın Madalya
Özel Sporcular Masa tenisinde Uluslararası başarılara imza atan milli ...
 
 
Antalyaspor Kulübü Derneği'nde Nafiz Tanır Güven Tazeledi
Bugün yapılan Antalyaspor Kulübü Derneği Kongresinde başkanlığa yeniden Nafiz Tanır seçildi.
Antalyaspor Eski Başkanı Tekin'den Sükunete Davet
Antalyaspor’da son günlerde yaşanan karşılıklı suçlamalar sürerken; iş ...
Ali Yılmaz Suçladı, Nafiz Tanır Cevap Verdi
Antalyaspor’da kongre öncesi sular bir türlü durulmuyor. 30 Haziran’da ...
Mehmet Kesim Yazdı… Kumar, Faiz, Antalyaspor ve Ali Şafak Öztürk
Yazmış olduğu köşe yazılarıyla gündeme dfamga vuran Gazeteci- Yazar, Antalya ...
 
 
Başkan Adayı Öztürk'ün Antalyaspor Ziyaretleri Başlıyor
30 Haziran’da kongreye gitme kararı veren Antalyaspor Başkanı Gültekin ...
Vali Türker'den Alanyaspor'a Tebrik Mesajı
Antalya Valisi Muammer Türker, PTT 1. Lig'den şampiyon olarak Süper Lig'e ...
Ali Gürbüz'den 1 Hafta'da 3 Başpehlivanlık
Muratpaşa Belediyesi Pehlivanı Ali Gürbüz, son 1 haftada; Bursa, Kırklareli ...
Hentbolun Sultanları Türkiye Şampiyonu Oldu
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen Anadolu Yıldızlar ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya