Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   18/22 °C
 
 
    KANTDER'de Antalya Usulü Hibeş Etkinliği  
 
    İbrahim Tatlıses: Reddi miras yapacağım!  
 
    UBP Milletvekili Hasipoğlundan Strazburg’da Önemli Mesaj  
 
    AKDÜ Ziraat Fakültesi Yeni Satış Yerine Açılış  
KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Canaltay Hız Kesmiyor
KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı  Canaltay Hız Kesmiyor
 
Göreve Geldiği günden itibaren büyük bir çalışma performansı sergileyerek kamuoyunun dikkatini çeken ,yılladır bekleyen sorunları çözerek memnuniyet yaratan KKTC ​Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Canaltay, bakanlığın projeleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
 
25 Haziran 2021 Cuma - 09:32

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye  Canaltay kamuoyunun takdirini toplayan çalışmalarına devam ederken  bakanlığın projeleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Bakan Canaltay ,Şubat ayında T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile imzalanan KKTC Karayolları Master Planı 2021-2022 Uygulama Protokolü çerçevesinde yenilenecek olan 322km’lik kırsal kesim yollarına ek olarak acil olarak yenilenmesi gereken 150 km’lik köy yolu bulunduğunu, bu yolların da yenilenmesi konusunda Ankara’dan olumlu sinyaller geldiğini ifade etti.
Yıllar boyunca köy yollarına yatırım yapılmadığını kaydeden Canaltay, “322 km’lik kırsal kesim yol yenileme projesi dışında kalan yollarla ilgili belediye başkanları ve muhtarlar bizimle iletişime geçip taleplerini ilettiler. Bu bağlamda yenilenmesi gereken 150 km’lik kırsal kesim yolu ile ilgili somut bir durum olduğunda bunların yerli müteahhitler tarafından yapılması için çalışacağız” dedi.
Dipkarpaz-Manastır yolunun öncelikli yollar arasına alındığını aktaran Resmiye  Canaltay, “Bir turizm adası olarak bu tür yerlerde yollarımızın tamam olması lazım. Keşke daha önce adım atılsaydı da bu yaz sezonuna hazır olurdu. Ama yol bu yıl bitmeden tamamlanacak” dedi.
Resmiye  Canaltay karayollarıyla ilgili projelerde en büyük sıkıntının kamulaştırmalar olduğunu belirterek şöyle konuştu:
“Karayolları konusunda kamulaştırmada ummadığımız sorunlarla karşılaştık. Güllük gülistanlık gibi gösterilen durumun aslında öyle olmadığını gördük. Karayollarında yeni işleyiş sistemi kurduk. Bakanlıkla alakalı olmayan gönüllü bir arkadaşımızı bu işin başına koyduk ve kamulaştırmada koordinasyon görevi verdik. İçişlerinden de destek aldık. Bunların hepsi haftalık çalışma grubunda raporlanıyor. Görev bölümü yapılıyor ve bu şekilde ilerliyoruz.”
Canaltay, göreve başladığı günden itibaren sorunları pratik yaklaşımlarla çözmeye çalıştıklarını belirtti. Canaltay, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Duble yollardaki kavşakların ışıklandırılması konusunda Kıb-Tek ve yerel yönetimlerle iş birliğine gidiyoruz. Gazimağusa’nın kuzeyinde yer alan Salamis Yolu’nun aydınlatılması için çalışmalar sürüyor. Bunu ada geneline yayarak yollarımızın daha güvenli hale gelmesini sağlayacağız. Örneğin Girne-Geçitköy Yolu üzerinde, Karşıyaka’ya doğru giderken karanlık bir bölüm var. Burada meydana gelen kazalarda, aydınlatmanın olmaması nedeniyle 16 insan hayatını kaybetmiş. Bu yolun aydınlatılması için gerekli proje hazırlandı ve ihale aşamasına gelindi. 
Turunçlu kavşağında çok kaza oluyordu. Oradaki hız tespit kameraları kavşağa uzak olması, sürücülere kavşağa gelene kadar yüksek hızlara çıkma imkanı veriyordu. Oradaki hız kameralarının kavşağın tam üzerine alıyoruz. Böylece sürücüler kavşağa yaklaştıklarında yavaşlamak durumunda kalacak.
Lavinium Sitesi sakinleri yaklaşık 10 yıldır siteden Girne-Lefkoşa Yoluna bağlantı talep ediyordu. Bunu gerçekleştirdik ve önümüzdeki günlerde hizmete alacağız. Bir sorunumuz da Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda bulunan fuar kavşağı ve burada meydana gelen kazalar. Tehlike arz etmesi nedeniyle kavşak üzerine trafik ışıkları yerleştirilecek.”
Bakan Canaltay, trafik tabelalarının da çok eskidiğini ve bunların da elden geçirileceğini, yollardaki otların temizlenmesi konusunda da hizmet satın alınacağını ifade etti. 
KKTC’de yapımı devam eden yol projeleriyle ilgili de konuşan Canaltay, Lefkoşa Çevre Yolu’nun 20 Temmuz’da açılacağını, İskele-Çayırova Yolundaki çalışmaların sür'atle devam ettiğini ve Güzelyurt-Lefke Çevre Yolu’ndaki kamulaştırma sorununun çözüldüğü, önümüzdeki günlerde de ihale sürecinin başlatılacağını belirtti. 
Karayolları Dairesi’nin Lefkoşa’daki Atatürk Öğretmen Koleji’nden Ercan Havalimanı’na uzanacak bir yol projesi hazırlamaya başladığını aktaran Canaltay, Dereboyu trafiğinin rahatlatılması için de askerle görüşüldüğünü, Kanlıdere’nin doğusuna inşa edilecek alternatif güzergah sayesinde Lefkoşa trafiğinin rahatlamasına olumlu etki yapacağını kaydetti.  
Ercan Havalimanı’nın 2022’nin başında tamamlanıp hizmete açılmaması için herhangi sebep bulunmadığını anlatan Canaltay, yapımcı şirketin çalışma planlarını periyodik olarak incelediklerini  be havalimanının zamanında bitip bitmeyeceğinin yakın gelecekte belli olacağını belirtti. 
“Ercan’ın zamanında tamamlanabilmesi için bakanlık ve hükümet olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getiriyoruz” diyen Canaltay, Geçitkale Havalimanı’nın İHA ve SİHA üssü olmasıyla ilgili bakanlığa herhangi bir bilgi gelmediğini, bu konuda da herhangi bir görüşme olmadığını altını çizdi.
KKTC’deki limanların çok çağ dışı kaldığını anlatan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, limanlar ile birlikte Telekomünikasyon Dairesi’nin durumunun Ankara ziyaretinde gündeme geldiğini ve her iki konuda altyapı çalışmaları için destek talebinde bulunduklarını belitti. Gazimağusa Limanı’nda bazı değişiklikler olacağını aktaran Canaltay, Gazimağusa Liman Başkanlığı’nın, Meteoroloji Dairesi ve Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Ltd. Şti. yeni bir binaya taşınacağını, eski binanın ise yıkılarak liman içerisinde geniş bir alan açılacağını anlattı. Yine Gazimağusa Limanı’nda buluna ve üç yıl önce yarısı yıkılan ahşap iskelenin tamiri için proje hazırladıklarını ve konuyu ihale aşamasına getirdiklerini kaydetti. 
Canaltay Telekomünikasyon Dairesi ile ilgili şunları söyledi:
“Telekomünikasyon Dairesi ile ilgili en büyük projemiz her eve fiber optik altyapı götürmektir. Dairenin röntgenini çekmek ve durumunu ortaya koymak için bir danışmanlık şirketinden hizmet alındı. Kurumun altyapı ve envanteri inceleniyor. Bu inceleme sonucunda ortaya bir rapor çıkacak ve Telekomünikasyon Dairesi ile ilgili karar rapora göre verilecek. Şu anca özelleştirme gündemimizde yok ancak olursa bile buna hükümet olarak karar vereceğiz.
Telekomünikasyon altyapısının dönüşümü için gerekli çalışmaları yaptık. Sözleşme imzalanan bir danışmanlık şirketi tarafından Telekomünikasyon Dairesi ile ilgili bir rapor hazırlanacak. Raporda dijitalleşme yolunda fiber optik altyapının röntgeni da çıkacak. Fiber optik altyapı projesi durmuş değildir. Bu konuda altyapının devletin mülkiyetinde kalacağı bir kamu-özel ortaklığı modelini benimsiyoruz. Telekomünikasyon okullara ve bazı kuruluşlara fiber altyapısı sağlıyor. Bu teknik çalışmanın neticesini bekliyoruz. Bunun ardından 4.5-5G için ihale aşamasına geleceğiz. ”
E-devletin yakında bütün olarak devreye gireceğini anlatan Bakan Canaltay, “insanların soğukta veya sıcakta devlet kapılarında beklemesinin önüne geçilecek. Birkaç tıkla tüm işlemlerinizi yapabileceksiniz. Türkiye Cumhuriyeti'ne baktığınızda insanlar devlete gitmeden şirketler kurabiliyor. Bizde ise bu aylarca süren uzun bir süreç.
E-devlet konusunda müsteşarımız çalışıyor. İcra Kurulu uzun zamandır toplanmıyordu. Bu kurulu da hareketlendirerek işlerin daha hızlı gitmesini sağlayacağız. Bizde motivasyon eksikliği var. Eleştiren, üzülen şikayet eden bir toplum olduk. Önce kendimize güvenmemiz lazım” dedi.
Canaltay, bir diğer özelleştirme konusu olan araç muayene istasyonları ile ilgili geçmişte girişim yapıldığını ancak bir iki yasal pürüz nedeniyle bunun geri çekildiğini sözlerine ekledi. Canaltay, bu konuyla ilgili geçmişte yapılan çalışmayı devam ettireceklerini belirtti.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Antalya Valiliğince YKS Girecek Öğrenciler İçin Özel Tedbirler
 
Survivor şampiyonu Balaban Antalyalıları Sevince Boğdu
 
 
Etiketler :
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Erdoğan'ın Talimatıyla KKTC Toprak Ürünleri Kurumunun 12,2 Milyon dolarlık borcu silindi
KKTC Toprak Ürünleri Kurumu’nun, Toprak Mahsulleri Ofisine olan 12,2 Milyon ...
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar :Sempati Politikada Yeterli Değil
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Antalya Diploması Formu'nda konuştu.:Sempati ...
KKTC Başbakanı Saner'den Gündeme Dair Açıklamalar
KKTC BaşbakanI Ersan Saner, bugün, Maliye Bakanı Dursun Oğuz ile birlikte ...
Türkiye'den KKTC'ye 25 Bin Aşı Daha
Türkiye'den KKTC'ye aşı gönderimi sürüyor.Bu akşam saatlerinde 25 bin ...
 
 
Akpınar'dan KKTC Yüksek Öğretimine Dair Önemli Açıklamalar
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, yükseköğretimin ...
Faiz Sucuoğlu Başkanlık Adaylığı Konusunda Net Konuştu : “Ne pahasına olursa olsun adayım”
KKTC'de UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu, ‘aday olmayacağı’ yönünde dedikoduların ...
KKTC'de Son 24 saatte toplam 7 bin 940 test yapıldı, 25 pozitif vaka
Son 24 saatte KKTC'de yapılan test sayısı 7 bin 940 olup,15'i yerel ...
KKTC Polisinin Uyuşturucu İle Mücadele Başarısında Dikkat Çeken Artış
KKTC Polis Genel Müdürlüğü, uyuşturucu madde satıcılarının yakalamasında ...
 
 
KKTC’de toplam 6975 test yapıldı, 16 yerel pozitif vaka
KKTC’de Son 24 saatte 6975 test yapıldı, tamamı yerel 16 pozitif vakaya ...
KKTC Başbakanı Saner :Çift Aşılı Yolcular KKTC'ye PCR Testsiz Girecek
Başbakan Ersan Saner, önümüzdeki günlerde Ercan ve adadaki geçiş kapılarından ...
Türkiye'den KKTC’nin kara yollarındaki trafik güvenliği ve radar sistemine destek
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile KKTC Bayındırlık ve ...
KKTC Turizm Bakanı Ataoğlu: “Turizmin başlaması ülke ekonomisini rahatlatacak”
KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, artacak olan uçuş sayılarıyla ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
İbrahim Tatlıses: Reddi miras yapacağım!

İbrahim Tatlıses: Reddi miras yapacağım!

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya