Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/26 °C
 
 
    Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”  
 
    Antalya Büyükşehir Zabıtası’ndan çöp ev tahliyesi  
 
    TODEV' den Mum Atölyesi Açılışı  
 
    Av.Turgay Karaca'nın En Mutlu Günü  
KKTC'de Dev Organizasyon
KKTC de Dev Organizasyon
 
Türkiye, İran, Pakistan tarafından kurulan ve Sovyetler Birliği'nin yıkılmasıyla diğer Türk Devletleri'nin de dahil olduğu Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) altında organize edilen 1. Üniversite Spor Oyunları’nın açılışı, KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da bulunan Atatürk Spor Salonu’nda yapıldı.
 
16 Nisan 2013 Salı - 23:01

Oyunların ilk müsabakası olarak Türkiye ile KKTC arasındaki futsal maçının başlama vuruşunu Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu yaptı. Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Afganistan, Pakistan ve Kırgızistan’dan yüzlerce sporcu tenis, badminton, masa tenisi, futsal, satranç, güreş, yüzme ve atletizm olmak üzere 8 branşta mücadele edecek. Teşkilat tarafından gözlemci statüsü verilen KKTC ve Türkiye tarafından organize edilen oyunlar 20 Nisan Cumartesi gününe kadar sürecek.
Açılış etkinlikleri Taşkınköy’den Atatürk Spor Salonu’na kadar kortej yürüyüşü ile başladı. Atatürk Spor Salonu’ndaki açılış ise salona ekiplerin tek tek girmesinin ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Atatürk Salonu'ndaki açılışa Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve oyunlara katılan bazı ülkelerin büyükelçileri de katıldı. Törende EİT’i ise EİT Genel Sekreter Yardımcısı Hayri Maraşlıoğlu temsil etti. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan açılışta ekipleri selamladı ve fotoğraf çektirdi.
Başbakan İrsen Küçük açılışta yaptığı konuşmada, EİT bünyesinde birincisi düzenlenen organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan anavatan Türkiye Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Ekonomik İşbirliği Teşkilatı üyelerine teşekkür etti. Oyunların KKTC’de düzenlenmesinin Kıbrıs Türkü için çok anlamlı olduğunu belirten Başbakan Küçük, “Üniversitelerimiz KKTC'nin ekonomik ve siyasi devamlılığında çok önemli rol oynamaktadırlar. İşte bugün spor ve mücadele ruhu ile bu çatının altında oluşacak kardeşlik ruhu ve gönül birlikteliği, dalga dalga yayılarak, Kıbrıs Türk Halkının dünya ile bütünleşmesi yönündeki siyasi mücadelesine ivme kazandıracaktır” dedi.
Kıbrıs Türk halkının maruz kaldığı baskı ve ambargolar yüzünden uluslararası düzeyde dünyanın evrensel dilini konuşamadığını kaydeden Küçük, “Yıllardır ülkemizde her dalda önemli, yetenekli ve başarılı sporcular yetişmesine rağmen, bir insanlık hakkı olan uluslararası yarışmalara katılmaktan çeşitli baskılarla dışlanmakta, mahrum bırakılmaktadırlar” şeklinde konuştu.
Oyunların KKTC’de düzenlenmesi ile Kıbrıs Türküne büyük moral verildiğini kaydeden Küçük, “Buradan yükselmekte olan bu dostluk ve kardeşlik mesajını tüm dünyaya iletmemize katkı koyuyorsunuz. Bu kararın altında imzası olanlar, yüreği, kalbi Müslüman Kıbrıs Türk halkı için çarpanlar spor yolu ile ülkeleri arasında önemli bir köprü kurmuşlar ve Kıbrıs Türk halkına bir el uzatmışlardır” dedi.
Oyunların KKTC’de düzenlenmesinin tarihi bir olay olduğunu da vurgulayan Başbakan Küçük, “İlk kez Birleşmiş Milletlere üye olan beş ülkenin üniversiteleri de olsa, milli takımlarının Kuzey Kıbrıs’ta bulunması büyük bir tarihi olaydır” ifadelerini kullandı.
Oyunların KKTC’de düzenlenmesinin Kıbrıs Rum Kesimi’ne de bir mesaj vermesi gerektiğini kaydeden Küçük şöyle konuştu:
“KKTC’yi bugün bir adım öteye taşıyan bu olay ile yıllardır anlaşma yapmak istemeyen, sunulan iyi niyetli önerileri, BM’nin planlarını elinin tersi ile iten Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne de gerekli mesajı ilettiğini düşünüyorum. Umarım bu mesajı doğru okurlar ve uzlaşmaz, baskıcı tutumlarını bir kez daha gözden geçirerek, ortak olarak yaşadığımız bu adadaki çözüm çabalarına daha yürekli destek verirler."
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise, EİT Üniversite Spor Oyunları’nın birincisinin KKTC’de düzenlenmesinin Kıbrıs Türkü için bir gurur olduğunu belirtti. EİT 1’inci Üniversite Spor Oyunları’nın KKTC’nin ev sahipliği yaptığı uluslararası ilk spor organizasyonu olduğunu kaydeden Kılıç, Kıbrıs Türk gencinin daha çok uluslararası müsabakalarda yer alacağına inandığını söyledi. Uygulanmakta olan haksız ve dayanıksız ambargolardan en büyük zararı KKTC gençliğinin gördüğünü kaydeden Kılıç, Kuzey Kıbrıs Türk gençliğinin maalesef dünyadan soyutlandığını, uygulanan ambargolar nedeniyle Kıbrıs Türk gençliğinin uluslararası spor müsabakalarında yer alamadığını ve sportif gelişimini sağlayamadığını kaydetti. Kılıç, “Oyunlar bu izolasyon ve ambargoların kalkması adına önemli bir adımdır” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin KKTC gençliğinin her zaman yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini vurgulayan Bakan Kılıç, adadaki Türk gençliğini Türkiye’deki Türk gençlerinden hiçbir zaman farklı görmediklerini ifade etti. Kılıç, Türkiye’deki planlamalarını yaparken KKTC’yi de düşünerek planlama yaptıklarına da dikkati çekti. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın KKTC’ye verdiği önemin açık olduğunu kaydeden Kılıç, Erdoğan’ın selamlarını iletti.
Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan ise, Türkiye’nin desteği ile KKTC’nin her alanda güçlenmekte olduğunu ifade ederek, bugün KKTC’de 100’ü aşkın ülkeden gençlerin yüksek öğrenim aldığını, bu gençlerin belki bir kısmının bir gün ülkelerinde devlet üst düzey kademelerinde görev alacağını vurguladı. Atasayan, “Bence tanıtımın en güzel anlatımı budur” dedi.
Böylesi anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını kaydeden Atasayan, bunun gerçekleşmesini sağlayan Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlıklarına teşekkür etti. Anavatan Türkiye ile işbirliği içerisinde iki gençlik merkezi ile iki tartan pist yapılacağını kaydeden Atasayan, “Gençliğe yapılan yatırımlar KKTC geleceğine yapılan yatırımlardır” dedi.
Atasayan, “Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın bu oyunları geleneksel olarak her yıl düzenleyecek olmasının KKTC gençliği ve üniversiteleri açısından son derece önemli bir karar olduğunun altını çizmek isterim” diye konuştu. Atasayan, organizasyonun gerçekleşmesine katkı koyan tüm kesimlere de teşekkür etti.
Konuşmaların ardından oyunların anısına yetkililer plaket takdiminde bulundu. EİT’in Afganistan, Azerbaycan, Iran, Kazakistan, Kırgızistan, Pakistan, Tacikistan, Türkiye, Türkmenistan ve Özbekistan olmak üzere 10 üyesi bulunuyor.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Başkan Akaydın, Dört Yıllık Hizmetlerini Anlattı
 
Bir Gecede 21 İdam
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Kılıç: Kurdeleleri Kesmeye Geleceğim
“Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 5 Öğrenci Yurdu”nun temeli, bugün öğleden ...
Cumhurbaşkanı Eroğlu, Siyasi Partilerle Bir Araya Geldi
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs sorunuyla ilgili gelinen son aşama ...
Cumhurbaşkanı Eroğlu, Bursa Yenişehir Heyetini İle Görüştü
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ekonomik krizi bahane ederek müzakereleri ...
Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası'ndan Hükümete Süre
Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası, sorunlarının çözümü için hükümet ...
 
 
Başbakan Küçük, Azeri Gazeteciler Heyetini Kabul Etti
Başbakan İrsen Küçük, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni ziyaret etmekte ...
Cumhurbaşkanlığı'ndan Altınları Satma Girişimine Tepki
Cumhurbaşkanlığı, 1960'ta kurulan Kıbrıs Cumhuriyeti'nin bir ortaklık ...
TÜK'te Üyelik Sevinci
Toprak Ürünleri Kurumu (TÜK) Japonya’nın Niigata kentinde düzenlenen Dünya ...
Cumhurbaşkanı Eroğlu: Vakfetmek, İnsanlığa Yapılabilecek En Ulvi Katkı
Vakıfların Kıbrıs Türk halkına devrinin 57’inci yıldönümü, Vakıflar İdaresi ...
 
 
Cumhurbaşkanı Eroğlu, LTB Başkanı Fellahoğlu'nu Kabul Etti
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) yeni Başkanı ...
Vakıflar İdaresi, Dr. Küçük’ü Unutmadı
Kıbrıs Vakıflar İdaresinin Kıbrıs Türk halkına devrinin 57’nci yıldönümü ...
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu Yarın Toplanacak
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, yarın yasama göreviyle toplanacak.
KTÖS'de Genel Kurul Heyecanı
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nın (KTÖS) 39. Olağan Genel Kurulu bugün yapılıyor.
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Kıbrıs’ın Sahibi Biziz
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya